Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τα παλιά υλικά και τα νέα υλικά... Τα σαπισμένα υλικά και τα υγιή υλικά... Δύο κόσμοι... τόσο μα τόσο διαφορετικοί...

πηγη mytikaspress

Σας παρουσιάζουμε σήμερα φωτογραφική τεκμηρίωση, της κατάστασης στην ύδρευση του Αστακού τον Σεπτέμβριο του 2019 και των σημαντικών παρεμβάσεων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια μετά τον Σεπτέμβριο του 2019.....

Το 2019, δυστυχώς τα αντλιοστάσια παραδόθηκαν σε μία κατάσταση, που η λέξη τραγική είναι λίγη για να την περιγράψει και αυτό παρά τα αρκετά χρήματα που δαπανήθηκαν, αλλά που εκ του αποτελέσματος φαίνεται να μην έπιασαν καθόλου τόπο. Τα ίδια και χειρότερα όσον αφορά τις δεξαμενές και τα δίκτυα.
Φυσικά εδώ το ερώτημα είναι ένα και συγκεκριμένο: Πως γίνεται μετά από 5 χρόνια διοίκησης το 2014-2019 και μετά από τόσα εντάλματα πληρωμής στην ύδρευση, να παραδίδεται αυτή η κατάσταση;
Οι πολλαπλές παρεμβάσεις στην ύδρευση και όχι μόνο στον Αστακό, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ήταν μία αναγκαιότητα και τα χρήματα που χρειάστηκαν και κατανεμήθηκαν μέσα στην τετραετία 2019-2023, ήταν αρκετά λόγω της τραγικής κατάστασης και της έκτασης του προβλήματος.
Φυσικά και ο Δήμος Ξηρομέρου, δεν είχε τόσα πολλά χρήματα, ώστε να τα δώσει από τον πρώτο χρόνο. Κατανεμήθηκαν τα οικονομικά βάρη μέσα στην τετραετία και φυσικά αυτό έτρεξε παράλληλα με το νοικοκυριό στο ταμείο και την οικονομική εξυγίανση, που και αυτή είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός.
Εκτός από τις παρεμβάσεις στα αντλιοστάσια, είχαμε επίσης πολλαπλούς καθαρισμούς δεξαμενών, που επί πολλά χρόνια ήταν ανύπαρκτοι, καθαρισμούς περιβάλλοντος χώρου δεξαμενών και περιφράξεις, εγκατάσταση χλωριωτών, προμήθεια χλωρίου, εγκαταστάσεις αυτοματισμών, εκτεταμένες συντηρήσεις δικτύων.
Σήμερα στην ύδρευση η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά και μία απτή απόδειξη είναι ότι τον Απρίλιο του 2023, με επίσημο έγγραφο από την κατεξοχήν και αποκλειστικά αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, έγινε άρση της απαγόρευσης χρήσης νερού του Αστακού και πλέον, είναι κατάλληλο και ασφαλές για ανθρώπινη χρήση (δείτε εδώ).
Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν προέκυψε ξαφνικά, δεν είναι φαινόμενο, αλλά έγινε με δουλειά και με σοβαρές παρεμβάσεις.
Παρεμβάσεις και έργα πραγματικά και όχι αόρατα, έργα με αρκετά χρήματα των δημοτών, που πήγαν εκεί που πρέπει και έπιασαν τόπο, που λύσανε προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.

ΠΡΙΝ





























ΜΕΤΑ






















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο