Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ N. ΠΑΝΤΑΖΗΣ : ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ -ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ» ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΣΤΑΚΟΥ

                                  

ΑΣΤΑΚΟΣ 04/03/2022

Προς :
Δήμο Ξηρομέρου
 Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικούς Συμβούλους
 Πρόεδρο ΤΚ Αστακού
 Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας
 Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
 Σύλλογο Αστακιωτων

Αξιότιμοι κύριοι,

Λαμβάνοντας υπόψιν το σοβαρό θέμα κορεσμού του νεκροταφείου Αστακού και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και λοιπών φορέων της πόλης- και λόγω ευαισθησίας για το τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα......
Διαβάστε περισσότερα »
στις αρχές του 2018 προέβην σε αγορά όμορου, προς το κοιμητήριο, ακινήτου εμβαδού 2,390,78τ.μ. στη θέση Λοζωνάς, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση και δημιουργία νέου χώρου νεκροταφείου. Ακολούθως, με την με την υπ’ αριθ. 3018/27-4-18 αίτησή μου δώρισα το ακίνητο στο Δήμο και με την αριθ. 51/2018 ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δωρεά έγινε αποδεκτή.

Γνωρίζω ότι η τότε Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κύριος Ερωτόκριτος Γαλούνης - μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετική εξουσιοδότησή του-προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ολοκηρωθεί ο σκοπός για τον οποίο δώρισα το ακίνητο. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρέσία και αφού πρώτα εξεδόθη η σχετική άδεια προχώρησε στην απαραίτητη διαμόρφωση και περίφραξη του χώρου, με μαντρότοιχο καθώς και σε άλλες απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και εργασίες ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα.

Από όσο μπορώ να γνωρίζω, οι παρεμβάσεις έχουν φτάσει σε μεγάλο ποσοστό ολοκλήρωσης αλλά δυστυχώς ο κ. Γαλούνης δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο λόγω λήξης της θητείας του.

Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια που ο κόσμος πλήττεται από την Πανδημία COVID το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ταφής, με πολλά πρόσφατα παραδείγματα όπου οι οικογένειες δε βρίσκουν θέσεις να θάψουν τους ανθρώπους τους.

Παρακαλώ, όπως μου γνωρίσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αποπεράτωσης καθώς και η έκδοση των υπολοίπων αδειοδοτήσεων για την ολοκλήρωση και λειτουργία του «νέου» νεκροταφείου.

Εάν δε, το θέμα είναι οικονομικό, Δηλώνω ότι προτίθεμαι, άμεσα, να καλύψω το όποιο κόστος προς ολοκλήρωση του σημαντικού και ιδιαίτερης ευαισθησίας, αυτού έργου.

Με Εκτίμηση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ N. ΠΑΝΤΑΖΗΣ

47 σχόλια:

  1. Τι ψάχνεις να βρεις από δαύτους ……
    Αυτοί βρίσκουν κάτι παιδάκια στον Αστακό τα στέλνουν για θελήματα και δεν τους δίνουν 5 ευρώ να αγοράσουν μια μερίδα φαΐ ……κάτι τζάκια που κυβερνάνε 40 χρόνια τον Αστακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόστολε μου είναι καθαρά θέμα κακοήθειας γιατί εσυ είσαι ο δωρητής,αν ήταν άλλος θα το είχαν φτιάξει και μάλιστα τώρα σε εποχή κορονοϊού τόσα και τόσα δικαιολογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορειτε να παρουσιασετε καποιες απο τις αλλες αδειοδοτησεις που εξασφαλισε η δημοτικη αρχη γαλουνη στην οποια συμμετειχατε μεχρι τελος;;;
    τι σας εμποδισε 1,5 χρονο να το τελειωσετε;;;;

    ετσι για να μην δουλευουμε το κοσμο θεωρωντας τους χαζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πάρει φωτιά τώρα η πεντάδα και γράφει αβέρτα …..να ανεβεί ………

      Διαγραφή
  4. Απαραίτητο έργο.Ας σεβαστούν τις ψυχές των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητό ξηρομερο θα ήθελα μα ανεβάσετε το σχόλιο μου . Εμπεριέχει σημαντικές ερωτήσεις. Εκτός και φοβάται καποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Πανταζή,
    Θεωρώ πως όλο αυτό είναι ένα λάθος από μέρους σας. Η συνεισφορά σας με το οικόπεδο είναι σημαντική. Αλλά πως ακριβώς κάνατε επέκταση νεκροταφείο χώρις τις απαραίτητες αδειες; τι είδους μελέτες έχουν γίνει. Από όσο έχω δει το οικόπεδο είναι γεμάτο πέτρα . Ασύμφορο για να δημιουργηθούν καινούρια ταφεια. Έχει γίνει μελέτη για το αν η θέση είναι καταλληλη; έχουμε γίνει μάρτυρες που κατεβαίνουν τα νερά της βροχής και πνίγουν κυριολεκτικά το παλιό. Πως έγινε το τοιχίο χωρίς μελέτη και εγκρισεις; με προφορική απευθείας ανάθεση να υποθέσω.
    Εσείς κάνατε αυτό που θεωρήσαμε σωστό. Σας τιμά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα έγιναν σωστά από την δημοτική αρχή την οποία ήσασταν μπροστάρης. Και δεν νοείται να λειτουργεί κοιμητήριο χωρίς άδειες. Ποινικά κολασιμο μου ακούγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ πιστεύεις δηλαδή ότι δώρησε έναν χώρο για την κατασκευή κοιμητηρίου όπου και του ζητήθηκε και εσυ πιστεύεις ότι δεν το έψαξε πρώτα!οι πρώτες εργασίες που έγιναν πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή υπό την εποπτεία αρχαιολογίας ,αυτό καθιστά και πάλι την ενέργεια παράνομη ;;;;;
      Όχι αγαπητέ μου ,πάνε πολύ απλά να μηδενίσουν τα πάντα ….

      Διαγραφή
    2. Η άδεια της αρχαιολογίας δεν απαιτούσε μελέτη.
      Μόνο ένα αίτημα.
      Ακόμα υποτιμάτε τους πολίτες.

      Διαγραφή
    3. Και η εισαγγελεία γιατί παρενεβει;επειδή ήταν όλα συνομα;

      Διαγραφή
    4. Η αρχαιολογία δεν απαιτούσε μελέτη.ολα τα άλλα απαιτουσαν μελετη; υπαρχουν;

      Διαγραφή
    5. 09:37 πάρτε φορά απ το φανάρι λέω εγώ …..για κλάμματα όπου και να το φτάσε ο Γαλουνης ,εσείς ήσασταν υποχρεωμένοι να συνεχίσετε και να το τελειώσετε ,μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές …ο Νόμος ήταν σαφής οικόπεδο όμορου προς το κοιμητήριον!ολα τ αλλά είναι για να λέμε …

      Διαγραφή
  7. Ότι και να λέμε το σημαντικό είναι ότι το νεκροταφείο δεν έχει άλλες θέσεις ούτε για έναν.
    Ας αφήσετε τις αντιπαλότητες και να προχωρήσετε την υλοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μας πει ο κύριος Γερόλυμος που ξέρει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν κάποιοι υπεύθυνοι που έδιναν καταθέσεις πριν λίγο καιρό. Γιατί δεν μιλάνε αυτοί.

      Διαγραφή
  9. 5:16 εσείς δεν ξέρετε από απευθείας μιας και δεν κάνετε ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απευθείας προφορικές αναθέσεις δεν ξέρουμε. Από αυτές ξέρετε εσείς.

      Διαγραφή
  10. ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΔΕΝ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΑ ΘΑ ΞΕΘΑΦΤΟΥΝ Η ΠΕΘΑΜΈΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο μοναδικός που βάζει για τον τόπο του συνέχεια χρήματα από την ΤΣΈΠΗ του και ακούει κακοήθειες.... Εσύ με τίς ερωτήσεις σου .. πόσα χρήματα έβαλες, να δούμε τι άλλο θα πεις κ θα ρωτήσεις?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ 2014-2019.ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΞΑΝΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ο Πανταζής ανάγκη να κατασχέσει από το Δημαρχείο λεφτά ;;;;;;να δούμε εσείς τι θα χετε 🍽 μέχρι το τέλος της 4ετίας …να μπει το σχόλιο !

      Διαγραφή
    2. Μην διαβάζω βλακειες. Δεν κατασχέσεις ο πανταζης. Τα μαστορια με τις απευθείας προφορικές αναθέσεις κατάσχεσαν. Που ένας θεός ξέρει σε ποια τσέπη κατέληξαν τα λεφτά. Τώρα το αν έχει ανάγκη νομίζω πως αυτό φαίνεται.

      Διαγραφή
    3. Ναι 12:01 που σας γλεντάει και σας τρέχουν τα σαλάκια …….βάλε τα σχόλια !

      Διαγραφή
  13. Κοιμητήριο χωρίς άδεια (γράφει κάποιος) ποινικό κολάσιμο , ας μείνουν οι νεκροί αθαφτοι.. τι άλλο θα γράψετε ψωνισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΡΜΌΔΙΟΥΣ.ΝΑ ΑΝΕΒΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις άδειες που ρωτάτε αν υπάρχουν να τις ζητήσετε από το Δήμο όχι από το δωρητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δωρητής βγάζει ανακοινώσεις. Δεν έβγαλε ο γαλουνης.

      Διαγραφή
  16. Αν δεν υπάρχει όντως θέση στο νεκροταφείο πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα.Αφηστε τις αντιπαλότητες και κάντε αυτό που πρέπει.Αν δεν σας αρέσει αυτός ο χώρος που σας δωρησαν βρείτε άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα σε φοβηθεί,αυτός έθεσε επώνυμα το ερώτημα, εσυ όνομα έχεις; τολμάς να το γράψεις; 😂😂😂

      Διαγραφή
    2. τα ιδια και μη χειρότερα εκαννα και αλλοι που ηθελαν απο τα Μπλοκ , να συγκλιθή έκτακτο δημοτικο συμωουλιο και δέν μαζευαν 9 υπογραφές, γιατί δέν είχαν ούτε καν τις 9 υπογραφες θυμάσε ?

      Διαγραφή
  18. Ωραία αντιπολίτευση μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπορεί να μας απαντήσει ο κος Δήμαρχος και η κα Γριτσίπη γιατί επιτρέπουν αυτό το αίσχος που συντελείται στο νεκτροταφείο με το να δημιουργούν τάφους μπροστά απο την εκκλησία και πάνω στους διαδρόμους; Γιατί επέτρεψαν επέτρεψαν πρόσφατα την κατασκευή τάφο "επιφανούς" πάνω στο διάδρομο πλάι στο εξωτερικό τοίχο καιήδη κατασκευάζονται και άλλοι; Υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για την νομιμότητα ενώ οι ίδιοι επιτρέπουν την αυθαιρεσία. Ποιός κάνει κουμάντο στο νεκροταφείο ο Δήμος, ο εργολάβος η ο επιχειρηματίας; Απαντήστε μας κε Τριανταφυλλάκη και κα Γριτσίπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί να μας απαντήσει ο κος Δήμαρχος και η κα Γριτσίπη γιατί επιτρέπουν αυτό το αίσχος που συντελείται στο νεκτροταφείο με το να δημιουργούν τάφους μπροστά απο την εκκλησία και πάνω στους διαδρόμους; Γιατί επέτρεψαν επέτρεψαν πρόσφατα την κατασκευή τάφο "επιφανούς" πάνω στο διάδρομο πλάι στο εξωτερικό τοίχο καιήδη κατασκευάζονται και άλλοι; Υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για την νομιμότητα ενώ οι ίδιοι επιτρέπουν την αυθαιρεσία. Ποιός κάνει κουμάντο στο νεκροταφείο ο Δήμος, ο εργολάβος η ο επιχειρηματίας; Απαντήστε μας κε Τριανταφυλλάκη και κα Γριτσίπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΟΜΕΝΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΛΥΜΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΟΥ.ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ ΑΚΌΜΑ. ΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΆΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΓΑΠΆΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΥΚΟΚΙΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΟΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΈΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ντροπή σας και μόνο ντροπή!!!!!!!! Αίσχος και μόνο Αίσχος!!!!! Δεν έχετε που να θάψετε τους νεκρούς και κάνετε βρώμικη πολιτική!!!!!!!! Ντροπή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή είναι να έχεις κάνει δωρεά ένα οικόπεδο, να ξέρεις τι βρωμιά έχει παίξει από τα δικά σου άτομα και να κουνάς αλλού το δάχτυλο. Βάλτε τα σχόλια.

      Διαγραφή
  23. Κύριοι της δημοτικής αρχής απαντήσετε μας είναι ναι ή όχι υποχρέωση σας η κατασκευή νέου νεκροταφείου;;;;; Ναι ή όχι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότο αποφανθεί ο Κος εισαγγελέας . Τι δεν καταλαβαίνετε; βάλε τα σχόλια!

      Διαγραφή
  24. Για ποια τεχνική υπηρεσία μιλάτε,συγνώμη γιατί θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί στη τεχνική υπηρεσία,αυτό είναι θέμα σοβαρό και συνάμα ηθικό.
    Για άλλα θέματα ξέρουν να περνούν (πολιτικές ευθύνες και αποφάσεις) καλό θα είναι να σοβαρευτούν εκεί στο δήμο,είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό που τώρα επί δημαρχίας τριανταφυλακη τα θυμηθήκαμε όλα μπράβο σας αλλά πριν δεν είχαν λόγο και ξέρουμε όλοι το γιατί μια χαρά σας είχε κανονίσει ο Αποστόλης. Παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο αγαπητό Ξηρόμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Αποστόλη σε ενάμισυ χρόνο θα είναι έτοιμο .
    Με ελεγχόμενη έκρηξη θα γίνει σκόνη το έδαφος και θα είμαι ο πρώτος που θα επιλέξω τον συγκεκριμένο χώρο για οικογενειακό μου τάφο .
    Εξ άλλου και σε άλλα χωριά είναι πιο βραχώδες το έδαφος και ανοίγονται νέοι τάφοι .
    Όλα τα απλά είναι μικροπρέπειες και ανικανότητες .
    Παναγιώτης Στάικος
    Πιστεύω να δημοσιευθεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Πανταζη αφήστε την μικροπολιτική και ρωτήστε τον εαυτό σας και τον γαλουνη γιατί δεν τελείωσε το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δε το τελείωσε ο Γαλουνης για να το τελειώσετε εσείς με τα μεγάλα έργα των άλλων όπως συνηθίζετε και κάνετε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Περιμένουμε τους κρεμαστούς κήπους και τα κρυστάλλινα νερά και τα κρουαζιερόπλοια του Λευτέρη, το νεκροταφείο μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο