Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Μεγάλη ανταπόκριση στη σύσκεψη για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι (φωτο)



Οι ενεργοί πολίτες «μίλησαν» με την παρουσία τους σήμερα στο Αγρίνιο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο στην ανοιχτή σύσκεψη που κάλεσε η συντονιστική επιτροπή πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι......

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, με μοναδικό θέμα να είναι ο συντονισμός δράσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι, ο οποίος από το 1995 έχει ενταχθεί στο διευρωπαϊκό δίκτυο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι ενεργοί πολίτες μίλησαν με την παρουσία τους σήμερα στο Αγρίνιο και ζήτησαν να προχωρήσουν οι ενέργειες ώστε το έργο να μπει στις ράγες με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η συντονιστική έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές για το δρόμο που εκκρεμεί τουλάχιστον μία δεκαετία και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στη σημερινή σύσκεψη.

Συνάντηση Παπαναστασίου την Τετάρτη στο Υπουργείο.

«Την Τετάρτη έχω συνάντηση στο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα, για όλα αυτά τα κομμάτια, γιατί είναι έργα τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια πριν», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που δημιουργείται μία μαζικότητα διεκδίκησης για ένα θέμα το οποίο μας ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια. Είναι ανεκδιήγητο αυτό πραγματικά που συμβαίνει καθώς δεν είναι ούτε Εθνική οδός, ούτε ένας απλός δρόμος είναι άθλια η κατάσταση είναι αδιανόητο να να χρηματοδοτούνται έργα σε άλλες περιοχές της χώρας και αυτό το κομμάτι να μείνει έτσι γιατί μιλάμε για έναν δρόμο που είναι Πλατυγιάλι – Ιόνια οδός- Αγρίνιο-Καρπενήσι – Λαμία», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου και συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «άξονα που ενώνει το Ιόνιο με το Αιγαίο ένας κάθετος άξονας που που είναι ανάγκη να γίνει χθες».

«Χρειάζεται πίεση στην κυβέρνηση σε κάθε κυβέρνηση έχω πάει και στο προηγούμενο υπουργείο έχω πάει και στο τωρινό υπουργείο. Δεν θα σταματήσω, θα συνεχίσω», συμπλήρωσε ο κ. Παπαναστασίου.



Ακολούθως, η σύσκεψη ξεκίνησε με την ολιγόλεπτη παρέμβαση των φορέων της περιοχής και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι βουλευτές και δήμαρχοι που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη.









agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο