Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

«Κάνω φιλότιμες προσπάθειες», είπε ο Καρβέλης στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για τα Κέντρα Υγείας της Αιτωλ/νίας


Ο ΥΠΕάρχης τόνισε ότι θα προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων που του ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος....

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επισκέφθηκε την Πέμπτη, 10/3/ 2022, τα Κέντρα Υγείας Αιτωλοακαρνανίας και απογοητεύτηκε από τις εικόνες που αντίκρυσε.

Εξέδωσε δήλωση στην οποία περιέγραψε την κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας Θέρμου, Αιτωλικού, Αστακού και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γαβαλούς, με σοβαρά ζητήματα που αφορούν προσωπικό και υποδομές.

Σε συνέχεια της δήλωσής αυτής, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ενημερώνοντάς τον σχετικά.

Από μεριάς του ο κ. Καρβέλης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε νέα του τοποθέτηση ο Μιχάλης Γιαννάκος απάντησε ότι κάνει φιλότιμες προσπάθειες στα πλαίσια δυνατοτήτων και προϋπολογισμού.

Αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ:

«Μετά την πρόσφατη επίσκεψη μου στα Κέντρα Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας επικοινώνησα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Κο Καρβέλη να του επισημάνω τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκα. Ο Διοικητής μου γνωστοποίησε ότι κάνει φιλότιμες προσπάθειες, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και του προϋπολογισμού που διαθέτει και ότι έως σήμερα έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις στη κτιριακή υποδομή και τον εξοπλισμό των κέντρων υγείας του νομού.

Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υγείας να χρηματοδοτήσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες για να έχουν την δυνατότητα να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα των Κέντρων Υγείας στον εξοπλισμό και τις υποδομές. Παράλληλα να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό γιατί μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο ζωές ασθενών.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεσμεύτηκε να προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων που του ανέφερα των Κέντρων Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας».
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο