Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

«Πότε θα ξεκινήσουν τα υδροπλάνα να πετούν… στην Αμφιλοχία;»,


Γράφει ο Κώστας Γαλάνης*
Ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες στην Αμφιλοχία και έχει παραμείνει στάσιμο για αρκετά χρόνια, είναι αυτό του υδατοδρομίου το οποίο έχει ενταχθεί στους σχεδιασμούς της εταιρείας «Υδροπλάνα Ελλάδας / Hellenic Seaplanes» από το 2014, αλλά μέχρι σήμερα, στο 2022, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη......

Η περίπτωση του υδατοδρομίου στην Αμφιλοχία θεωρείται η πιο «προχωρημένη» στην Αιτωλοακαρνανία (υπάρχουν σχέδια και για Ναύπακτο, Λυσιμαχία και Άκτιο) αφού σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Hellenic Seaplanes πέρυσι, φαινόταν να βρίσκεται λίγο πριν την αδειοδότησή του.

Σημειώνεται άλλωστε ότι το υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας ορίζεται από την Hellenic Seaplanes ως το σημείο διανυκτέρευσης των υδροπλάνων στην πλευρά του Ιονίου.

Πριν από μερικές ημέρες, μετά από Ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία από τον Βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκο Βελόπουλο, το Τμήμα Εναέριων Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών απάντησε ότι το υδατοδρόμιο στην Αμφιλοχία είναι ανάμεσα σε 29 συνολικά, τα οποία «βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης».

Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό; Σημαίνει ότι σύντομα θα πετούν υδροπλάνα στην Αμφιλοχία; Η απάντηση δυστυχώς είναι «όχι».

Όπως ενημέρωσε σχετικά το Τμήμα Εναέριων Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών που είναι αρμόδιο για τη διαδικασία χορήγησης αδειών υδατοδρομίου, δε δύναται να εκτιμήσει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση των υδατοδρομίων, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αμφιλοχίας.

Μάλιστα τονίζει ότι η διαδικασία «εξαρτάται από την πρωτοβουλία των αιτούντων». Με λίγα λόγια, ένα από τα πράγματα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πότε τελικά θε πετούν τα υδροπλάνα στην Αμφιλοχία, είναι το πόσο θα «τρέξει» το θέμα από τους αιτούντες, δηλαδή από την εταιρεία και τον Δήμο Αμφιλοχίας.

Από εκεί και πέρα, όσο μπορεί κανείς, ελπίζει για επενδύσεις στην περιοχή…

*Εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας

5 σχόλια:

  1. Συγγνώμη στο Μπάρι τελείωσε letter e filosofia, πως προκύπτει το δημοσιογράφος και το επιχειρηματίας, ή ότι δηλώσουμε είμαστε. Συγγνώμη κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ . ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα για διανυκτέρευση των υδροπλάνων στον όρμο της Αμφιλοχίας.
      Η πόλη της Αμφιλοχίας έχει έλλειψη από θέσεις παρκαρίσματος, στο καλύτερο σημείο της παραλίας βλέπεις κάδους σκουπιδιών και πιάτσα ταξί.
      Δεν πιστεύω ότι θα επιλέξει κάποιος ξένος για την περιοχή αυτή την πόλη για τις διακοπές του.

      Διαγραφή
  3. Φίλε στο 12:59 έχεις απόλυτο δίκιο.Ο καθένας προκειμένου να δείχνει ότι κάτι λέει και να είναι επίκαιρος λέει ότι του κατέβει.Εδώ δεν έχει αεροδρόμιο το Αγρίνιο και θέλει η Αμφιλοχία υδροπλάνο.Τον αγαπάμε τον τόπο μας αλλά να λέμε πράγματα που γίνονται, αλλά και να γίνουν πρέπει να είναι βιώσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτα πιό βιωσιμο σ ένα τόπο, απο την αγάπη για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο