Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Σπήλιος Λιβανός: Τι σηματοδοτεί ο ρόλος του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ

 


«Η επιστροφή του Σπήλιου Λιβανού στο προσκήνιο της κεντρικής πολιτικής ήταν αναμενόμενη, ίσως όχι τόσο γρήγορη αλλά αναμενόμενη», σημειώνουν δημοσιογράφοι που γνωρίζουν εις βάθος τις διεργασίες στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του Μαξίμου σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί ανάληψης από τον Αιτωλοακαρνάνα πολιτικό της θέσης του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ.
Διαβάστε περισσότερα »

Η Ελλάδα συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία επτά τακτικών και επτά αναπληρωματικών μελών. Ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει επικεφαλής και φυσικά θα παραμείνει βουλευτής. Η εξέλιξη αυτή μάλιστα είναι οριστική καθώς υπέγραψε την σχετική ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως ο ρόλος που αναλαμβάνει ο Σπήλιος Λιβανός θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος σε αυτή τη συγκυρία, ενόσω ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και η γεωπολιτική αναδιάταξη έπεται.

Η επιλογή του πρωθυπουργού εξάλλου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που έχει στον Σπήλιο Λιβανό στον οποίο ανέκαθεν ανέθετε κρίσιμα πόστα. Ο τρόπος άλλωστε που ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χειρίστηκε την «επόμενη ημέρα» της ιστορίας της Σπάρτης λειτούργησε θετικά στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. «Πολλοί άλλοι  στη θέση του θα λειτουργούσαν ως εσωκομματική βόμβα. Αυτός όχι. Η στάση του εκτιμήθηκε και επιβεβαίωσε πως ως πολιτικός δεν άγεται και φέρεται από τη  συγκυρία», σχολιάζει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας.

Τον περασμένο μήνα ο Σπήλιος Λιβανός ήταν διαρκώς στην εκλογική του περιφέρεια, την Αιτωλοακαρνανία. Βρέθηκε σε πολλές πόλεις και χωριά, συζήτησε με πολλούς συμπολίτες και με πολιτικούς του φίλους. Συμπέρασμα όλων πως η δυναμική που καταγράφει τα τελευταία χρόνια έχει συνέχεια.

Με την παρουσία του έχει χτίσει το προφίλ ενός σύγχρονου πολιτικού που παράγει πολιτική και μπορεί να συνδυάζει τη διαχείριση των ζητημάτων της εκλογικής του περιφέρειας  με διαχείριση ζητημάτων που άπτονται διεθνών συσχετισμών.

Αυτό επισημαίνουν γνώστες των διεργασιών στην κεντρική πολιτική σκηνή προσθέτοντας πως για το λόγο αυτό του ανατέθηκε  η θέση του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη καμπή για τη θέση της χώρας στους διεθνείς συσχετισμούς με το ρόλο της Βορειοατλαντική Συμμαχία να μας αφορά πλέον όλους.

agrinionews.gr

3 σχόλια:

  1. Σπήλιο Λιβανε είσαι δύναμη ,καλή επιτυχία στα νέα ΣΟΥ καθήκοντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEN PAS XAMENOS ESY EISAI O MONOS POY AKSIZEI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια Σπηλιο.Να προσεχεις ομως οταν μηλας και να συνδεεις το μυαλο σου με τη γαστρεντερικη σου κυλοτητα προς αποφυγη στο μελον παρομιων ατυχηματων.Καλες επιτυχιες για τη πατριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο