Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Για το «Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία» ρωτά και η Ελληνική Λύση στη Βουλή


Για την «κατασκευή οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία» ρωτά και Ελληνική Λύση στη Βουλή.....

Στο κείμενο της ερώτησης, οι βουλευτές της Απ. Αβδελάς και Κ. Χήτας σημειώνουν ότι «η ανάγκη κατασκευής του οδικού άξονα που συνδέει τις περιοχές Πλατυγιάλι, Αγρίνιο, Καρπενήσι και Λαμία, δηλαδή του εγκάρσιου άξονα που θα συνδέσει τη δυτική με την ανατολική πλευρά του κορμού της χώρας παρουσιάζεται επιτακτική»

Συνεχίζοντας σημειώνουν ότι «εξαιτίας της αναγκαιότητάς του, είναι ενταγμένος σε Διευρωπαϊκά Δίκτυα μεταφορών από το μακρινό 1995 και από τότε παρουσιάζει μεγάλη υστέρηση σε μελέτη και κατασκευή. Αποτελεί διακαή πόθο των κατοίκων τριών Νομών, αυτών της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, καθώς η κατασκευή του θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τους, θα τονώσει τις εμπορικές δραστηριότητες και θα αναδείξει τις ως άνω περιοχές, που φημίζονται για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος τους, ως σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Πολλάκις οι κάτοικοι των Νομών αυτών έχουν αναφερθεί στην επιτακτική ανάγκη κατασκευής αυτού του οδικού άξονα, καθώς το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι μονής κυκλοφορίας και καθημερινά εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό οχημάτων, η ποιότητα του οδοστρώματος κρίνεται απαράδεκτη και επικίνδυνη, ενώ ταυτόχρονα η χάραξή του είναι γεμάτη με απότομες στροφές», συμπληρώνουν και τονίζουν ότι ως «αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι ότι ο υπάρχων δρόμος είναι άκρως επικίνδυνος αλλά και ιδιαίτερα χρονοβόρος, καθώς επί παραδείγματι ο χρόνος που απαιτείται για τη μετακίνηση από το Αγρίνιο στο Καρπενήσι, που απέχουν μεταξύ τους εκατόν έντεκα χιλιόμετρα, ξεπερνά τις δυόμιση ώρες».

«Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθεί η μελέτη και η κατασκευή του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, που είναι ενταγμένος σε Διευρωπαϊκά Δίκτυα από το 1995, ούτως ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση τριών Νομών μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα επιφέρει την ανάπτυξη τους σε όλους τους τομείς;» ρωτούν τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών.

agriniopress.

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει προς υλοποίηση μελέτη από ΑΣΤΑΚΌ Πλατυγιαλι που κόβει πολλές στροφές και μικραίνει η απόσταση από τα 9 εννέα χιλιόμετρα στα 6 έξη ,αν δεν μπει στο πρόγραμμα μαζί με το ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ Αγρίνιο Καρπενήσι Λαμία δεν θα υλοποιηθεί ΠΟΤΈ κύριοι της Δημοτικής αρχής, θέμα πού έπρεπε να είναι πρωτεύων για ΌΛΟΥΣ ΕΣΑΣ να ησυχάσουμε με τις επικίνδυνες στροφές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ο δρόμος τόσο απλά!
    Εδώ και 30 χρόνια άκουμε για επενδύσεις στο πλατυγιαλι και εσείς θέλετε δρόμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο