Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ο Γιώργος Βαρεμένος για αποκλεισμούς από τα αναπτυξιακά σχέδια: Είναι δυνατόν, κ. Παπαθανάση;


Η πρωτογενής παραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία, και όχι μόνο, δοκιμάζεται δραματικά από την εκτίναξη του ενεργειακού και, γενικότερα, του κόστους παραγωγής, που δημιουργεί μία κατάσταση χειρότερη κι από την δεκαετή οικονομική κρίση......
Διαβάστε περισσότερα »
Σ’ αυτά τα πλαίσια, αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν να μένουν έξω από τα αναπτυξιακά σχέδια οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιεργούμενες εκτάσεις τυγχάνει να μην είναι όμορες. Πόσοι, τέλος πάντων, στην Ελλάδα του μικρού κλήρου διαθέτουν ενιαίες μεγάλες εκτάσεις; Μ’ αυτή την λογική των μη-όμορων εκτάσεων, ακόμη και το τρακτέρ των αποκλεισμένων από τα σχέδια θεωρείται μεταφορικό μέσον και όχι καλλιεργητικό εργαλείο. Σιγά μην χρησιμοποιήσουν οι παραγωγοί το τρακτέρ για να κάνουν σούζες! Επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα αν είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο στην περιφέρεια της δοκιμαζόμενης χώρας και απευθύνω το ερώτημα πιό συγκεκριμένα στον καθ’ ύλην αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος τυγχάνει να κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία.

5 σχόλια:

  1. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία αποκρατικοποιηση, καμία νέα επένδυση, κανένα οδικό δίκτυο μεγάλου βεληνεκούς δεν δόθηκε σε κυκλοφορία. Είναι δυνατόν κ. Βαρεμενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να θυμίσω, το 50% των Πατρών Κορίνθου και Ιόνιας οδού. Το τμήμα Άκτιο Βόνιτσα. Την Σήραγγα της Κλακοβας.
      Επί ΝΔ, εδωθει δωρεάν η ΔΕΗ, η Εθνική Ασφαλιστική, ο ΑΔΜΗΕ, η Εγνατία.
      Αν θεωρείτε τις αποκρατικοποιήσεις επενδύσεις μάθετε να ζείτε με 400€ τον μήνα χρέωση στο ρεύμα. Επίσης απολαύστε αφορολογητα μερίσματα στους μετόχους των εταιρειών ενέργειας, οι οποίο είναι και κάτοχοι ΜΜΕ.

      Διαγραφή
  2. Ο δρόμος Άκτιο Αμβρακία παραδίδεται επί Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο του 2023. Τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι; Αυτά που έκρυβε με τους μουσαμάδες και έλεγε ότι κάνει έργα. Η σήραγγα της Κλοκοβας είναι τρία χιλιόμετρα μόνο σιγά το δύσκολο. Η Πατρών Κορίνθου που υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση επί Χρήστου Σπιρτζη τι έχετε να πείτε; Ο ΣΥΡΙΖΑ έγδαρε τη μεσαία τάξη στους φόρους και έχει και τα μούτρα και μιλάει. 400 ευρώ το μήνα δεν έρχεται ο λογαριασμός εκτός και αν έχεις 10 ηλεκτρικές σόμπες αναμμένες και καίνε από το πρωί ως το άλλο πρωί. Την επιδότηση ρεύματος την ξέχασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν παραδιδεται. ΘΑ παραδοθει. Οπως θα ξερεις, αν ξερεις, ηταν να παρδοθει το 2013. Με ΘΑ ΘΑ εργα δεν γινονται. το κομματι που παραδοθηκε επι ΣΥΡΙΖΑ παραδοθηκε. Οχι ΘΑ ΘΑ ΘΑ.. εγινε.
    Την Πατρων Κορινθου οπως θα ξερεις δημοπρατηθηκε το 2007 για Κορινθου Πυργος. Εξου και το ονομα της. Το 2010 και το 2013 εγιναν ανανεώσεις που αφαιρεσαν το τμημα Πατρα - Πύργος και αυξησαν την τιμη διοδιων ανα χιλιομετρο, στο μέγιστο (οσο επιτρέπει η ΕΕ). Φανταζομαι θα θυμασε ποιος κυβερνουσε.
    Το 2016 με το 45% έτοιμο ξαναξεκινησε το εργο και τελειωσε το Πασχα του 2017. Το 45% εγινε σε 9 χρονια και το υπολοιπο 55% σε 1,5 χρόνο. Θα θυμασαι τον 1,5 ποιος κυβερνούσε.
    Για την σηραγγα της Κλακοβας, που λες σιγα το δυσκολο, ειλικρινα μην ασχολεισαι καλυτερα. Το εργο το 2007 και το 2013 ειχε προυπολογιστει χωρις την σηραγγα. Θα βγαιναμε απο τα δυοδια και θα μπαιναμε στον παλιό δρομο. Απο τους σοφους άριστους της πλάκας.

    Οσο για τους μουσαμαδες στο μετρο της Θεσσαλονικης, ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε προχωρησει το εργο. Χωρις τον σταθμο στην Βενιζελου. Ο Κούλης που σε κυβερνα, ορισε με το ετσι θέλω να μεταφερουν τα αρχαία. Η αποφαση αυτη, που δεν προκειται να υλοποιηθει, εφερε καθυστερηση τουλαχιστον 3 χρονια και αν γινει... Τα χρονια αυτα ο εργολαβος θα παιρνει αποζημιωση που καθυστερει το μετρο. Ο Ιδιος εργολαβος θα αναλαβει την μεταφορα των αρχαιωτητων... Κοινως, στην μια τσεπη θα του δινουν λεφτα για ενα εργο που καθυστερει να κανει ο ιδιος και για το οποιο πληρωνεται στην αλλη τσεπη.

    Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εγδαρε την μεσαια ταξη και ποια ειναι αυτή ειναι μια γενικη παπατζα που ο ποιο πανω εργολαβος σου εμαθε να λες, απο το καναλι που ειχε τοτε.

    Για τα 400 ευρω ρευμα, πιστευω να βλέπεις τι πληρώνεις. Με την επιδοτηση ουσιαστικα πριμοδοτειται η μονιμοποιση της ακριβειας, αλλα μάλλον ειναι ανωτερα μαθηματικα για αριστους.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον ΕΝΦΙΑ που ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα καταργήσει όταν ήρθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τον διατήρησε αλλά τον αύξησε και από πάνω. Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκαν προεκλογικά σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και έκαναν πράξη την υπόσχεση τους. Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει το αφορολογητο, είπε ψέματα το καταργησε και αποτελούσε κατά τα άλλα κόκκινη γραμμή η διατήρηση του. Ψευτιες με το τσουβαλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί να καταργήσει τον ΦΠΑ στα νησιά, μόλις ήρθε στην εξουσία όχι μόνο δεν τον καταργησε αλλά τον αύξησε από το 13% στο 24%. Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκαν να μειώσουν τον ΦΠΑ και πράγματι τον μείωσαν από το 24% στο 13%. Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ. Ήρθε στην εξουσία και δεν έκανε τίποτα. Η Νέα Δημοκρατία επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη αυξάνει σημαντικά τον κατώτατο μισθό. Καληνύχτα σας διότι αν συνεχίσω να γράφω δεν με φτάνουν ούτε χίλιες σελίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο