Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Μειωμένος έως και 40% για 8 στους 10 ιδιοκτήτες ο ΕΝΦΙΑ

 


Με νέες κλίμακες και κουρεμένους συντελεστές φόρου για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμές ζώνης έως 4.000 ευρώ, μικρότερο φόρο για τα οικόπεδα, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου για τα φυσικά πρόσωπα και ενσωμάτωσή του στον κύριο φόρο, επιβολή ειδικού φόρου για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου κυρίως για τους έχοντες μεσαία ακίνητη περιουσία κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ.
Διαβάστε περισσότερα »

Ο συνολικός φόρος θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά 354 εκατ. ευρώ καθώς, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, 8 στους 10 φορολογουμένους θα δουν μειωμένο τον νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ. Οι ωφελούμενοι είναι περίπου 5 εκατομμύρια.

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet στα τέλη Απριλίου, ενώ τον Μάιο θα καταβληθεί και η πρώτη από τις δέκα δόσεις.

Η μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ φέρνει νέους μειωμένους συντελεστές υπολογισμού του φόρου προκειμένου να εξουδετερωθούν οι επιβαρύνσεις από τις αυξήσεις που επήλθαν στις αντικειμενικές αξίες και να προκύψουν ελαφρύνσεις για οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων, με τη συνολική μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ να φθάνει στα 350 εκατ. ευρώ.

Στην Αχαΐα, η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών θα δει μειώσεις στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ και μια μικρή μειοψηφία θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο, λόγω της ένταξής τους, για πρώτη φορά, στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

best

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαζε τόν ΕΝΦΙΑ για τον κοσμακι κ ο Μητσοτάκης κάνει μειώσεις μπράβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο