Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Με λαμπρότητα , Εθνική Υπερηφάνεια και σύμμαχο τον καιρό γιορτάστηκε στην Βόνιτσα η 25η Μαρτίου




Πηγη facebook Miltos Patsis

Η φετινή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Βόνιτσας που έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου του 1829......

Από νωρίς το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες , στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία με την παρουσία του Δημάρχου μας κ Γεώργιου Αποστολάκη της Δημοτικής Αρχής και όλων των Τοπικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Δημοτικών Αρχών, των σχολείων, των σωματείων καθώς και των συλλόγων .

Ακλούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Θεοδωράκη Γρίβα έναντι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα με Τελετάρχη τον κ. Επαμεινώνδας Νικάκης (τέως Λυκειάρχη).

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας , και έπειτα έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο κ Γεώργιο Αποστολάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας, την Μ.Υ. FOB AKTION, το Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου Βόνιτσας, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βόνιτσας, τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, το ΕΠΑΛ, Λύκειο, Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, την Δημοτική Φιλαρμονική, τον Πολιτιστικό σύλλογο Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ και άλλους πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς.

Την εκδήλωση πλαισίωνε η Φιλαρμονική που παιάνιζε εθνικά εμβατήρια.

Στις 11 ξεκίνησε η παρέλαση, προ των επισήμων στην παραλιακή οδό Δημ. Σάννου:

της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Λυκείου , του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου και Πολιτιστικού Συλλόγου
«Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

Ακλούθησαν παραδοσιακοί Δημοτικοί Χοροί στην πλατεία.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο