Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η «Διέξοδος» ανοίγει την αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2022 με την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Σιάμου «ΡΕΤΡΟ»



Με μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνει ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» ξεκινούν και φέτος οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ στο Μεσολόγγι.......

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στις 8 το βράδυ στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου», ενώ στον ίδιο χώρο, κατά τα ειωθότα, θα γίνει από τον Δήμαρχο της Ιερής Πόλης Κώστα Λύρο και η κήρυξη των 15θήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα, μεγάλων διαστάσεων κορνιζαρισμένα πορτρέτα, που απεικονίζουν σύγχρονα πρόσωπα με μορφή, ρούχα, κόμμωση, διάκοσμο και γενικότερα στυλ μιας άλλης εποχής.

Πρόκειται για σκηνοθετημένες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς του Καναδά, του Λονδίνου, της Ταϋλάνδης και του Λας Βέγκας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260)

Υπενθυμίζεται η ανάγκη για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων ασφαλείας κατά του Covid 19.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Σιάμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την φωτογραφία ενώ παράλληλα εργάζονταν στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσαν οι γονείς του.

Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή European school photography στην Αθήνα και το 2002 άνοιξε δικό του στούντιο αναλαμβάνοντας φωτογραφίσεις κοινωνικών εκδηλώσεων, πορτραίτων και μόδας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από τους καλύτερους φωτογράφους του κόσμου.

Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις.

Είναι μέλος των PWS,SWPP,WPPI,MPI,COSMOS AWARDS και κατέχει τον τίτλο του Master photographer στους φωτογραφικούς οργανισμούς WPPI (Las Vegas) και PWS (Europe).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο