Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

10 Μαρτίου πληρωμή ΕΛΓΑ 46 εκατ. ευρώ λέει ο Γεωργαντάς, εντός μήνα ενιαία-συνδεδεμένες

 


Πλήρης επιβεβαίωση για όσα έγραψε ο ΑγροΤύπος το περασμένο διάστημα.

Στο πρόγραμμα των επερχόμενων πληρωμών που αφορούν στους αγρότες, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο ΑΠΕ και επιβεβαίωνοντας πλήρως τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου.

Διαβάστε περισσότερα »

Για τον ΕΛΓΑ θέλω να σας επισημάνω, ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, ότι την περίοδο που άλλες κυβερνήσεις ξεκινούσαν τις πληρωμές για το προηγούμενο έτος εμείς τις ολοκληρώνουμε. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της τάξης που έχει μπει αλλά και βούλησης του πρωθυπουργού να ενισχύει τον συγκεκριμένο οργανισμό, ώστε οι αγρότες μας να νιώθουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια για την παραγωγή τους. Μέχρι σήμερα και για το σύνολο του 2021, ο ΕΛΓΑ έχει εγκρίνει πληρωμές που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 331 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2021. Και στις 10 Μαρτίου θα γίνει μια ακόμη πληρωμή για ζημιές που αφορούν στο προηγούμενο έτος, ύψους 46 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είπε καταλήγοντας μεταξύ άλλων ο υπουργός, μέσα στο Μάρτιο, θα κάνει πληρωμές σε εκκρεμότητες που υπάρχουν για την πληρωμή της βασικής ενίσχυσης, πράσινης ενίσχυσης, ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας, καθώς και για μια σειρά συνδεδεμένα καθεστώτα, που αθροιστικά ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Μπίκας agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο