Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας: «Απαιτούμε από την πολιτεία την προστασία μας»

Ένα ακόμα επεισόδιο σωματικής βίας κατά εργαζομένου του Νοσοκομείου Αγρινίου – γιατρού αυτή τη φορά – ήρθε να προστεθεί στη μακρά σειρά επεισοδίων σωματικής ή λεκτικής βίας που συμβαίνουν όλο και πιο συχνά τον τελευταία καιρό στο χώρο του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για απαράδεκτα γεγονότα μεμονωμένων ατόμων που όμως στιγματίζουν αρνητικά την κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών του Αγρινίου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι πρακτικές βρίσκουν αντίθετο το σύνολο των πολιτών, τους καλούμε να τις αποδοκιμάσουν και καλούμε τους κοινωνικούς φορείς να πάρουν θέση σε αυτή την απαξίωση της κοινωνικής αξιοπρέπειας.
Και επειδή θεωρούμε και έχουμε εισπράξει, ότι σημαντικό κίνητρο για τέτοιες συμπεριφορές  αποτελεί μια «προσπάθεια» στοχοποίησης και υποβάθμισης  του Νοσοκομείου,  με τους  εργαζόμενους να  θεωρούνται οι αποκλειστικά υπεύθυνοι και να  είναι οι αποδέκτες όλης της δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που προκύπτει από τις δυσλειτουργίες και ελλείψεις του συστήματος, καλούμε να σταματήσει αυτή η  «προσπάθεια» από όπου και αν προέρχεται και όποιους και αν εξυπηρετεί.
Σαν γιατροί και σαν εργαζόμενοι θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας  και την αξιοπρέπεια του χώρου μας.
Όμως απαιτούμε από την πολιτεία να είναι συνεπής στο καθήκον της και την φυσική και ηθική προστασία μας.
Προστασία που ξεκινά πρωτίστως με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κάλυψη των κενών και ελλείψεων και τελικά δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα ο ΣΥΡΙΖΑς λέει ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες υγείας. Που πάνε τα λεφτά σ. Πολάκη ;

Ανώνυμος είπε...

Η πολίτες να σε βοηθήσουν εσείς του βοηθάτε

Ανώνυμος είπε...

Όπως αυξάνονται τα λάθη των γιατρών έτσι αυξανέται και ο θυμός των παθοντων.