Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία του 2ου γύρου των Δημοτικών-περιφερειακών εκλογών σε ΒΟΝΙΤΣΑ και ΞΗΡΟΜΕΡΟ

 ΚΑΤΟΥΝΑ...


 ΜΑΧΑΙΡΑΣ......

ΑΕΤΟΣ........

ΚΑΤΟΥΝΑ....

                Κανονικά διεξάγεται από τις 7:00 το πρωί η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών στους δήμους Ακτίου Βόνιτσας και Ξηρομέρου. 
         Η σημερινή διαδικασία είναι πιο απλή και γρήγορη καθώς δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης και οι δημότες καλούνται να ψηφίσουν μόνο συνδυασμούς..........


          Η «μάχη» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνεται μεταξύ του Νεκτάριου Φαρμάκη (36,96% την πρώτη Κυριακή των εκλογών) και του Απόστολου Κατσιφάρα (32,93%). 
      Στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας την ψήφο των δημοτών διεκδικούν ο συνδυασμός «Δύναμη Πολιτών» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο  Αποστολάκη, που την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχε λάβει ποσοστό 44,07% και ο συνδυασμός «Κύμα Αλλαγής» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Κασόλα, που την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχε λάβει ποσοστό 34,04%.
       Στον δήμο Ξηρομέρου την ψήφο των πολιτών διεκδικούν ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, που την προηγούμενη Κυριακή έλαβε 46,99% και ο Ερωτόκριτος Γαλούνης, που έλαβε 27,24%....

12 σχόλια:

  1. RE patrivt ti koymat enai ayto stkatoyna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι δεν γίνεται να κερδίζουν
    Όμως νικητές και ηττημένοι ν ακούνε και κανένα άλλον και καμια άλλη
    Μην είναι τόσο ισχυρογμώμονες με το μυαλό τους σκληρό, σαν την πέτρα του Ξηρομέρου.
    Εν πάση περιπτώσει Καλημέρα Ξηρόμερο Καλημέρα Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε τωρα με τον "Κλεισθενη" 11:31, που περιλαμβανει εργαλεια όπως η εκλογη με την απλη αναλογικη, τα τοπικα δημοψηφισματα, που θα ειναι δεσμευτικου χαρακτηρα, αλλα και τον συμμετοχικο προϋπολογισμό αναμενεται αυξηση της συμμετοχης των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους! Ξεχνάμε βέβαια οτι για να μπορει να πάρει μια απόφαση ο λαός που θα είναι συμφέρουσα για τον ίδιο θα πρέπει να έχει τον χρόνο να μαθει άπειρους πολιτικούς, νομικούς και οικονομικούς όρους! Πως θα γίνει αυτό όταν ο κόσμος τρέχει και δεν φτάνει; Πως θα βρεθεί ο χρόνος για να φτιάξουμε ένα υπάιθριο και απέραντο κοινοβούλιο; Τροφή για σκέψη! Α και μην ξεχνάμε ότι προτείνοντας ιδέες απο τον υπολογιστή σου, δηλαδη χωρίς να έρχεσαι σε άμεση επαφή με τους υπολοιπους και άρα να συναποφασίζετε, η ψηφίζοντας υπερ και κατά δεν χτίζεις συνειδήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες ιδέες είναι αυτές και με λίγο προσπάθεια μπορεί να συμβάλλουν προς το καλύτερο
      Και ο καθένας από την τοποθεσία που τυχαίνει να είναι,
      και σημασία έχει η καλή διάθεση το κυριότερο όλων

      Διαγραφή
    2. 1:12 μ.μ. Τι Κλεισθενη ονειρεύεσαι και λες
      απόψε κιόλας άκουσα ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον "Κλεισθενη 1"
      οπότε σκέψου τι θα ψηφίσεις τον Ιούλιο

      Διαγραφή
  4. Εγώ πήγα να ψηφίσω με σκισμένο τζιν η άλλη στη Κατούνα λες και είναι εξωφυλλο στην voug!! καλό μεσημέρι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ήταν η ζήλια ψώρα... Αφροδίτη μη μασάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χάρη θέλω και τίποτε άλλο για σήμερα
    Σε μια ώρα περίπου κλείνουν οι κάλπες και όσοι προλάβουν να ψηφίσουν θα ψηφίσουν αφήστε λοιπον τα σχόλια και τραβάτε να ψηφίσετε.
    Και κάτι άλλο : δέν μπορεί να είναι όλοι ηττημένοι κάποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών στον Δημο Ακτιου Βόνιτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλα ρε παιδιά μια πλάκα έκανα να ελαφρύνει λίγο η μέρα ούτε που τη ξέρω τη κοπέλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:26 μ.μ. πειραζει που ο λαος μετα τα όσα "υποσχεθηκε" ο μητσοτακης (ιδιωτικη ασφαλιση, μείωση συνταξεων, κόψιμο δωρου χριστουγεννων, κοψιμο των πενιχρων επιδομάτων που έδινε ο συριζα, δουλεια 7 μερες τη βδομαδα, καταργηση των 120 δόσεων, αγρια καταστολή όσων αντιστεκονται...) θα παει να τον ψηφισει. Αυτο είναι το απογοητευτικο κι όσο για τον κλεισθενη, σιγα το πραγμα! Για παραδειγμα η πραγματοποιηση τοπικων δημοψηφισματων ήταν κάτι που υπήρχε στα χαρτια από το 2006 αλλα δεν υπήρχαν οι εφαρμοστικες διατάξεις του νόμου. Σε κάθε περίπτωση βέβαια την ούσια του κλεισθενη, που ήταν η ενίσχυση της συμμετοχης των πολιτών, μπορει να την εφαρμοσει όποιος δήμος θέλει σε άτυπο επιπεδο και με καλυτερους όρους! Με συνελευσεις γειτονιας και λαϊκες συνελευσεις, δεν χρειαζεται να είναι θεσμοθετημένα!
    Όσο για την καλή διαθεση και την καλή καρδια:
    "Το κακό που υπάρχει στον κόσμο οφείλεται πάντα σχεδόν στην άγνοια κι η καλή θέληση μπορεί να κάνει τόση ζημια οση κι η κακια αν δεν ειναι φωτισμενη. Οι ανθρωποι ειναι περισσοτερο καλοι παρα κακοι και στην πραγματικοτητα δεν βρίσκεται εκει το προβλημα. είναι ωστόσο λιγο πολυ ανηξεροι κι αυτη η αγνοια ειναι που την αποκαλουμε προτερημα η ψεγαδι, γιατι το πιο απογοητευτικο ψεγαδι είναι η αγνοια που νομιζει πως τα ξερει ολα και της επιτρεπεται ετσι να σκοτωνει. Η ψυχη του δολοφονου ειναι τυφλη και δεν υπαρχει πραγματικη καλοσυνη ουτε ομορφη αγαπη χωρις ολη τη δυνατη οξυδερκεια"
    Αλμπερ Καμύ, απο το βιβλιο η πανουκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο