Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΒΟΝΙΤΣΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Αποκριάτικο έθιμο «ΓΛΗΓΟΡΑΚΗΣ» στη ΒΟΝΙΤΣΑ! | ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη








                  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος το έθιμο του Γληγοράκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα καθαρά Δευτέρα, με την συμμετοχή δεκάδων καρναβαλιστών - κατοίκων της περιοχής.
          Το κοινό χειροκρότησε τις ομάδες των καρναβαλιστών και βέβαια τα εμφάνταστα άρματά τους! Η παρέλαση του καρναβαλιού ολοκληρώθηκε και φέτος με το κάψιμο του Γληγοράκη στο παραλιακό δρόμο της Βόνιτσας....











































































































































































































































































































7 σχόλια:

  1. Όλα "μαζί και τσουβαλάτα"
    και αυτό το λέμε αναβάθμιση και ανθρώπινο πολιτισμό
    Καληνύχτα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θλιβερό παρακατάντημα! Μεγάλη επιτυχία! Κάθε χρόνο και χειρότερα! Η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Κατά τα άλλα είναι δρώμενο πολιτιστικό. Σπουδαίος πολιτισμός! Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο! Μετά απορούμε για το χάλι μας. Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΑΣ ΟΛΑ......ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ Μ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καρακιτσαριό ...
    Και αυτό το λέμε ανθρώπινο πολιτισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ήρθα από Αθήνα και παρακολούθησα το καρναβάλι της Παλαίρου και της Λευκάδας.
    Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει. Ανοργανωσιά στο μεγαλείο της, οι υπεύθυνοι να κάνουν προεκλογικό αγώνα στα δίπλα μαγαζιά, να τρωνε πρατήνες πάνω στην πλατεία με κλαρίνα και τα μαγαζιά από τον ροκόφιλο και πέρα άδεια.
    Ντροπή σε ένα τέτοιο τουριστικό μέρος να προσπαθείς να μαζέψεις κόσμο με πρατήνες και κλαρίνα.
    Στην Λευκάδα επικρατούσε το αδιαχώρητο, μικρά παιδιά και μεγάλοι συμμετήχαν στο καρναβάλι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Όλα τα μαγαζιά στον πεζόδρομο ήταν γεμάτα, κόσμος παντού, τραγούδια από τον αη μηνά ως το κάρμα και τον κόσμο να μιλά με τα καλύτερα λόγια.
    Συνοψίζοντας κύριοι του δήμου, το καρναβάλι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο πως θα περάσουμε καλά, αλλά να προσελκύσουμε και κόσμο που θα στηρίξει οικονομικά την τοπική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ............. ΡΩΤΑΩ ΩΣ ΠΡΑΓΜΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    1)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΧΑΛΗ, 2) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΡΟΜΒΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ 3) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΑΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9:50 δεν τα λες καλα. υπηρχε κοσμος ξενοι απο αγρινιο, πατρα και ηταν πολλοι. τα μαγαζια ηταν γεματα. εσυ τωρα συγκρινεις βονιτσα με λευκαδα σε επιπεδο τουρισμου που φυσικα ειναι δυσκολα να ανταπεξελθουμε αλλα γινονται προσπαθειες απο την πλευρα του δημου να προσελκυσει κοσμο και το εχει καταφερει. απο κει και περα ειναι και στα χερια των δημοτων ιδιαιτερα των κατεχοντων ακινητα και χρημα αν θα τα επενδυσουν σε ξενοδοχειακες μοναδες αλλα βιωσιμες και οχι σαν της παλαιρου που φαγανε τα λεφτα και το κλεισανε. μετα σας πειραζει αν γινει το χυτα για να εχει εσοδα ο δημος. για τη λαμογια πρωτοι ειμαστε για το μακροπροθεσμο συμφερον ομως μας περνανε οι λευκαδιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο