Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Zougla.gr: Επισπεύδεται η έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

          Το site zougla.gr με δημοσίευμα του κάνει λόγο για εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα του πορίσματος των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών για την οικονομική διαχείριση στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

      Στοιχεία του πορίσματος είχαν δει το φως της δημοσιότητας στις αρχές του 2017. Οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο «μη σύννομες διαχειριστικές πρακτικές και δαπάνες» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως υφίσταται έλλειμμα. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το πόρισμα, διαπιστώθηκε ότι «δεν τηρούνταν βιβλίο ταμείου, ούτε γινόταν ημερήσια συμφωνία του υπολοίπου του σε σύνταξη σχετικής πράξης, κατά παράβαση των σχετικών προβλέψεων». Παράλληλα, η ομάδα ελέγχου έκανε λόγο για ένα περιβάλλον οικονομικής διαχείρισης που υποκρύπτει «απόκρυψη εσόδων»........



     Τότε η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας είχε απαντήσει πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται τονίζοντας πως «η αποσπασματική επιλογή και δημοσιοποίηση ολίγων γραμμών από ένα πολυσέλιδο πόρισμα είναι κατακριτέα και καθόλου τυχαία, ενώ συνάμα είναι προφανές ότι αποσκοπεί όχι φυσικά στην ενημέρωση, αλλά αντίθετα στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και των πιστών» και σημειώνοντας πως «οι εμπνευστές και καθοδηγητές των επιθέσεων είναι γνωστοί και έχουν ονοματεπώνυμο»

        Το zougla.gr σε ρεπορτάζ του Παναγιώτη Βλαχουτσάκο (διαβαστε το ΕΔΩ) σήμερα κάνει λόγο για παρέμβαση του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Ελλάδας για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα οικονομικά πεπραγμένα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου (ελέγχεται από τη Μητρόπολη). Ειδικότερα αναφέρει το δημοσίευμα πως η Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Ελλάδας όρισε επίκουρο ανακριτή.

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο