Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ημερίδα του Κτηματολογίου στη ΒΟΝΙΤΣΑ | ΦΩΤΟ

          
            Mε μεγάλη συμμετοχή και με αυξημένο το ενδιαφέρον του κόσμου πραγματοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Νοεμβρίου 2018, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη ΒΟΝΙΤΣΑ, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ο Δήμος ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Ενημερωνόμαστε – Συμμετέχουμε», που διοργανώθηκε απο το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία «Κ/Ξ ΚΤΗΜΑ 2016».
      Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των Δημοτών, σχετικά με την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας επί ακινήτων στον υπό κτηματογράφηση Ακτίου Βόνιτσας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας........



    Παρών στην εκδήλωση ο  δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης και τις εισηγήσεις έκαναν στελέχη της Κοινοπραξίας «Κ/Ξ ΚΤΗΜΑ 2016», οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τα ευεργετικά οφέλη, που θα προκύψουν με τη σύνταξη του Κτηματολογίου στην περιοχή μας και τόνισαν ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο:

1.-Καταγράφει με βάση το ακίνητο όλες τις πράξεις που δημιουργούν, μεταβιβάζουν, αλλοιώνουν ή καταργούν δικαιώματα σε ακίνητα. Μπορούμε συνεπώς να πληροφορηθούμε άμεσα, εύκολα και αξιόπιστα το σύνολο των δικαιωμάτων που υπάρχουν σε κάθε ακίνητο. Έτσι, όλα γίνονται πιο απλά και ξεκάθαρα.
2. Εγγυάται τις νομικές πληροφορίες που καταγράφει, καθώς η καταχώριση κάθε πράξης γίνεται μόνο μετά από ουσιαστικό έλεγχο νομιμότητας, δηλαδή καμία πράξη δεν καταχωρίζεται αν ο μεταβιβάζων δεν είναι ο φερόμενος στο κτηματολόγιο ως δικαιούχος.
3. Καταγράφει και την γεωγραφική περιγραφή (μορφή, θέση και μέγεθος) του ακινήτου.
4. Αποκαλύπτει και καταγράφει συστηματικά τη Δημόσια ακίνητη περιουσία, για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ελλάδα.
5. Καταγράφει τα δικαιώματα από χρησικτησία η οποία, ιδίως στην επαρχία, αποτελεί τον συνηθέστερο ίσως τρόπο κτήσης κυριότητας λόγω του άτυπου των μεταβιβάσεων.

        Στο τέλος της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι-μηχανικοί της Κοινοπραξίας «Κ/Ξ ΚΤΗΜΑ 2016» αφού πραγματοποίησαν αναλυτική και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας, έδωσαν εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις απορίες των παρευρισκομένων, που αφορούσαν μεταξύ άλλων τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων, τους τίτλους και τα έγγραφα που θεμελιώνουν τα δικαιώματα ανάλογα με την αιτία κτήσεώς τους, τα έγγραφα νομιμοποίησης των δηλούντων και τη διαδικασία εντοπισμού των ιδιοκτησιών, κ.α.




6 σχόλια:

  1. Που το βρήκατε το μεγάλο ενδιαφέρον ρε παιδιά; 10 νοματαιοι φαίνονται στις φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ;
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ
    ΚΑι ΤΙ ΕΙΠΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πει. Ότι το Κτηματολόγιο το κάνει αυτός σαν δήμαρχος (πλάκα κάνω, αλλά προεκλογικά είναι όλοι ικανοί να πουν τα πάντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περιμενουμε γραπτη και συγκεκριμενη πληροφορηση αμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντε παλι σας εφεξε εσας τους μηχανικους για σας γινονται ολα. η κυρια που εκανε την ενημερωση τι εχει να κερδισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε βεβαια μη χάσουν κανένα χωράφι οι Γερμανοί και δεν το δηλώσουμε. Τρομαρα μας, δεν εχουμε καταλάβει τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο