Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα το "Ξηρομερίτικο παζάρι" στον ΚΟΥΒΑΡΑ




ΑΠΟ MYTIKAS PRESS

          Άνοιξε τις πύλες του, σήμερα Δευτέρα 12.11.2018, το "Ξηρομερίτικο παζάρι" στο κόμβο του Κουβαρά (Φυτείες). Μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα εκθέτουν τα προϊόντα τους σε εξαιρετικές τιμές για μία εβδομάδα.
         Έναρξη είχαμε σήμερα στην καθιερωμένη κάθε Νοέμβριο ετήσια εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά με το διακριτικό τίτλο «Ξηρομερίτικο Παζάρι».....



      Θυμίζουμε ότι τόσο το 2014, το 2015, το 2016 όσο και το 2017, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις τέσσερις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα. Βέβαια η εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκε κανονικά τόσο το 2014, το 2015, το 2016 όσο και το 2017. Το τι μέλει γενέσθαι από το μέτωπο της Αποκεντρωμένης φέτος ίδωμεν.
        Επίσης είναι γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, αλλά και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, αντιδρά στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου παζαριού, θεωρώντας ότι πλήττεται ο τζίρος των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες δουλεύουν νόμιμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά πάγια έξοδα, δυσβάσταχτη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.
        Πάντως εμείς στην εξίσωση του προβλήματος, χωρίς να αγνοούμε τις αιτιάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, θα βάλουμε και μία άλλη παράμετρο που μας την έχουν θέσει κατά καιρούς με ανώνυμα σχόλια αναγνώστες μας. Αυτή του απλού κόσμου που κατά χιλιάδες συρρέει και στηρίζει εμπράκτως την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη, γιατί εκεί βρίσκει κάποια προϊόντα σε πολύ φτηνές λαϊκές τιμές, κάτι που ανακουφίζει αισθητά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.


http://mytikaspress.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο