Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Προκαλεί η Αλβανία: Ανεπιθύμητοι στη χώρα κηρύχθηκαν 52 Έλληνες

Τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα,  όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας - Τους κατηγορούν ότι «προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας» και ότι «μετέτρεψαν μια κηδεία σε εξτρεμιστική εκδήλωση»

           Την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες  απαγόρευσε η γειτονική χώρα όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι. Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν χθες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας. Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός σημειώνει ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία»..........



            Με την κίνηση αυτή, η Αλβανία κλιμακώνει την ένταση, μετά την προσαγωγή και κράτηση δώδεκα ομογενών από τις αστυνομικές αρχές του Αργυροκάστρου. ΟΙ προσαγωγές έγιναν μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τα στελέχη της ομογένειας αφέθηκαν ελεύθερα τα ξημερώματα σήμερα, μετά από δεκάωρη κράτηση. 
    Η απόφαση να κηρυχθούν personae non gratae οι 52 Ελληνες πολίτες ακολουθούν και τις  προκλητικές διατυπώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα που χαρακτήρισε «προβοκάτορες κηδειών», όσους παρέστησαν στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς. 
       Ειδικότερα, σύμφωνα με το αλβανικό ΥΠΕΣ, οι 52 Έλληνες πολίτες  κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».
          Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών τα όσα έγιναν χθες συνιστούν «μη αποδεκτή, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση σε βάρος του αλβανικού κράτους και των πολιτών του –δίχως διακρίσεις- από άτομα προερχόμενα από την Ελλάδα που μετέτρεψαν μια κηδεία σε εξτρεμιστική εκδήλωση».

https://www.protothema.gr/

4 σχόλια:

  1. Το γεγονός ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και οι ανθέλληνες στη χώρα μας έχουν ταυτόσημες απόψεις για τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα και την ίδια απαρέσκεια για την ελληνική μειονότητα, την Ελληνική σημαία και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών δεν είναι τυχαίο. Είναι και οι δύο παιδιά του καθεστώτων τύπου Σταλιν- Χότζα-Γιαρουζελσκι. Μούγκα η Ελληνικη κυβέρνηση με όλες τις προσβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς έχουμε 1000000 Αλβανούς εδώ κ τους φυλαμαι.μπραβο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩς ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΑΖΕΨΤΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΡΑΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΗ
    ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
    ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ
    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕς ΣΠΙΤΙΑ
    ΟΣΟΔΟ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην τους παιρνετε για δουλεια!!αυτο πρεπει νσ καταλαβουν ολοι. Αλλα δεν το κσνουν... Ξεσηκωθειτε μωρε ελληνες να ξεβρομισει η χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο