Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΟΡΝΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΜΑΖΕ ΣΤΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΟΡΗ (Στο φαράγγι πίσω από τη μονή Ρόμβου) -(ΦΩΤΟ)




        Το μοναδικό όρνιο (Gyps Fulvus) που ήταν μαρκαρισμένο με σχετικό πομπό και διαχειμάζει στα Ακαρνανικά όρη (Δυτική Ελλάδα) άρχισε να μεταδίδει από την προηγούμενη εβδομάδα από ένα και μοναδικό σημείο θέσης εντός του παρακείμενου φαραγγιού πίσω από τη μονή Ρόμβου, ανακοίνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων. 
           Η όχι και τόσο ευχάριστη είδηση, σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, ενεργοποίησε άμεσα τους μηχανισμούς διαχείρισης και Προστασίας της υπηρεσίας στην προστατευόμενη περιοχή όπου με τα στελέχη του και σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο Αμφιλοχίας, Θυροφυλακή Βόνιτσας) και εθελοντές (Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου), στήθηκε την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, μία αρκετά δύσκολη επιχείρηση προκειμένου να προσεγγιστεί το σημείο όσον το δυνατόν καλύτερα σύμφωνα και με τις συντεταγμένες που συνέχιζε να μεταδίδει ο συγκεκριμένος πομπός.............



   «Πράγματι η όλη ομάδα κατάφερε και προσέγγισε το εν λόγω σημείο χωρίς βέβαια όμως τελικά να καταστεί εφικτή η εύρεση του σχετικού πομπού λόγω του δύσβατου της περιοχής», αναφέρεται.
          Ευτυχές γεγονός, όπως σημειώνει ο Φορέας, αποτέλεσε ότι το μέχρι πρότινος μαρκαρισμένο όρνιο δεν βρέθηκε νεκρό σε όλη την περίμετρο έρευνας με αποτέλεσμα «να υπάρχει ιδιαίτερη χαρά στην ομάδα για την απρόσκοπτη συνέχιση αναζήτησης της τροφής του με αρκετά ισχυρή πιθανότητα να παρευρίσκεται μέσα στο γενικότερο σύνολο τουλάχιστον 20 Όρνιων όπου παρατηρήθηκαν στον αέρα και σε ποιμνιοστάσιο αντίστοιχα (κοντά στο σημείο) και τρέφονταν κατά την επιστροφή της ομάδας στην έδρα τους».        
      «Οι Προσπάθειες αναζήτησης φυσικά δεν σταματούν εδώ καθώς ξανασχεδιάζεται νέα επιχείρηση τώρα όμως και με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: 







http://greenagenda.gr/
http://www.agriniopress.gr

8 σχόλια:

  1. που να μεινει ορνιο εκει πανω με τετοια καταστροφη του περιβαλλοντος σε λιγο θα φυγει και η Παναγια απο εκει ..ειμαστε σοβαροι που ειναι η νατουρα -δασαρχεια -δημος κοιτατε να φωτογραφηθειται μονο και κυνηγατε κανα φτωχο που κοβει ξυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για το όρνιο ο δήμος φταίει? Ποσό χαμένοι είστε τέλος πάντων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος φταίει ο πρωτος ειναι ο δήμος τι εκανε να αποτρέψει αυτες τις οικολογικές καταστροφές, ακαρνανικα, εργοστάσια βιορευστων Αμβρακικού, σε λιγο θα τρως ψάρι με πόδια αρνιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θες να τα ακουσεις πρωι-πρωι. ασφαλως και φταιει ο δήμος που με την ανοχή του (να μην χασει και τους ψήφους) άφησε ασυδοτους τους κυνηγους σε μια περιοχή που ειναι το μοναδικο καταφυγιο πουλιων στη δυτικη ελλαδα. Προκειται για ενα εγκληματικό "χομπι" που προσφερει ευχαριστηση σε ανθρωπους που χαιρονται οταν αφαιρουν ζωες πιο αδυναμες και σε μειονεκτικότερη θεση απο τους ιδιους, κανοντας τους να νιωθουν σημαντικοί. Προκειται για αισχος και ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι ρε παιδιά. Δεν φταίει ο δήμος. Αυτοί απλά διαχειρίζονται κονδύλια.

    Φταίνε όλοι. Δήμος και νομαρχία. Έχει γίνει το Περγαντί κρανίο τόπος. Δεν πετάει ούτε κότσιφας.
    Στο μίσο Περγαντί απαγορεύεται το κυνήγι και κυνηγούν όλοι. Είχε έρθει ένας δασοφύλακας πριν μερικά χρόνια και στο εξάμηνο πήρε μετάθεση....

    Ευτυχώς (ή δυστυχώς) έχουν λιγοστέψει τα γίδια και ξαναγίνεται το πράσινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που λιγοστψαν τα γιδοπρόβατα και ευτυχώς που έκοψαν τα καπνα και τις ντομάτες βαμβάκια και ότι απέμεινε είναι ασύμφορο γιατί είναι πολλα τα έξοδα και η τιμή εξευτελιστικη Αλλα θα έχουμε τα όρνια και μερικούς χαραμοφάηδες να ταΐζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά ρε προκομενε 4:42.Μην ταιζεις άλλους. Πιες καμία μπύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπω πως στερείσαι επιχειρηματον8:00και το ρίχνεις στην τρελιτσα .Αυτο έμαθες σε όλοι τη ζωή σου .Μεγαλη γλώσσα και μεροκάματο κανένα.Οσπου φιλησες κατουρημενες ποδιές και σε βολεψανε ΑΧΡΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο