Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η Μαθήτρια του Λυκείου Μύτικα Δέσποινα - Λαμπρινή Πάτρα, απέσπασε Α' τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

Γράφει η κα Τσούκα Αικατερίνη
               Φιλόλογος ΓΕ.Λ Μύτικα

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 
         Για δεύτερη συνεχή χρονιά η μαθήτρια του ΓΕ.Λ. Μύτικα Δέσποινα - Λαμπρινή Πάτρα, αποσπά Α' τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Με το έργο της «Μια αγκαλιά αστέρια…», η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου διαγωνίσθηκε για μια ακόμα φορά με εκατοντάδες συνομηλίκους της απ’ όλη την Ελλάδα και κατάφερε να ξεχωρίσει............     Αν και κάτω από το φόρτο του διαβάσματος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, καταφέρνει να πλάσει με το δικό της μοναδικό τρόπο την ιστορία αγάπης ενός ποιητή και μιας πριγκίπισσας και να μας εντυπωσιάσει με το εκφραστικό της ταλέντο, τις δυνατές της περιγραφές και τα πλούσια επίθετα που χρησιμοποιεί. 
       Με ένα έργο ρομαντικό, ευαίσθητο και τρυφερό που μοιάζει με παραμύθι και στο οποίο ο ποιητής της «δίνει τη μάχη του για να κρατήσει την αγάπη του ανέπαφη, ώστε σαν τρόπαιο να αξίζει», η Δέσποινα δίνει τη δική της μάχη και καταφέρνει να αποσπάσει το δικό της τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που όπως η ίδια λέει αφιερώνει στον αγαπημένο της παππού, που έχασε την περίοδο που έγραφε το διήγημα. 
         Η Δέσποινα είναι ένα παιδί που το διακρίνει ωριμότητα, πάθος και ευαισθησία. Ξέρει ότι στο «ταξίδι για την Ιθάκη» σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ίδιο το ταξίδι. Και δε φοβάται να δώσει τη δική της μάχη, γιατί «δεν της αρέσει ο φόβος, δεν τον θέλει στα λημέρια της». Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλει να μας περάσει με το λογοτεχνικό της έργο «με μια αγκαλιά αστέρια ας αφήσουμε στην άκρη όλους μας τους φόβους…»

         Εκ μέρους του συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Μύτικα και εκ μέρους του Διευθυντή κ. Νικόλαου Πολίτη, εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια στην μαθήτρια μας Δέσποινα - Λαμπρινή Πάτρα για τη συγγραφική της προσπάθεια και την τιμητική διάκριση που απέσπασε στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Καλή συνέχεια, Δέσποινα, στη λογοτεχνική σου πορεία και καλή επιτυχία στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων!

ΒΙΝΤΕΟ....


ΦΩΤΟ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο