Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Υπέροχη η παράσταση από την θεατρική ομάδα μαθητών Αστακού (φωτογραφίες και βίντεο)

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

              Μία υπέροχη παράσταση είχαμε την τύχη να απολαύσουμε σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 08:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, από την θεατρική ομάδα μαθητών Αστακού, στα πλαίσια του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου....

ΒΙΝΤΕΟ.....
     Το έργο που παρακολουθήσαμε ήταν «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, με την καθοδήγηση και επίβλεψη του κ. Λάμπρου Πιτσιούλια......Λίγα λόγια για το έργο:
       Μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, αλλά και μια σαρκαστική κωμωδία πάνω στη δικαιοσύνη και στην εξουσία. Ένα έργο που ασκεί κριτική στους λειτουργούς των θεσμών, στους πολιτικούς, στους στρατιωτικούς, στους δικηγόρους, στους γιατρούς, στους ιερωμένους. Αυτό που λέμε «λαϊκό θέατρο». 
      Ο Μπέρτολντ Μπρεχτ συνδυάζει τη σκληρή κριτική στην εξουσία με την ελπίδα του για τον άνθρωπο.
    Η Γκρούσα, υπηρέτρια στο αρχοντικό του πρίγκιπα Καζμπέκι αναγκάζεται να σώσει το μικρό διάδοχο του θρόνου, που τον παρατάει η μητέρα του στη βιασύνη της να φύγει, για να γλιτώσει από τους επαναστάτες που σκότωσαν τον άντρα της. Καταφεύγει στα βουνά για να σώσει τη ζωή του μικρού πρίγκιπα.
    Στην αρχή της είναι βάρος, αλλά σιγά σιγά μαθαίνει να τον αγαπάει σαν πραγματική μητέρα του.
        Ο κύκλος με την κιμωλία είναι παράλληλα η ιστορία του Αζντάκ του κλεφτοκοτά που έγινε δικαστής, επειδή στην επανάσταση έκρυψε στο σπίτι του τον Μεγάλο Δούκα και του έσωσε τη ζωή.
      Το έργο αφηγείται πώς ο Αζντάκ με τη βοήθεια του κύκλου με την κιμωλία έκρινε, αν ο μικρός πρίγκιπας ανήκε στην πραγματική του ή στη θετή του μητέρα, την Γκρούσα.

http://mytikaspress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο