Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Οριστικοί ανάδοχοι για τέσσερα σημαντικά έργα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Οριστικοί ανάδοχοι για τέσσερα σημαντικά έργα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία. Τέσσερις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δρομολογήθηκαν και βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την εγκατάσταση εργολάβου. Πρόκειται για μεγάλα έργα που αφορούν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις επαρχιακών οδών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων είναι 16.650.000€ και οι αντίστοιχες  χρηματοδοτήσεις  έχουν  εξασφαλιστεί  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις στην Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111) , εργασίες βελτίωσης της Eθνικής Oδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αλλά και το σημαντικό έργο αποκατάστασης της Εθνικής Οδού Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας.  Στο πλαίσιο της προσπάθειάς που καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για βελτίωση της οδικής ασφάλειας πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες  που αφορούν, μεταξύ άλλων, τεχνικά έργα, διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό σε κόμβους κ.α.
«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας των οδηγών που κινούνται σε αυτούς τους δρόμους. Καθημερινά μαχόμαστε, με τα όποια προβλήματα, εν μέσω κρίσης, να συντηρήσουμε όλους τους δρόμους. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε, για τα οδικά μας δίκτυα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα, τα έργα τα οποία έχει επιλεγεί οριστικός ανάδοχος είναι:
  • «Συντήρηση – βελτίωση και άρση επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πάτρα-Τρίπολη (πρώην 111)- Έως τα όρια Νομού Αρκαδίας και κλάδων της»,  προϋπολογισμού 7.000.000,00 ευρώ», που κατακυρώθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ με διακριτικό τίτλο «ΑΤΕΧΑ»».
  • «Συντήρηση αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων  (Αντίρριο- Μεσολόγγι- Αγρίνιο- Αμφιλοχία -Μενίδι)», προϋπολογισμού  000.000,00 € που κατακυρώθηκε  στην εταιρεία «ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜ. – ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡ. Α.Τ.Ε.»
  • «Συντήρηση –αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας»,  προϋπολογισμού 3.000.000,00 € που κατακυρώθηκε  στην εταιρεία «ΟΔΟΣ. Α.Τ.Ε.».
  • “Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της εθνικής οδού Αντιρρίου –Ιωαννίνων στην θέση Μακρυνόρος» , προϋπολογισμού 650.000,00 € που κατακυρώθηκε στην εταιρεία «ΟΔΟΣ. Α.Τ.Ε.».
Την επιλογή των οριστικών  αναδόχων στα σημαντικά έργα οδοποιίας επικύρωσε  στην τελευταία της  συνεδρίασή η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το επόμενο βήμα είναι τα αποτελέσματα των παραπάνω διαγωνισμών να σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, μετά την ολοκλήρωση του οποίου ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων και την εγκατάσταση των αναδόχων, με στόχο την άμεση έναρξη των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο