Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Αστακός: 62χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που πετούσε κροτίδες!


Συνελήφθη χθες (30-3-2018) το μεσημέρι, στο Ξηρόμερο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου εντόπισαν τον 62χρονο στον Αστακό να πυροδοτεί κροτίδες με τη χρήση σπίρτων και σε έλεγχο που του ενήργησαν, τους παρέδωσε μία κροτίδα, η οποία κατασχέθηκε.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του δράστη βρήκαν και κατέσχεσαν δυο χάρτινες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 75 κροτίδες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων, καθώς και των συσκευών εκτόξευσης τους από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Επίσης πρέπει να γίνει συνείδηση, σε όλους τους ενηλίκους και κυρίως στους γονείς, ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε κροτίδες, όχι μόνο γιατί η αγορά τους είναι παράνομη, αλλά κυρίως γιατί η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.
Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση τους.
Επίσης, οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους, όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη καύση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Ένας επιπλέον λόγος για τον όποιο οι ενήλικοι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κροτίδες και βεγγαλικά είναι ότι, υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσουν κακό πρότυπο μίμησης για τα παιδιά τους.
Ολοκληρώνοντας, πρέπει να μας γίνει βίωμα ότι οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους δύναται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα, αλλά πολλές φορές δυστυχώς ακόμα και για την ίδια μας την ζωή».
Οι έλεγχοι για την κατοχή, μεταφορά, εμπορία και χρήση κροτίδων θα συνεχιστούν αμείωτα.
http://sinidisi.gr/

6 σχόλια:

  1. Πο πο τι λει βρε παιδι μου σωβαρο κακουργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν περνουσε το παιδι σου και του εβγαζε κανα ματι θα σου ελεγα εγω εαν ειναι σοβαρο η οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΥΑΛΩΜΕΝΟΥΣ 62ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΥΝ ΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε σε κανενος το κεφάλι τις έριξε,ούτε σε χορό που είχε κόσμο!!!! Κ σταματήστε να κανετε θέμα το οτιδηποτε,,,,, παλιό κομπλεξικοι κ αργοσχολοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aκομα μιλαμε εαν ειναι καλο να ριχνουμε κροτιδες?Μνημονια για αλλα 100 χρονια και λιγα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και και και κακό ε ε ε ε ε έκανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο