Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Δυσάρεστη πρωτιά για τη Λευκάδα – Στην κορυφή της λίστας με την επικινδυνότητα στα τροχαία ατυχήματα!

Αύξηση των θανατηφόρων και στην Αιτωλοακαρνανία
Στην πρώτη θέση της επικινδυνότητας ανάλογα με τα τροχαία ατυχήματα βρίσκεται η Λευκάδα, μεταξύ των νομών, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Ανάλυσης Δεδομένων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η έρευνα για το 2017 δίνει την πρωτιά στον νομό Λευκάδας με 46 τροχαία ατυχήματα και 62 παθόντες. Οι 5 ήταν νεκροί, 4 βαριά τραυματίες και 53 ελαφρά τραυματίες. «Με πληθυσμό περίπου 25.000 κ
ατοίκους και με μικρό οδικό δίκτυο, θεωρείται υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός των παθόντων. Στην ίδια θέση ήταν και το προηγούμενο έτος. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιηθούν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση» επισημαίνει στο «Βήμα» ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, ο οποίος έχει επιμεληθεί την έρευνα μαζί με άλλους καθηγητές.
Στη δεύτερη θέση επικινδυνότητας είναι οι Κυκλάδες με 163 τροχαία, ενώ το προηγούμενο έτος ήταν στην τρίτη θέση. Επιπλέον, οι περιφερειακές ενότητες Φωκίδας, Χαλκιδικής, Κορινθίας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Αθήνα – Υπόλοιπο Αττικής, Εύβοιας, Μεσσηνίας, βρίσκονταν και το προηγούμενο έτος στις περιφέρειες υψηλής επικινδυνότητας.
Σύμφωνα με την έρευνα η μεγαλύτερη αύξηση στους νεκρούς από τα τροχαία παρατηρείται, σε σχέση με το 2016, στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Ακαρνανία με 6 περισσότερους νεκρούς, στην Κέρκυρα και στα Τρίκαλα με 5 παραπάνω νεκρούς, από το 2016.
Γενικότερα ωστόσο από την έρευνα προκύπτει ότι το 2017 καταγράφηκε μείωση σε όλες τις κατηγορίες ατυχημάτων και παθόντων.
Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε σε Αθήνα – Υπόλοιπο Αττικής με 26 λιγότερους νεκρούς, στις Σέρρες με 16 θανόντες λιγότερους έναντι του 2016, στην Πέλλα με 13, στην Κόρινθο με 10 , στα Ιωάννινα και στην Αργολίδα με 6 νεκρούς λιγότερους.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα και το σχετικό διάγραμμα στην κατηγορία της υψηλής επικινδυνότητας εντάσσεται και ο νομός Αρκαδίας, ενώ στη μεσαία επικινδυνότητα συγκαταλέγονται οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου.
Ευχή όλων βέβαια, είναι η κατασκευή και λειτουργία των νέων υπερσύγχρονων κλειστών αυτοκινητόδρομων, να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, καθώς είναι δεδομένο, ότι οι οδηγοί θα διέρχονται με σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια.

1 σχόλιο:

  1. ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ28 Φεβρουαρίου 2018 στις 8:28 μ.μ.

    ΕΝΟΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ
    ΑΛΛΑ Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
    ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 30ΧΛΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο