Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εξόρυξη Πετρελαίων σε Ιόνιο – Πατραϊκό και ανάπτυξη πάνε μαζί – Ποιες οι πιθανότητες ατυχήματος

Ασφαλείς οι γεωτρήσεις δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας
Τη βεβαιότητα πως η ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά αλλά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο πηγαίνει χέρι – χέρι με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στην περιοχή, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στο «Ράδιο Γάμμα», «Πράσινο Κόκκινο σεε Γαλάζιο Φόντο» ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζελιλίδης.

Ο κ Ζελιλίδης , στον απόηχο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο και στην οποία συμμετείχε, εξέφρασε επίσης την άποψη πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ως προς την ασφάλεια των γεωτρήσεων και την εξόρυξη των κοιτασμάτων καθώς οι πιθανότητες ατυχήματος και περιβαλλοντικής μόλυνσης είναι 1 προς 170.
Παράλληλα ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών επεσήμανε πως δεν έχει καμία επιστημονική βάση η άποψη εκείνη που υποστηρίζει πως η πραγματοποίηση των γεωτρήσεων και τα «χτυπήματα» των τρυπανιών μπορεί να προκαλέσουν ενεργοποίηση σεισμικών ρηγμάτων, καθώς όπου υπάρχει πετρέλαιο δεν υπάρχουν ενεργά ρήγματα.
patrastimes

1 σχόλιο:

  1. O λαλίστατος κύριος Ζελιλίδης να εγκαταστήσει μόνιμα την οικογένειά του στην Κεφαλονιά ή στην Λευκάδα. Τότε να δούμε τι θα λέει για τους κινδύνους από τις γεωτρήσεις και τις αντλήσεις πετρελαίου στο Ιόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο