Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Τους «έκοψε» η Αποκεντρωμένη – Απορρίφθηκε και η ένσταση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ οι κατεπείγουσες αναθέσεις εργασιών, λόγω πυροπροστασίας!

  1.-Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΘΡΟΥ 152 Ν.3463/06 συνεδρίασε προχθές και απέρριψε την ένσταση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, για κατεπείγουσες αναθέσεις εργασιών, λόγω πυροπροστασίας!
   2-Κόλαφος είναι η αρνητική απόφαση της Αποκεντρωμένης, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμος με τις απευθείας αναθέσεις και την κατάτμηση έργων

    Πόρτα «έφαγε» πρώτα απο τον Συντονιστή της αποκεντρωμένης, αφού ακυρώθηκε η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με θέμα: "Έγκριση αποφάσεων Δημάρχου για κατεπείγουσες αναθέσεις εργασιών, λόγω πυροπροστασίας στο Δήμο μας".
   Στη συνέχεια ο Δήμος κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης αλλά ξανά αρνητικά αποφάνθηκε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΘΡΟΥ 152 Ν.3463/06. Η προσφυγή απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση με την αιτιολογία ότι έγινε ανάθεση ομοειδών εργασιών σε τοπικές κοινότητες στις ίδιες δημοτικές ενότητες και τούτο θεωρείται κατάτμηση και δεν επιτρέπεται η εκτέλεση αυτών σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ.14 τπυ Ν. 4071/2012. 
       Οι λόγοι απόρριψης αφήνουν έκθετη την δημοτική αρχή και πρέπει κάποιος να απολογηθεί γι αυτή την εξέλιξη. 
      Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμα δικαίωση για τον Κώστα Τριαντακωνσταντή, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να επισημαίνει: "Να σταματήσει η κατάτμηση των έργων και οι απευθείας αναθέσεις". 
     Επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λιάπης επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης "Πολίτες σε δράση", καταψήφισε την απόφαση στην οικονομική επιτροπή, ασκώντας κριτική για τους χειρισμούς στη δημοτική αρχή, λέγοντας: "Διαφωνώ και ο Δήμος έπρεπε να είχε προνοήσει"...........



      Αλλά και σαν ιστοσελίδα πολλές φορές έχουμε ασκήσει έντονη κριτική στη πολιτική που ακολουθεί ο Δήμαρχος κος Αποστολάκης και η Δημοτική του Ομάδα σε ότι αφορά τις πανάκριβες απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς τους, συγγενείς των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους, σε ημέτερους πολιτικά, κλπ.
         Δικαιωνόμαστε για  άλλη μια φορά και αισθανόμαστε ως ιστοσελίδα ιδιαίτερα περήφανοι. Θα συνεχίσουμε με σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, τη χρηστή διοίκηση και το χρήμα των Δημοτών. 
         Δήμαρχε κε Αποστολάκη η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν σημαίνει και ανομία. Σεβαστείτε επιτέλους ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Σταματήστε τις κατατμήσεις των έργων, σταματήστε τις απευθείας αναθέσεις ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.
           Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ, με αίτηση προς το Πρόεδρο του ΔΣ σύμφωνα με το κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το θέμα να τεθεί για συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε πρώτα την επίμαχη απόφαση της οικονομικής επιτροπής:












ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ: 





ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ:














29 σχόλια:

  1. Μας δουλεύετε ρεεεεε,λεφτά υπάρχουν, παντού έχει πουρνάρια και χόρτα και όταν θα πάρει φωτιά θα καούμε.Πότε τα έκοψε ο δήμος ο ...ανύπαρκτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΥΝΑΝΙΟΥΣ ΤΣΑΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.Ο ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗΣ Ο ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΠΑΣ Ο ΤΖΕΦΡΙΟΣ ΚΛΠ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.ΚΥΡΙΕ ΣΩΖΟ ΚΥΡΙΕ ΤΖΕΦΡΙΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που υπάρχεις και εσύ Ξηρόμερο. Χόρεψε τους ενημερωσε τους δημότες τι κάνουν οι άρχοντες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λακια Στουπα δεν ντρεπεσαι λιγο......κανε μια βολτα στην Κατουνα να μας δειξεις τα εργα πυρασφαλειας που εκανες και αν μου δειξεις ενα θα σε ματαψηφισω.Μας κοροιδευεις μπροστα στα ματια μας και μοιραζεις εδω και εκει τα χρηματα μας.Πιασε το Λουτρακι τα προβατακια σου και ασε τις εξυπναδες μια φορα με ξεγελασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mas doulevete kai kala kanete afou den iparxei kratos na paei to dimo stin naupakto gia na valoyme mialo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΠΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΥΑΛΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΔΡΙΒΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΩΣΕ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΧΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Thimioooooo....pou eisai krimenos giati;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H κατάτμηση έργων και προμηθειών είναι πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Να παρέμβει πάραυτα αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας. Δήμαρχε ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Γεωργοθόδωρος δήλωσε κώλυμα.Ο λόγος είναι ότι πήρε απευθείας ανάθεση ο κουνιάδος του ο Μέλιας ο Τζεφριός. Η απόλυτη ξεφτίλια. Εσύ Λάκια Στούπα πόσο ηθικα τα βρίσκεις όλα αυτά; Στα παράνομα σε βάζει και υπογράφεις. Γιατί το κάνεις; Mήπως από βλακεία ή το ... μέλι..... αφράτο και .... παχύ. Λάκια ας πρόσεχες. Θα έχουμε γλέντια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θύμιο Φερεντίνο γιατί γίνεσαι συνεργός στο πάρτι που γίνεται με το Δημόσιο χρήμα; Ευτυχώς που υπάρχει το Ξηρόμερο και ο δάσκαλος και ενημερωνόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας φαγανε τα φιδια και τα κουνουπια ρε αρχοντες μην μας κοροιδευετε επιτελους δεν ειμαστε και μακακες.Αυτοι της αντιπολιτευσης που ηταν στην οικονομικη γιατι δεν μιλανε ειναι ασχετοι η κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι λέει για όλα αυτά ο πτυχιούχος δημοσιογράφος των βορείων προαστίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nέρωνα τα έμαθες τα νέα. Άρχισαν τα νταούλια. Καλά ξεμπερδέματα. Γελάει καλύτερα ο τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτός ο Μωραΐτης που είναι δεν μιλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πιάνονται συνεχώς με τη γίδα στη πλάτη και δεν υπάρχει ούτε μια παραίτηση. Βασίλη Σώζο μίλα.Ξέρεις πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ti na mas pei kai aytos einai ligos ta skata tou edosan na kanei koumanto kai ta ekane skata kai autos.Afisteton sta vasana tou.Erxete o kairos tous se olous kai stous 29 tous perimenei o laos .Na pane sta spitia tous einai anikanoi kai ligoi kai partakides.

      Διαγραφή
  16. Ο ΓΕΡΟΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΣΑΜΠΑ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟΒΑΛΕ Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠ ΤΟΝ ΓΕΟΡΓΟΘΟΔΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παλια μου τέχνη κοσκινο που έλεγε και η γιαγιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ηθικος, και ισότιμος τη λέει για όλα αυτά :Δεν άκουσε κάτι; για αλλλους μιλάμε; η για άλλο δήμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O Γεωργοδόθορος κατηγορείται για κατάτμηση δηλ για κακούργημα και η άνεργος Αντιδήμαρχος Πανάγιω μες στη τρελή χαρά. Ζήσε γλιδάτα. Λίγο καιρό σου έμεινε. Μετά να δούμε τι θα κάνεις; Νέρωνα κούρνιασες. Μούγκα, τουπέκα. Μπάλιο καταλαβαίνεις τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέραν της κονόμας και της επανεκλογής δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Υπολογίζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο. Θα καθήσουν στο σκαμνί. Πολιτικά έχουν τελειώσει. Ποινικά τους περιμένει ο βαρύς πέλεκυς της δικαιοσύνης. Οι άλλοι τους έφεραν το Τριανταφυλλόπουλο εμείς θα τους φέρουμε τη δικαιοσύνη. Δεν θα ξεμπερδεύσουν τώρα. Ο σόσων ευατο σοθείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. O Λάκιας θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Υπέγραψε ένα σωρό παρανομίες.Τυχαία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος ζει το ονειρο του που να το περιμενε πως θα γινει αυτο που ειναι τωρα το 2010.Τελικα το καταφερε τωρα δεν μας βλεπει καθολου εδω στην κατουνα ας προσεχαμε.Μαγκας μπραβο του.

      Διαγραφή
  22. Ποιος στουπας ποιος ειναι αυτος ποιος προδρομιτης που ειναι αυτος το μονο που τον νοιαζει αν εχουν οι φιλοι του νερο να ποτισουν τα γρασιδια μονο η καρελου υπαρχει στην κατουνα εμεις μονο αυτη βλεπουμε εκτος αν οι αλλοι ειναι οι αφανεις ηρωες γεωργωθωδωρε θα τιμωρηθεις για ολα αυτα φτανει η ωρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παντού τα ίδια γίνονται,αφού η κεντρική διοίκηση που νομοθετή τα καλύπτει όλα.Αυτά τα αίσχη θα συνεχίζουν να γίνονται δυστυχώς,μόνο με μια βαθιά τομή θα αλλάξουν όλα.Κλείσιμο των δήμων και διοίκηση απο το κράτος με διορισμό τοπικού άρχοντα.Τα υπόλοιπα μετά θα έρθουν και με αυστηρά νομοθετήματα για το δημόσιο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο