Αναζήτηση ΞηρόμεροNews. -Παρακαλώ συμπληρώστε αυτό το πεδίο!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Μεγαλόστομα λόγια, υποδεέστερα της πραγματικότητας!!!!

Μεγαλόστομα  λόγια, υποδεέστερα της πραγματικότητας!!!!

       Διάβασα  με πολύ προσοχή την πάρα κάτω  ανακοίνωση από το Δήμο Ξηρομέρου, η οποία σαφώς είναι  υποδεέστερη της πραγματικότητας.
Στην οποία λέτε επί λέξει:

          Κατ‘ αρχήν εγώ είμαι από εκείνους, που όταν είδαν κάτι θετικό είτε αφορούσε στο κλειστό ή στην σημερινή ποιότητα του νερού πήρα  θέση και μετά παρρησίας μίλησα για τα θετικά  και έφθασα να συστήσω να πίνουν οι πολίτες από το νερό του Αστακού σήμερα, με αποτέλεσμα κάποιοι να μου την πέφτουν  .!!!!
       Όταν όμως πριν από ενάμισι χρόνο, υπήρχαν φρεάτια χωρίς καπάκια και δεξαμενές, χωρίς λουκέτα πράγματα τα οποία όχι απλά δεν εξασφάλιζαν την υποχρέωση του Δήμου, (όπως επί λέξει αναφέρει η ανακοίνωση να παρέχει την πλήρη επάρκεια νερού αρίστης ποιότητας), αλλά συνιστούσαν από πλευράς του Δήμου βαρύτατη –εγκληματική αμέλεια, η οποία εγκυμονούσε σοβαρότατους έως ανεπανόρθωτους  κινδύνους  για την Δημόσια  Υγεία.!!!!.........


     
    Έτσι το έργο για το οποίο επαίρεται η σημερινή αρχή δεν γίνεται, γιατί όπως αναφέρεται:  
      Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, σεβόμενοι τους πολίτες και έχοντας σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε πλήρη επάρκεια νερού αρίστης ποιότητας.
         Αυτό το έργο δεν γίνεται, γιατί η Δημοτική Αρχή έκανε κάτι, για είναι συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αλλά όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του Δημόσιου Διαγωνισμού, γίνεται για την προστασία του οδοστρώματος της οδού σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό (παραθέτω φωτογραφία της προκήρυξης).!!!!! 
   
                 Γιατί οι μελετητές του έργου της ανακατασκευής – νέας χάραξης του δρόμου Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος δεν ήξεραν  ή έκαναν πως δεν ήξεραν πως κάτω από τον δρόμο του δημοπρατούμενου κομματιού  περνάει ο αγωγός ύδρευσης με αποτέλεσμα, εκ των υστέρων η Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών να αναλάβουν την ευθύνη, την οποία είχαν, για να μην καταστραφεί ο δρόμος από τον αγωγό και να δημοπρατηθεί η αντικατάσταση  στο  κομμάτι αυτό του δρόμου (εδώ ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: Με ξένα κόλλυβα κάνουμε μνημόσυνο)!!!   
   Και ας αφήσουμε τώρα τα μεγάλα λόγια και τις μεγαλοσχημοσύνες και ας προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα και την αλήθεια.
         Το τμήμα αυτό του αγωγού που αντικαθίσταται είναι το κομμάτι από την δεξαμενή που διασταυρώνεται ο δρόμος για το Πλατυγιάλι, μέχρι το σημείο, που ο δρόμος ακολουθεί καινούρια χάραξη (λίγο πιο κάτω από εκεί που τελειώνουν τα ακτινίδια) και πηγαίνει μέσα στα κτήματα παραπλεύρως του παλαιού δρόμου Αστακού Μεσολογγίου. Επειδή σε αυτό το κομμάτι από κάτω υπάρχει ο αγωγός αμιάντου.  
        Ερωτώ λοιπόν σε αυτό το τμήμα του αγωγού δηλαδή (1,5) ενάμισι χρόνο από την στιγμή που έπεσε η πρώτη άσφαλτος μέχρι σήμερα έχει γίνει καμία βλάβη;;;;;;
-Ναι ή όχι;;
   Και μην μου πει κάποιος, για τις βλάβες που έγιναν παραπλεύρως του δρόμου στο αντλιοστάσιο Μαργώνη, γιατί αυτές ήταν σε μεταλλικό τμήμα μετά το αντλιοστάσιο, το όποιο ευρίσκεται εκτός οδοστρώματος, γι’ αυτό και στο τμήμα αυτό δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε ένα μπάλωμα στον δρόμο!!!
      Εγώ γνωρίζω, ότι στα 30 χρόνια ζωής αυτού του αγωγού σε αυτό το τμήμα, δεν έχει γίνει ούτε μία βλάβη στον αγωγό!!!!
       Το κομμάτι του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο, το οποίο πάσχει, είναι από εκεί που ο νέος δρόμος στρίβει μέσα στα χωράφια μέχρι τις πηγές του Αγίου Δημητρίου  και αυτό δεν οφείλεται στους σωλήνες αμιάντου, αλλά στα μεταλλικά τμήματα, τα οποία υπάρχουν στα πολλά γεφύρια του παλιού δρόμου!!!
Άρα:
       Το πρώτο τμήμα που έπρεπε να είχε αντικαταστήσει η Δημοτική Αρχή, για να μην ξεμένει η πόλη από νερό, ήταν αυτό καθώς και το μεταλλικό τμήμα του αγωγού από το γεφύρι της Βλύχας (ναυπηγείο Πόλκα) μέχρι το γεφύρι του χειμάρρου μετά τη γήπεδο ποδοσφαίρου του Αστακού (βενζινάδικο Ντίνου), το οποίο αφού έκλεισε (30) τριάντα χρόνια ζωής έχει σαπίσει γιατί το έδαφος είναι βαλτώδες και έναν πει το καλοκαίρι πως γίνεται "σουρωτήρι", τότε δεν θα μείνει ο Αστακός από νερό για ημέρες, αλλά για εβδομάδες και τότε να δείτε θολό νερό που θα τρέχουν οι βρύσες!!!!
Άρα ας σοβαρευτούμε κύριοι της Δημοτικής Αρχής!!!

       Δεν έχετε μέχρι στιγμής κάνει τίποτα ουσιαστικό για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό με πολυαιθυλένιο.!!!!
       Έχω αφήσει ολοκληρωμένη μελέτη  με τεύχη δημοπράτησης και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, για την αντικατάσταση του αγωγού από τον άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό με πολυαιθυλένιο!!! Ναι ή όχι;;;;
    Πήρατε κάποια απόφαση να την στείλετε στο Υπουργείο Εσωτερικών ή στο Υποδομών,για να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα;;;
   Τώρα θα πρέπει να ξέρετε πως στενεύουν τα περάσματα, που λέει και εκείνο  το όμορφο τραγούδι,το οποίο θα μου επιτρέψετε να σας το αφιερώσω.   

       Ακούστε λοιπόν αγαπητοί μου της Δημοτικής Αρχής, εάν εσείς στην (5) πενταετίας σας (γιατί τα πέντε χρόνια που είχατε μπροστά σας είναι πολύς χρόνος, όταν εμείς σαν Κοινότητα Αστακού το έργο αυτό με τα υλικά που υπήρχαν τότε, το τελειώσαμε σε (3) τρία χρόνια) έχετε ολοκληρώσει την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευση από τον Άγιο Δημήτριο  μέχρι τον Αστακό και έχετε λειτουργήσει και τον βιολογικό τα σφαγεία τότε όχι μόνο δεν θα υπάρχει λόγος ΚΑΝΕΝΑΣ, να κατέβω ως υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά θα επιβάλλεται για τα καλό του τόπου, να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό σας, υπό την προϋπόθεση βέβαια, εάν με θέλετε.!!!!!

Αστακός 29/11/2017

Με πάθος για την αλήθεια, αλλά πολύ σεβασμό στην προσωπικότητα των συνομιλητών μου!!!

Παναγιώτης Στάικος


Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια
* Ξηρόμερο αγαπημένο... Τι λες για όλα αυτά λοιπόν;
 1. θα έρθει ο Κουρουμπλής να δει το έδαφος να δεί πόσες σωλήνες χρειάζονται και θά το φτιάξει.Μετά θα φτιάξει και τον φάρο Πού υποσχέθηκε και αν δεν βγει βουλευτής
  θα γίνει φαροφύλακας.Λαζαρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καθισε στην γωνια σου και μην κρινεις δεν εισαι και επιτιμος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι από μελέτες έχετε αφήσει αρκετές. Και φυσικά όλοι ξέρουμε τι γίνεται με την διεκπαιρέωση των μελετών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε προκαλώ κύριε 3:14 να βγάλεις ποσό στοίχισαν οι μελέτες ,που αναφέρεσαι για να δουν οι πολίτες εάν υπήρξε αρπαχτή από εμένα .
  Σε υμένα υπονοούμενα και λάσπη δεν πιάνει .
  Και επειδή δεν υπήρχαν αρπαχτές έμεναν χρήματα ,για υδρεύσεις ,δρόμους ,γήπεδα ,σφαγεία ,μηχανήματα ,πυροσβεστικά και αλλά μικρά και μεγάλα έργα .!!!!
  Γι αυτό κλείσε το στοματάκι σου ,για να μην στο πω πιο λαϊκά .!!!
  Αν ήμουν επίτιμος ασφαλώς δεν θα μιλούσα ,αλλά δυστυχώς γι αυτά παραμένω μάχιμος και σας κεράσω κανένα πικρό ποτηράκι .!!
  Παναγιώτης Σταικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρωταω εγω?Αφου εσεις κυριε Σταικε αφησατε οπως λετε πλεονασμα που παρελαβε η κυρια Κουμανδρακη και αυτη με την σειρατης χρεος γιατι αποφασυσατε να την στηριζεται?Στον Αστακο ζουμε Γιατρε τα ξερουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από ότι ξέρω ο κύριος Σαμαράς ,ο οποίος ήταν Δήμαρχος άφησε και σε εμένα πλεόνασμα ,αλλά και στον κύριο Γαλουνη.!!!!
  Αλλά μάλλον δεν ζήτε στον Αστακό ,αλλά στον κόσμο σας και τα σκοτάδια σας .!!!
  Καλό ξύπνημα λοιπόν και να είστε βέβαιος ,πως όταν ξυπνήσετε θα δείτε μπροστά σας άλλον Δήμαρχο .!!!
  Γκεγκε;;;;;
  Παναγιώτης Στάικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΒΑΖΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΛΕΝΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ,ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.[ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΘΑ ΠΩ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ].

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εγώ κύριε 9:00
  Δεν έκανα γαργάρα το νερό ,αλλά συνέστησα στους πολίτες ,αφού σήμερα η Δημοτική Αρχή κάνει τα δέοντα ,να πίνουν νερό και να δίνουν και στα παιδιά τους .!!!
  Καρναω καφέ για να δεις πως θα πιω νερό από την βρύση στην υγεία σου ,μόνο να μου προς το όνομα σου ,για να σου στείλω επίσημη πρόσκληση .!!
  Μέχρι τότε :
  Καλές γιορτές .!!!
  Παναγιώτης Σταικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή