Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Χρήστος Γερ. Σιάσος: Στερνό Αντίο στο φίλο και συναδελφό μου εκπαιδευτικό ΝΙΚΟ ΦΟΥΝΤΑ

Στη «γειτονιά των Αγγέλων» από χθες ο φίλος και συνάδελφος Νίκος Φούντας

     «Έφυγε» από την επίγεια  ζωή για την αιωνιότητα ο ξεχωριστός και εκλεκτός συνάδελφος, Νίκος Φούντας. Εκτός από την κοινωνική του διαδρομή, ως δάσκαλος «άφησε» ανεξίτηλο το στίγμα του στην Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση,  με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. 
      Από την Ουράνια Πολιτεία που από χθες «κατοικεί» θα συνεχίσει να μας βλέπει, να μας ακούει… Ήταν γεμάτος αρετές, τον διέκρινε, μεγαλοψυχία, ήθος, απλότητα, σεμνότητα, με έντονη την ανθρώπινη παρουσία του στην καθημερινότητα της ζωής. Καλοπροαίρετος, βοηθούσε χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
    Ήξερε πώς να «γεφυρώνει» αδυναμίες και να εναρμονίζει με την ομορφιά της καλοσύνης, έφτιαχνε όμορφες και ανθρώπινες σχέσεις σαν και αυτή που μου χάρισε και εμένα τα χρόνια της συνεργασίας μας, όταν υπηρέτησα ως ο πρώτος Λυκειάρχης στο Τεχνικό Λύκειο  Βόνιτσας. 
    Ο Νίκος με βοήθησε για την αρτιότερη λειτουργία του Τεχνικού Λυκείου. Καθημερινά  περίμενε να έρθω από το Μεσολόγγι και να συζητήσουμε για το μέλλον αυτού του Σχολείου που χρόνο με το χρόνο αυξανόταν ο αριθμός των μαθητών...........   «Έφυγε» για  τους ουρανούς  πρόωρα  γιατί φαίνεται η θεϊκή κρίση  τον έκρινε  χρήσιμο και απαραίτητο  στην  Ουράνιο  Πολιτεία,  όπως χρήσιμος  ήταν  και στην επίγεια  σύντομη ζωή του. 
     Αγαπητέ Νίκο, μας έφυγες έτσι «απροετοίμαστα» άφησες όμως πίσω μια υπερήφανη οικογένεια, άφησες όλους εμάς που πάντα θα σε θυμόμαστε. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές όλων μας. 
     Από καρδιάς τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. 
  Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Πατρίδα σου που θα σκεπάσει.
Καλό ταξίδι Νίκο.

Χρήστος Γερ. Σιάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου