Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Απέβαλαν μαθητή επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία σε σχολείο - ΦΩΤΟ


Αποβολή δόθηκε σε μαθητή του ΓΕΛ Γαζίου στο Ηράκλειο επειδή σκαρφάλωσε σε στύλο και ύψωσε την ελληνική σημαία. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι προέβη σε επικίνδυνη πράξη.
Όπως αναφέρει το flashnews.gr, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη σημαία στον ιστό - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια, παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.
Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ, θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία. Η πράξη του όμως αυτή φαίνεται ότι θα του στοίχιζε...
 Η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη, καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.
Το Flashnews.gr, σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη, για το αν έχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει.
Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι "Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει."
Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και όλες τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση.
Πηγή πληροφοριών: flashnews.gr 
 http://www.enikos.gr/

7 σχόλια:

  1. Καλώς έπραξαν οι καθηγητές στην αποβολή για το επικίνδυνο της πράξης, από την άλλη όμως μεριά θα έπρεπε να πάρουν κι αυτοί μια αποβολή που δεν μερίμνησαν 4 χρόνια να υψώνουν τη σημαία στο σχολείο. Πόσο μάλλον όταν το ζητούν και οι μαθητές!!!!!! Δεν υπάρχει καμία εθνικιστική διάθεση στο σχόλιό μου. Απλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ως κοινωνία που ντρεπόμαστε επειδή θέλουμε να υψώνουμε τη σημαία μας. Είναι δυνατόν? Εδώ οι Ιταλοί έχουνε βάλει τη σημαία τους μέχρι και σε σώβρακα (εννοείται πως δεν θα ήθελα να το δω ποτέ για την Ελληνική σημαία). Όμως είναι περήφανοι για τη σημαία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΟΛΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηθεν φοβηθηκαν οι εκπαιδευτικοι. Ντροπη τους που δεν ειχαν σημαια στο σχολειο. Κι αν δεν ειχαν λεφτα και τζαμπα να τη ζητουσαν θα τους την εδιναν. Ντροπη που φερθηκαν ετσι σε ενα τοσο γενναιο μαθητη. Ετσι ηταν και ειναι οι Ελληνες γενναιοι με ψηλα το κεφαλι. Μη βλεπετε που μας θελουν να σκυβουμε...θα ερθει η ωρα η ευλογημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΥΨΩΜΕΝΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΥΛΟ.ΤΑ ΕΙΣΟΠΕΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ.ΑΞΙΟΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν πήγαινε έξω από τον χώρο του σχολείου και ανεβεζε αλβανική σημαία θα τους άρεσε; Τι θα λεγανε τότε; Σα δε νρεπονται.Στειλε μετά το παιδί σου σχολείο να σου το εκπαιδεύσουν η ανθέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γιατί δεν έβαζαν αυτοί την σημαία ;Αν ήταν σημαία ομάδας η κόμματος θα την έβαζαν σίγουρα.Αυτοι θα διδάξουν στους μαθητές ιστορία;Τι να πω;Μορφωμένη ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτη ειναι ο πολιτισμο μας τελικα εχουμε φτασει σε ξεφτιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο