Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Αδέσποτος Σκύλος με επιθετική συμπεριφορά έξω από σχολείο στη ΒΟΝΙΤΣΑ

          Και να που η έλλειψη δομών και η αδιαφορία πολλών χρόνων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, αναδεικνύεται και πάλι στη Βόνιτσα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) αυτή τη φορά με έναν πιο επικίνδυνο τρόπο.
         Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποιο αδέσποτο σκυλί με επιθετική συμπεριφορά  έχει κατασκηνώσει στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου Βόνιτσας και ο εκδότης της εφημερίδας "ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" κ. Σπύρος Φράγκος, καταγγέλει:

   "ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ. 
     ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΊΘΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ "ΖΩΟ" ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ. 
       ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"..........



        Βάσει του νόμου απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή σκύλων εντός σχολικού συγκροτήματος
     Ας μεριμνήσουν λοιπόν, άμεσα οι αρμόδιοι του δήμου Ακτίου Βόνιτσας (σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία υπεύθυνος είναι ο Δήμος) να δοθεί λύση και μαζί με τους φιλόζωους της περιοχής να το απομακρύνουν από το σχολείο και να το περιθάλψουν.



8 σχόλια:

  1. Ο δημος είναι απών, ενώ βαση του νόμου για τα αδέσποτα είναι υποχρεωμένος να έχει αυτοκίνητο και εκπαιδευμένο άτομο για να μαζεύει τα επιθετικά ζώα.
    Θα πρέπει να τα αναλάβει και να τους προσφέρει τροφή και περίθαλψη.
    Αυτό κάνουν όλες οι πολιτισμένες κοινωνίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mόνο με απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς τους και ημετέρους ασχολούνται εκεί στο Δήμο. Αν ήξεραν ότι θα κονομήσουν θα ασχολούταν με το θέμα. Ντροπή ρεεεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς να αλλάξει η κατάσταση της απρονοησίας και της απουσίας μέριμνας από πλευράς δημοτικής αρχής Βόνιτσας αφού κανείς από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα αδέσποτα. όλοι ανεύθυνοι και κανένας υπεύθυνος.
    Πως να αλλάξει η κατάσταση από τη στιγμή που υπάρχει πλήρης απουσία ευαισθητοποίησης και έλλειψη φροντίδας στα αδέσποτα ζώα από πλευράς του Δήμου
    Πως να αλλάξει η κατάσταση από τη στιγμή που όσοι παίρνουν αποφάσεις ούτε καν τα βλέπουν αλλά απλά τα προσπερνούν;
    Επειδή τα ζώα δεν ψηφίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά που γράφει ο λαλίστατος αρθρογράφος είναι ένα από τα γνωστά δημοσιογραφικά τερτίπια.
    Δεν γράφει αν αυτός , ο οποίος διαπίστωσε το πρόβλημα, αν απευθύνθηκε στον Δήμο ή αν έλαβε από μόνος του την πρόνοια συντήρησης. Κάτι δεν πάει καλά, τι μπορεί να είναι όμως; Εμμεσα κατηγορία στον Δήμο; Γιατί; Τι χάλασε; Τι καινούργιο γεννιέται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο ότι γνωρίζω για όλους τους δήμους προβλέπεται:
    "η χρηματοδότηση Δήμων για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δηλαδή περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, διατροφή".
    Κύριε του δήμου,
    Σας ρωτάμε γιατί δεν ξεκινήσατε την υλοποίηση του προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων και μετά να υποβάλλατε τα δικαιολογητικά, ώστε να πάρουμε τα Ευρώ που δικαιούμαστε; Τι συμβαίνει:
    Αδιαφορία; Περισσεύουν χρήματα;
    Τι από όλα συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τη στιγμή που ο σκύλος Δεν έχει επιτεθεί σε κάποιον η απομάκρυνση του απο τον σχολικό χώρο είναι περιττή. Οι μαθητές του σχολείου υποστηρίζουν την παρουσία του σκύλου!
    Μαθήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γνωστή η εξέλιξη. Πρώτα θα δαγκώσει κάποιον και μετά θα δούμε τι και πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το συγκεκριμενο σκυλακι ειναι ακινδυνο. Πηγαινει στο σχολειο γιατι εκει το ταϊζουν. Δεν πειραζει τους μαθητες. Ρωταμε ομως, γιατι το πορτονι του σχολειου παραμενει ανοιχτο σε ολη τη διαρκεια των σχολικων ωρων? Ο νομος λεει οτι πρεπει να ειναι κλειδωμενο. Κλειδωστε εξω λοιπον το σκυλακι για να τελειωνουμε. Αφηστε επομενως τα παιχνιδια με το σκυλο και ασχοληθειτε με πραγματικα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο