Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στο σχολείο θα μένει η τσάντα των μαθητών μία Παρασκευή τον μήνα

Συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου οι μαθητές των δημοτικών θα έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα.

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε 25 δημόσια δημοτικά σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και αλλού και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 δημοτικά της χώρας.
«Οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα και άρα θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Παιδείας..
Ωστόσό. ο διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Πολίτης, διευκρίνισε ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του.
Τι έδειξε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος
Κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν θέλησαν να αποχωριστούν τη σχολική τσάντα.
Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018. 

3 σχόλια:

  1. Μηπως να κλεισετε ολα τα σχολεια για να μην κουραζονται τα παιδια? Ας μεινουν κι αμορφωτα, αυτο θελετε ετσι κι αλλιως. Δε θα περασει ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ
      ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
      ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ

      Διαγραφή
  2. Να μην την παίρνουν ποτε αυτό θέλετε σιγά σιγά πάτε να το εδραιωστε.Γιατι αν ξυπνήσουν δεν τα βλέπω για πολύ τα κεφάλια σας στους ώμους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο