Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στη ΒΟΝΙΤΣΑ

    Κίνδυνο πλέον αποτελούν τα πολλά αδέσποτα σκυλιά τα οποία κυκλοφορούν στη Βόνιτσα. 
        Οι κάτοικοι της πόλης είναι αναστατωμένοι, αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει και δέχονται καθημερινά επιθέσεις.

  Ένας κάτοικος προέβη σε καταγγελία στην οποία μας αναφέρει ότι: 
     "Καλημέρα σας. Ο αριθμός των αδέσποτων στη Βόνιτσα, έχει μεγαλώσει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να μας είναι δύσκολο να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους. Τα παιδιά δεν παίζουν πια στην πλατεία. Τα ζώα αυτά είναι ταλαιπωρημένα, εξαγριωμένα και πεινασμένα πρώτα απο την ασυνειδησία των ιδιοκτητών που τα παράτησαν και ύστερα από την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να μεριμνήσει γι αυτά παρέχοντας χώρο φύλαξης, τροφή και νερό.......


  
      Το αποτέλεσμα είναι να επιτίθενται στους περαστικούς τρομοκρατώντας τους.
          Τις προάλλες όρμησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα που έβγαινε από το φούρνο με πρόθεση να της αρπάξουν το ψωμί που κρατούσε. Την έριξαν κάτω και γλίτωσε από την επέμβαση περαστικών. 
Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό.
      Κυνηγάνε ποδήλατα ρίχνοντας κάτω μικρά παιδιά και αρπάζουν τα μπατζάκια τους και πολλά άλλα καθημερινά περιστατικά.
          Οι απαντήσεις των αρμοδίων για όλα αυτά είναι η πλήρης αδιαφορία, τα ψέματα και ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον".

          Αναρωτιόμαστε πραγματικά τι άλλο πρέπει να συμβεί για να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με το καθημερινό πλέον πρόβλημα με τα αδέσποτα που συνεχώς αυξάνονται και επιτίθενται σε παιδιά, σε ποδήλατα, σε ανήμπορους, σε μηχανάκια, σε πεζούς.
    Βάσει των νόμων 4039/2012 (άρθρο 9) και τις τροποποιήσεις αυτού μέσω του ν. 4235/2014 υπεύθυνος για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας. 
       Ας μεριμνήσουν λοιπόν, άμεσα οι αρμόδιοι του δήμου να δοθεί λύση στο επικίνδυνο φαινόμενο της ύπαρξης αδέσποτων σκύλων της Βόνιτσας, με ενέργειες σύμφωνες με την νομοθεσία.


30 σχόλια:

  1. Τα ίδια και χειρότερα φίλε και στην Παλαιρο κάνεις δεν ενδιαφέρεται,ας ελπίσουμε να μην γίνει τίποτα κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τον δημαρχο και τους συνεργατες του...σιγα μην ασχοληθουν με αυτα τα θεματα προστασιας του πολιτη και της διαβιωσης των σκυλιων εδω αφησαν αλλα πιο σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα μου κάνετε,εδώ το λέμε στους τοπικούς άρχοντες και μας λένε Ρίξτε φόλα!Δεν νομίζω να υπάρχει σε κανέναν Δήμο αυτά που ακούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα αδέσποτα αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Δήμος. Δείτε το έργο που γίνετε στους διπλανούς δήμους (Λευκάδα, Πρέβεζα) και θα καταλάβετε. Εμείς εδώ δίνουμε λεφτά μόνο για γιορτή προβατίνας και για λίπασμα στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ:
    -Αλήθεια υπάρχει προγραμματισμός απο το δήμο Ακτίου Βόνιτσας για την πρόληψη και τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων;
    -Ειμαστε σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος ή τρικοσμικός δήμος;
    -Η διαχείριση των αδέσποτων είναι πρωτίστως μία πράξη πολιτισμού, εδω όμως στο τοπο μας υπάρχει βαρβαρότητα. Ως πότε;

    Ν.4235/2014 ΦΕΚ Α 32-11.02.2014:
    1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο.
    Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο, εφόσον αυτά διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων.
    2. Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων.
    12. Σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα δύο μέλη της οποίας ορίζονται από τα πιο αντιπροσωπευτικά φιλοζωικά σωματεία και τις ενώσεις, που εδρεύουν στο Δήμο ή στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα.

    Αναρωτιόμαστε τι από τα παραπάνω κάνει ο δήμος Ακτιου Βονιτσας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποκλιστηκα υπεύθυνος είναι ο δήμος και κανένας άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα πλέον είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να δοθεί μια λύση άμεσα, πριν… θρηνήσουμε θύματα!
    Το τελευταίο διάστημα ειχαμε σειρά επιθέσεων σκύλων σε γυναίκες, παιδιά, ποδηλάτες. Πριν λίγες μέρες ενας συμπολίτης μας βραδινές ώρες, περικυκλώθηκε από αδέσποτα και έζησε πολύ δύσκολες στιγμές έως ότου καταφέρει να ξεφύγει.
    Αποψή μου είναι ότι αποκλειστικά αρμόδιος για το θέμα είναι ο δήμος.
    Η περιφρόνηση της νομιμότητας απο πλευράς δήμου, ο λαϊκισμός, τα νταηλίκια του «ριξτε φόλα» είναι η χειρότερη «συνταγή» και θα εκθέσει τη Βόνιτσα στο πανελλήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς τα καημένα τα σκυλιά δεν ψηφίζουν... Αν ψήφιζαν κάτι θα μπορούσε να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού όλοι αδιαφορούν τι πρέπει να γίνει;Αν σακατέψουν κάποιο μικρό η ηλικιωμένο τότε θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o SKAI εχει δειξει ενδιαφερον.παρτε τηλ.για καταγγελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ιάπωνας πρέσβης σήμερα επισκέφτηκε την Λευκάδα για τον τουρισμό και εμάς στη Βονιτσα μας κυνηγάνε τα αδέσποτα σκυλιά....
    τελικά πόσο πίσω είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκτός από απευθείας αναθέσεις δεν είναι ικανοί για τίποτα άλλο. Σιγά μην τους νοιάζουν τα αδέσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο νόμος είναι σαφής ας κινηθούμε όλοι νόμικα μπας και γίνει κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΙ ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΖΕΦΡΙΟΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΩΦΑΛΑΛΟΙ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΧΑΣΑΚΗΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΦΕ,ΠΑΝΤΑΣ ΣΩΖΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΑΧΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΡΓΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ.Α ΞΕΧΑΣΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΣΥΛΛΕΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΓΑΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν χρειάζεται επίσκεψη Ιάπωνα η Βόνιτσα....Κορεάτης της χρειάζεται....Κιμ πατα το κουμπί γαμουτ 💣💣💣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να παραπονεθειτε στην κυβερνηση που βγαζει νομους και ριχνει τις ευθυνες στους δημους. Να παρετε τηλεφωνο τις φιλοζωϊκες, δεν θα κουραστειτε. Καντε και λιγο εθελοντισμο.
    Ποιους εννοει ο νομος δημοσιους ή ιδιωτικους φορεις που θα χρηματοδοτησουν ολη την εγκατασταση και θα πληρωνουν τους μισθους των κτηνιατρων? Τιποτα δε δινει το κρατος. Αντιθετα παιρνει. Που ειναι η κυβερνηση που απο τη μια ριχνει ολες τις ευθυνες στους δημους και απο την αλλη παιρνει τα αποθεματα χρηματων απο τα ταμεια των δημων? Αλλα τωρα θελουν λεφτα για να μοιρασουν το κοινωνικο μερισμα. Απο που αραγε θα τα δωσουν? Εσεις που σχολιαζετε που ζειτε? σε αλλο πλανητη?
    Ο αλλος απο πανω συγκρινει τη Λευκαδα με τη Βονιτσα. Τωρα το καταλαβες οτι ειστε πισω ακομη? Οταν αφηνετε τα σκουπιδια εξω απο τους καδους κι ας ειναι αδειοι, τι δειχνετε? οταν καθαριζετε τα δεντρα και τα παλιοχορτα και τα βγαζετε στα πεζοδρομια μαζι με οτι σαβουρα εχετε, τι δειχνετε? Τα ειδατε αυτα στη Λευκαδα και στην Πρεβεζα? Αρα μαλλον καπου αλλου ζειτε ολοι σας. Το μονο που μπορειετε να κανετε ευκολα χωρις κοπο ειναι να πιανετε στο στομα σας τους δημοτικους συμβουλους και το δημαρχο και να κατηγορειτε. Αυτο για εσας ειναι προοδο δυστυχως. Οταν ξυπνησετε παρτε τηλεφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ 10:30 μμ

    Παράβαση καθήκοντος συνιστά η αδιαφορία του δήμου ακτίου Βόνιτσας για τα αδεσποτα ζωα

    «Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα»...
    Ασφαλώς όπως το πάτε με την αδιαφορία σας θα προσφυγουμε στον εισαγγελέα.
    Η δημοτική αρχή μιλά για την έλλειψη πόρων κι ενω δίπλα μας σφυριζουν χιλιάδες ευρω σε κουνιαδους, σε ημετέρους, σε εργολάβους, σε λιπασματα για γηπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, για βεγγαλικά, για φωτισμο μέρα μεσημέρι, μαύρες σακούλες, κ.α.
    Κυριοι της δημοτικής αρχής για να αποκτήσουμε αγάπη για τα ζώα ή για να μάθουμε να μη βασανίζουμε τα ζώα ή να μην ρίχνουμε φόλες δεν απαιτούνται χρήματα.
    Απαιτείται πολιτική βούληση. Η πολιτική βούληση δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται με χρήματα αλλά χρειάζεται φιλοζωική κολτούρα.
    Κρίση αξιών έχετε και όχι έλλειψη χρημάτων και προτιμάτε η Βονιτσα να διασύρεται λογω εγκαταλειψης των ζώων παρα να αγωνιστειτε να βελτιωσετε την εικόνα της πόλης μας.
    Η αδιάφορη δημοτικη αρχη ας καλεσει τους φιλόζωους που δραστηριοποιούνται στη περιοχή σε συνάντηση, γιατί όσο ο νόμος δεν τηρείται, τα αδέσποτα σκυλιά διαρκώς θα πληθαίνουν.
    Λύσεις σαφώς υπάρχουν κι ακολουθούνται αλλού με επιτυχία. Πολιτική βούληση υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τα αδέσποτα στους δρομουςδεν κινδυνεύουμε
    Από τα αδέσποτα τού Δήμου τι θα γίνουμε εκείνα δαγκώνουν κόβουν κάτι κομμάτια πωπωπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ανωνυμε 10:30 ο νομος ειναι νομος και ο δημος πρεπει να τον εφαρμοσει οχι σε οτι μας βολευει με τον νομο και σε αλλα θεματα οχι μια λεξη μονο ανικανοτητα. μονο φανφαρες και ψευτικα λογια να περνανε οι διοικουντες καλα και η βονιτσα να μαραζωνει η παρακμη δεν παει αλλο εσεις λεγατε οτι θα αλλαζατε τα παντα και σας ψηφισαμε αλλα ο λυκος τριχα αλλαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανωνυμε 10:30 μμ
    Για τα αδέσποτα είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τα καταγράψει και να τα μαζέψει από τους δρόμους της πόλης μας.
    Εαν δεν υπάρχει καταφύγιο, να τα πάρουν σπίτια τους οι δημοτικοί σύμβουλοι.
    Οι υπόλοιποι βονιτσιάνοι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τις συνέπειες της αδιαφορίας σας και της αχρηστίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φοβερό. Κάθε τρεις και λίγο ακούμε για κάποιον συμπολίτη μας που "πήγε από σκύλο".
    Μάλλον επαναφέραμε τη ζούγκλα αφού μας τρώνε οι σκύλοι πλέον.
    Κανείς δεν νοιάζεται για την απαράδεκτη κατάσταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aνώνυμε 10:30 μήπως έχεις κανένα συγγενή σου και τον θίξαμε? Αν εσένα σου αρέσει η εικόνα του δήμου μάλλον έχεις πρόβλημα. Εγώ πάντως ντρέπομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δεν ξερετε τι θεο λατρευετε. οταν ο δημος παιρνει προσωπικο στα μαυρα για να καλυψει βασικες αναγκες καθαριοτητας φωναζετε. οταν ο δημος δεν εχει προσωπικο να καλυψει καποιες υπηρεσιες παλι φωναζετε. για πειτε ειδημονες πως θα προσληφθουν τα ατομα για την συσταση υπηρεσιας αδεσποτων? παρτε τηλεφωνο στα υπουργεια να μαθετε. ποτε... το κρατος βγαζει νομους για να μην φαει προστιμο απο την ευρωπη αλλα οταν ζητηθει προσωπικο για να υλοποιηθουν αυτοι οι νομοι ριχνουν ΑΚΥΡΟ. οποτε εχουμε ενα προβλημα τα παραπονα στο δημαρχο αυτος τα ακουει ολα. μπορει να τα λυσει ολα ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δείτε αυτά είναι μία αναζήτηση 15 λεπτών
    7ΛΝΨΩ6Χ-2ΒΒ
    Ω9ΓΨΩΛ1-Ζ5Μ
    ΩΔΗΦΩΛ3-5ΚΣ
    που αφορά αποζημίωση βλάβης οχημάτων από αδέσποτα σκυλιά, η επίθεση και συμβιβαστική επίλυση διαφοράς από Δήμους.
    Ο νόμος ορίζει σαφώς τα προβλεπόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στη Παλαιρο εχει λυθει το θεμα τα αδέσποτα δινουν εντολη οι Αρμοδιοι προεδροι και αντιδημαρχοι να θανατωνονται με καραμπινα απο γνωστο κλεφταρο και νυν τεμπελη εργατη στο Δήμο...Αυτι εγινε φέτος το καλοκαίρι.. . Εννοια σας ομως εχει ενημερωθει ο εισαγγελέας. Τα ζωα εχουν ψυχη και ειναι καλυτερη απο πολλους ανθρωπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε 12:06, για αυτό τους ψηφίσατε για να λύσουν τα προβλήματα.Αν δεν μπορούν ή δεν ξέρουν πως, ας πάνε σπίτια τους. Ας ρωτήσουν πως λειτουργεί "αψογα" το Δημοτικό κτηνιατρείο στην Λευκάδα και ας μάθουν.Αυτή είναι η δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ας δουλέψει λίγο και η λογική και όχι μόνο η αντιπολιτευτική τυφλή με μένος κριτική.
    1. Τα αδέσποτα δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι "φιλόζωοι" , αφού τα μεγάλωσαν και τα γλέντησαν, τα βαρέθηκαν και εύκολα τα εγκατέλειψαν. Δεν είδα φιλόζωο να μαζεύει ένα αδέσποτα, πλην των γνωστών εξαιρέσεων.
    2.Αφού αναθέρθηκε ο νόμος, υπολογίστε πόσα έξοδα θέλει ο δήμος για τη περιποίησή τους, προσωπικό, χώρο, γιατροί, φαγητό. Προηγούνται οι συνάνθρωποί μας που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.
    3.Στο τέλος, οι δήμοι θα τρώνε μηνύσεις απο τις "φιλοζωικές" γιατί δεν περιποιούνται τα αδέσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για τον 7.51,
    Τα αδέσποτα είναι ευθύνη του Δήμου αυτό είναι δεδομένο.
    Ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα στείρωσης και αξιολόγησης για τα αδέσποτα, πάντα σε συνεργασία με φιλοζωικές πρέπει να δημιουργήσει το υπόβαθρο (ενημέρωση, διαφήμιση, ευαισθητοποίηση, έλεγχο, κλπ) για την υιοθεσία των ζώων αυτών. Επίσης θα πρέπει μέσω αυτής της διαδικασίας να ελέγχει τους ιδιοκτήτες για το τσιπάρισμα των σκύλων τους (μια βόλτα στις στάνες θα δείξει πολλά για τα αδέσποτα).
    Όσο για τις μηνύσεις που αναφέρεις από φιλοζωικές αυτό που θα πρέπει να σε φοβίζει είναι οι μηνύσεις που θα δέχεται ο Δήμος από τον κάθε έναν που θα εντοπίζει ένα νεκρό αδέσποτο και θα ζητά αποζημίωση από το Δήμο για το αυτοκίνητο που τράκαρε σε άλλο σημείο και θέλει να το επισκευάσει χωρίς δικές του δαπάνες.
    Για τα έξοδα που αναφέρεσαι αυτά καλύπτονται από Ευρωπαϊκά προγράμματα, ---ΞΥΠΝΑΤΕ--- .
    Τέλος ο νόμος και ο νομοθέτης δεν κρίνετε και δεν αμφισβητείται διαφορετικά θα είμαστε στην ζούγκλα με τους νόμους που την διέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είστε για το διάολο όλοι. Κάνετε σχόλια μόνο σε θέματα που αφορούν τον δήμο και τίποτε άλλο. Είστε σκατοχωριάτες του κερατά και έτσι θα είστε και στο μέλλον. Καμία ελπίδα για εσάς. Λυπάμαι πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο