Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Φόβο σπέρνει ένα ετοιμόρροπο σπίτι στην ΚΑΤΟΥΝΑ - Ένα βήμα πριν πέσει! (ΦΩΤΟ)

Γιάννης Στούπας - Τοπικός σύμβουλος Κατούνας: Καταγγέλλει την δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας για «ολιγωρία και αδιαφορία»! 

         Ένα παλιό διώροφο σπίτι στην Κατούνα, αφημένο στη διάθεση του φθοροποιού χρόνου έχει ερημώσει και έχει μετατραπεί σε εστία κινδύνων, καθώς αν και κρίθηκε επικίνδυνο και ως εκ τούτου κατεδαφιστέο από τις αρμόδιες υπηρεσίες το 2016, δεν έχει κατεδαφιστεί ακόμα και απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων, των κατοίκων,  των παιδιών αφού βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο.
       Το σπίτι που ήταν ιδιοκτησίας της κας Ζωής Βούλγαρη (και που τώρα ανήκει στο  ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας), είναι εγκαταλελειμμένο, ετοιμόρροπο αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για περαστικούς αφού από το παλιό ακίνητο πέφτουν σοβάδες και κεραμίδια στο δρόμο, ενώ κρέμονται και σίδερα από τα μπαλκόνια.

Γιάννης Στούπας - Τοπικός σύμβουλος Κατούνας: Καταγγέλλει την δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας για «ολιγωρία και αδιαφορία» 
         Ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιάννης Στούπας μας καταγγέλλει ότι το παλιό σπίτι είναι ετοιμόρροπο και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους περαστικούς και τονίζει: 
      Έχουν ευθύνη οι υπηρεσίες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, δεν μπορεί να αδιαφορούν από τις αρχές του 2016 για την εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης του επικίνδυνου σπιτιού, την ώρα μάλιστα που ο πολιτικός μηχανικός της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος, τμήμα δόμησης και ΠΕ, δήμος Αμφιλοχίας, στην έκθεση αυτοψίας στις 8.2.2016, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η τοπική ή ολική κατάρρευση στο ερειπωμένο σπίτι είναι πολύ πιθανό και ότι εφάπτεται κεντρικής και πολυσύχναστης οδού.......



   Και μάλιστα τονίζει: Η απροειδοποίητη κατάρρευση στο ερειπωμένο σπίτι είναι πολύ πιθανή. Και επιβάλλεται να προβούν σε προθεσμία εντός 10 ημερών στη κατεδάφιση του....

          Επίσης ο πολιτικός μηχανικός, στην έκθεση αυτοψίας σημειώνει ότι μέχρι την τέλεση κατεδάφισης για την αποφυγή σοβαρού ατυχήματος παρακαλείται ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας να λάβει μέτρα ασφαλείας για την διέλευση πεζών και οχημάτων πλησίον του κτιρίου και των περιοίκων.
              
         Εδώ είναι το παράδοξο. Μετά από 14 ημέρες, στις 22.2.2016, ο ίδιος πολιτικός μηχανικός, επανέρχεται κάνει αυτοψία και διαπιστώνει ότι παρά τις υποδείξεις δεν έγινε άρση του κινδύνου και επισημαίνει στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας να προβεί στην κατεδάφιση της επικίνδυνης οικοδομής και τον καταλογισμό της δαπάνης στον υπόχρεο ιδιοκτήτη. 

     
         Εκτός αυτού και το τοπικό συμβούλιο Κατούνας συνεδρίασε στις 4.4.2016 (Παρόντες ο πρόεδρος κ. Θωμάς Καφρίτσας και ο κ. Γιάννης Στούπας) και ομόφωνα αποφάσισαν εάν δοθεί εντολή από την εισαγγελέα στην πολεοδομία έχουμε δικαίωμα να το γκρεμίσουμε....

         Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2017 στην Κατούνα, ερωτήθηκε από τον κ. Γιάννη Στούπα τοπικό Σύμβουλο Κατούνας, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γ. Αποστολάκης για το τι πρόκειται να πράξει σχετικά με το ετοιμόρροπο σπίτι που είναι έτοιμο να πέσει στα κεφάλια των διερχόμενων και για την ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου Κατούνας περί κατεδάφισης και απάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Προδρομίτης, λέγοντας ότι το κτίριο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας και δεν είναι ευθύνη του Δήμου.

       Η απάντηση του κ. Σωτήρη Προδρομίτη δείχνει ασχετοσύνη και να του θυμίσουμε ότι έχει κοντή μνήμη γιατί ο μηχανικός που έκανε την αυτοψία, ζήτησε αφενός ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας να λάβει μέτρα ασφαλείας για την διέλευση πεζών και οχημάτων και αφετέρου  επισήμανε να προβεί ο δήμος στην κατεδάφιση της επικίνδυνης οικοδομής και τον καταλογισμό της δαπάνης στον υπόχρεο ιδιοκτήτη...

      Και ο κ. Γιάννης Στούπας καταλήγει: «Παρ’ όλο ότι έχουν παρέλθει 1 χρόνος και 8 μήνες από την εντολή κατεδάφισης του παραπάνω κτίσματος δεν έχει κατεδαφιστεί ακόμα. Συνεπώς ύστερα από όλα αυτά που σας παραθέτω η ευθύνη κύριοι της δημοτικής αρχής για το οτιδήποτε συμβεί και για το οποιοδήποτε ατύχημα είναι ολοκληρωτικά δική σας. θέτετε σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές. Ας φροντίσετε να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα πριν γίνει κάποιο ατύχημα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: 





**********

***********

**************


12 σχόλια:

  1. Δεν ασχολούνται οι τυχοδιώκτες που μας διοικούν με σοβαρά θέματα.Είδατε 3,5 χρόνια να λυθεί τίποτα ή να γίνει κάτι καινούργιο.....μάλλον οχι.
    Αυτοί είναι για κατατμήσεις για σουβλάκια για εκδηλώσεις χωρίς ουσία και πανηγύρια.Η αντιπολίτευση βεβαίως είναι μόνο για τα συμβούλια-καφετέρια να μιλάει χωρίς να κάνει προτάσεις.Φτάσαμε σε σημείο να βαπτίζουμε έργα ανάπτυξης τις μελετες του Σεραφή για τα πυρόπληκτα που απλά βουλώνουν τρύπες.Εδώ στην Κατούνα γελάνε και οι πέτρες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σωτηρης αποφανθηκε οτι ειναι του Αγιου Αθανασιου ο Λακιας ασχολειται με τα μεγαλα θεματα της οικονομικης υπηρεσιας ως μεγας οικονομολογος η Αθηνια χωνει λακουβες ο Αποστολακης δεν καταλαβαινουμε τι λεει αρα δεν τον ρωταμε ο Θωμας παει για το πανηγυρι.Τοτε να το κηρυξουμε διατηρητεο να το επισκευασει το υπουργειο πολιτισμου να βαλει ο δημοσιογραφος της κατουνας το μουσειο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ,γιατί ,είναι ο δήμος κύριοι ,μόνο για να πληρώνεστε το μηνιάτικο και να λέτε πως έχετε το αξίωμα.Ότι και να τους πει ο δημότης απαντάνε δεν είναι δουλειά μας η δεν υπάρχουν λεφτά.Λοιπόν η είναι άσχετοι οι άνθρωποι και κακώς ασχολούνται με τα κοινά και έναι και επκίνδυνοι που δεν διαβάζουν για να μάθουν τα καθήκοντά τους η μας περνάνε για μακάκες όλοι τους .Ο καιρός περνά και πιστεύω βέβαια το βλέπω, δύσκολο ο λαός να τους τιμωρήσει και τότε να καταλάβουν τι είχαν και τι έχασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστός κ.Γιάννη Στούπα. Αλλά στην Ελλάδα πρεπει να γίνει η ζημιά κ μετα να λάβουμε μέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι το κανετε θεμα εσεις του xiromeronews αφού υπάρχει το katounanews που δίνει τα παντα στην πληροφόριση για την Κατούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μία μετά την άλλη σκάνε μπόμπες για την δημοτική αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά ο Σωτηρης τόπε και το'κανε έφτιαξε την κατουνα Παρίσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ποιους μιλάτε ρε παιδιά, ο Σωτήρης είναι να Πηνη τσίπουρο στο δημοτικό σημβουλιο και ο αναπληρωτής να ξηνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι νομοι και ξενομοι είναι αυτοί δεν καταλαβαίνω.Αν ήταν δικο μου δεν θα το γκρεμιζε ο δήμος και θα μου έστελνε το λογαριασμο.Να το γκρεμισει ο παππάς με τους επιτροπους η ο δεσπότης η οποιο άλλο κ@...το θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Paidia pou einai kai aytoi tis antipoliteusis.Xalia pou exoume gia olous pou tous psifisame.O laos kala na pathei kai na valei mialo.Stis epomenes ekloges na psifisoume sosta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στον 12:39.τί δεν καταλάβενης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον 8 39 θελω να του πω ποιος ειναι αυτος που απανταειοτι δεν ειναι η δουλεια τους να το κανουν εχουν γινει πραγματα ρε παιδια μην τα ισοπεδωνουμε ολα δεν γινοντε ολα σε μια θητεια περασανε δημαρχοι κ δημαρχοι εγω τουλαχιστον σε εποχες κρισης γινοντε πραγματα γηπεδα συντριβανια καθαρες δεξαμενες που εγω ειδα πως ηταν κ πως γινανε τοιχια κδαπ καθαριοτητες βαψιματα σε σχολεια φιλαρμονικες βιβλιοθηκες κ αλλα που δεν μπορω να τα θυμηθω τωρα ε να μην ειμαστε κ αχαριστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο