Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ναι στην ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Βόνιτσας, αλλά με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία της!!

     Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας προχωρεί σε εργασίες ανάπλασης - διαμόρφωσης της Κεντρικής Πλατείας και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ με μια ενδιαφέρουσα πρόταση λένε: "Ναι στην ανάπλαση, αλλά με προσοχή και σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία της". 
     Τονίζουν επίσης ότι πρέπει η Πλατεία να τηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της, με το παραδοσιακό βρυσάκι και τα δέντρα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες του Δημότη και στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης Πόλης που σέβεται και αναδεικνύει την ιστορία της και τον πολιτισμό της...
Αναλυτικά:

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ:
     Η αλλαγή είναι πάντοτε καλοδεχούμενη και βοηθά όλους μας. Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε τις πρωτοβουλίες του Δήμου μας για την πλατεία Βόνιτσας. 
     Όλοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας. Η σημερινή εικόνα της πλατείας μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί. 
     Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε ως ενεργοί πολίτες να καταθέσουμε την άποψη μας. Η πλατεία της Βόνιτσας είναι σύμβολο του χωριού μας με μακρά ιστορία. 
      Το παραδοσιακό βρυσάκι και τα δέντρα είναι εικόνα που λίγοι πια από εμάς είχαμε την τύχη να δούμε με τα μάτια μας (και όχι σε κάποιο αναμνηστικό ημερολόγιο)......


       Η αναβάθμιση της πλατείας μας είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να αναβιώσουμε σταθερές αξίες και εικόνες, μια αλλαγή που θα επιβεβαιώσει οτι το παλιό είναι "σύγχρονο και διαχρονικό".
       Γι αυτό προτείνουμε την αναβάθμιση της πλατείας μας με το παραδοσιακό βρυσάκι και τα δέντρα - ώστε να θυμίζει σε όλους νέους και γηραιότερους ποια πραγματικά είναι η Βόνιτσα.
Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

3 σχόλια:

  1. με αυτά που ακούμε κάθε μέρα στην Ελλάδα ,ας γίνει επιτέλους κάποιο έργο πυρόσβεσης για Κουκουμίτσα,Κάστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θελουμε πλατεια χωρις προσβαση αυτοκινητων γιατι ακουσαμε οτι προβλεπεται δρομος για αυτοκινητα ολες οι πολεις εχουν πεζοδρομο εκτος βονιτσας.
    ε αυτο δεν ειναι πλατεια.
    θελουμε παραδοσικο φωτισμο και οχι αυτα τα μοντερνα και οτιδηποτε μοντερνο εχει σχεδιασθει.και να φυγουν και οι τσιμεντενιες κολωνες.
    τα ρυακια που σχεδιαζωνται απαιτουν μεγαλους χωρους. διοτι η πλατεια μας ειναι μικρη
    θελουμε το παλιο με την μαρμαρινη βρυση και δεντρα με ισκιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προοπτική στη πλατεία. Ενας δρόμος στη μέση και τα καταστήματα να βγάλουν αρχικά τραπεζάκια μέχρι το δρόμο. Την επόμενη χρονιά να βάλουν αλουμινοκατασκευές.
    Κατάντησε η Βόνιτσα να μην έχει ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο