Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυση κατά των δημάρχων Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και Ακτίου Βόνιτσας Γ. Αποστολάκη επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν τα σκουπίδια του Πύργου

      ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ ΥΠΕΣΔΑ του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελο Καπετάνιο, κατά των Δημάρχων Αγρινίου, Γεωργίου Παπαναστασίου και Βόνιτσας - Ακτίου, Γεωργίου Αποστολάκη, επειδή αρνήθηκαν να αποδεχθούν αστικά στερεά απόβλητα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους ΧΥΤΑ διαχείρισής τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓEIΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916,
213 136 4351, Fax: 213 136 4402
E-mail: pressoffice@ypes.gr
Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου

        Ενώπιον της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κας Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, σήμερα, 2-2-2016, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, κατέθεσε υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά, στρεφομένη κατά των Δημάρχων Αγρινίου, Γεωργίου Παπαναστασίου και Βόνιτσας - Ακτίου, Γεωργίου Θεόδωρου Αποστολάκη, καθώς και κατά των Προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων - Φο.Σ.Δ.Α. των Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπα και Χ.Υ.Τ.Α. Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου Κατσαμπίρη. 
     Η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη διότι, οι προαναφερθέντες, μολονότι υπάλληλοι και τελούντες σε ιεραρχική εξάρτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν εφάρμοσαν σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης............


      Ειδικότερα, δεν αποδέχονται, όπως εντέλλονται με τις άνω, σχετικές αποφάσεις του, αστικά στερεά απόβλητα, των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και των διαμερισμάτων των άνω Δήμων, στους άνω Χ.Υ.Τ.α. διαχείρισής τους, όπως ο κ. Γενικός Γραμματέας τους είχε καλέσει να πράξουν, με επιστολή του και για χρονικό διάστημα, μόνον τριών (3) μηνών, δηλαδή έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Αμαλιάδας.
       Ο κ. Γενικός, εξερχόμενος του μεγάρου του Αρείου Πάγου, έκανε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: 
       ”Η Δημοκρατία έχει κανόνες και όποιος νομίζει πως μπορεί να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών και να αντιστρατεύεται την δημοκρατική νομιμότητα, σύντομα θα αντιληφθεί, πως θα υφίσταται άμεσα, τις δυσμενείς για τον ίδιο, νόμιμες συνέπειες των πράξεών του".

15 σχόλια:

  1. Μπράβο τους καλά κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πληρώσουν το μάρμαρο οι Αγρινιώτες κι οι Βονιτσάνοι για τις λαμογιές που έκαναν οι Ηλείοι Πυργιώτες με τα δικά τους ΧΥΤΑ που δεν εφτιάξαν,απλά ΝΤΡΟΠΗ!-Φαζίσουσες νοοτροπίες που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντομα θα καταλάβουν πολλοί και ειδικά εδώ στο Δήμο Βόνιτσας ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές της ανευθυνότητας και της αδιαφάνειας στο δημόσιο βίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να κάνουν μήνυση στους πρώην και νυν δημάρχους Αμαλιάδας και Πύργου για την δεκαετή και πλέον αδράνεια τους που έφτασαν τις πόλεις τους σε αυτό το σημείο, ζητάν τα ρέστα από την Αιτν/νια που φρόντισε να είναι σωστή στον τομέα των απορριμμάτων.
    Αλλά έτσι είναι η Ελλάδα, οι σωστοί τιμωρούνται και πληρώνουν και τα λαμόγια την βγάζουν καθαρή...
    Ζήτω η αριστερή κυβέρνηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΗΜΕΣ ΠΡΙΝ.ΤΩΡΑ ΑΣ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσωτερική καταναλωση. Ποιός πιέζει για να έλθουν τα σκουπίδια; Ποιός έχει όφελος εκτός από τη Πελοπόννησο; Ποιός κερδίζει από τα σκουπίδια; Αποτέλεσμα= Θα έλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι μαζι με τους δημαρχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να γινει συλαλλητηριο υπερ των δυο Δημαρχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπα, ψέματα είναι. Ο Αποστολάκης είπε σε όλα ναι όλες τις φορές, και το καλοκαίρι στα πρώτα σκουπίδια, και τώρα στα δεύτερα, γύρευε με τι ανταλλάγματα (που νόμιζε ότι πήρε).
    Μάλιστα, έκανε τον φορέα σκουπιδιών (φοδσα) να λέει ότι είναι εντάξει η χωματερή των Σκλαβαίνων, σε συνεννόηση με τον διορισμένο γραμματέα της αποκεντρωμένης περιφέρειας: με συνοπτικές διαδικασίες σε συνεννόηση με την αποκεντρωμένη διόρισε εργολάβο λειτουργίας, σε όλα τα συμβούλια έλεγε πως όλα είναι μια χαρά και κανένας κίνδυνος για κανένα. Τα ίδια και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κατσαμπίρης.
    Τώρα από που και ως που αντάρτες, μοιάζει με προσπάθεια νεκρανάστασης.
    Εκτός και πληρώνει το ότι ακολουθάνε τώρα τελευταία ότι κάνει ο δήμαρχος Αγρινίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΙΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΜΑΝΤΑΡΑ.ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΕΙ.ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΥΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ , ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ . Είναι υποχρεωμένοι από το Νόμο να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του ΔΣ και να υπακούουν στη θέληση των δημοτών.
    Ας καταλαβουν στο Υπουργείο ότι υπάρχει ακόμα Δημοκρατία στο τόπο μας και δεν μπορεί να επιβάλλονται αποφάσεις εκ των άνωθεν, με τη διαδικασία του "Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν". Ας μη κατηγορούν το σαπούνι που δεν λιώνει αλλά εκείνους που μένουν άπλητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Κωλοτουμπα πληρώνεται αλλα οχι να βγει και ήρωας ο Απόστολσκης που ήθελε να τα πάρει αλλα απο την πίεση του Γερωκοστόυλου δεν τα πήρε .υπευθυνοι για Ολα ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗς κ Κατσαμπιρης .κατσαμπιρη παραιτήσου τωρα και φύγε τελείως δεν θα σου μιλάει άνθρωπος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγά τους ήρωες που θα σταθούμε και στο πλευρό τους κιόλας. Να μάθουν επιτέλους να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ορίστε μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα στημένα για να μην φωναζει ο κόσμος. Αφού κονομάνε όλοι τους από τα σκουπίδια που έρχονται. αφου είπαν οχι για να μην τους βγάλει τα ματια ο κόσμος, με αυτη την πατεντα δηθεν απαλασονται οτι τους πιεζουνε να τα παρουν…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο