Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πιθανή «συνένωση» μπλόκων στην εθνική οδό

Το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, που σύμφωνα με πληροφορίες προδιαγράφεται κλιμακούμενο, συζητούν σήμερα οι αγρότες σε νέα συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσο.
Στη συνέλευση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr συμμετέχουν και αγρότες από το μπλόκο της γέφυρας του Ευήνου οι οποίοι να θυμίσουμε εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό, που είχε τα γνωστά αποτελέσματα.....

Οι αγρότες του μεγάλου μπλόκου στο Κεφαλόβρυσο είναι στην ομάδα των 69 μπλόκων (μαζί και το μπλόκο του Αγίου Νικολάου της Βόνιτσας) που κατέθεσαν δικό  τους πλαίσιο αιτημάτων και ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για σήμερα Τρίτη, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ. Παρόλα αυτά οι αγρότες των 69 μπλόκων περιμένουν και τις επόμενες μέρες ώστε να επιτευχθεί η συνάντηση αυτή.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως στα περισσότερα μπλόκα η στάση των αγροτών σκληραίνει και παρατηρείται κλιμάκωση, ενώ σε ότι αφορά στα μπλόκα του Κεφαλόβρυσου και του Ευήνου, δεν αποκλείεται να υπάρξει «συνένωση»  ώστε οι αγρότες από τον Εύηνο να φύγουν από το σημείο που βρίσκονται σήμερα, να ενισχύσουν το μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο και να υπάρξουν αποκλεισμοί και παρακαμπτήριων δρόμων, «κόβοντας» ουσιαστικά την Αιτωλοακαρνανία στη μέση.
Μέχρι σήμερα οι παρακάμψεις που υπάρχουν εξυπηρετούν κατά κάποιον τρόπο τους οδηγός επιβατικών Ι.Χ. , χωρίς αυτοί να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ τα πρωινά ο δρόμος ανοίγει για 3 με 4 ώρες  ώστε να αποσυμφορείται η κατάσταση με τις νταλίκες και τα βαριά οχήματα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παρακάμψεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγρότες εμφανίζονται εξαγριωμένοι και με την στάση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ τόσο μετά  την αντιμετώπιση που είχαν στην εκδήλωση που έγινε για το ασφαλιστικό στο Αγρίνιο, όσο και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι όπου και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια. Λάδι τη φωτιά τώρα, ρίχνει και ανάρτηση σε site του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ όπου μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για υποκινούμενη κινητοποίηση και υπάρχουν αναφορές για «φασίστες ντυμένους με την προβιά του αγανακτισμένου αγρότη», «λαμόγια» και «μεγαλοαγρότες» που «πρέπει να πληρώσουν».
agriniopress

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο