Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

     Το xiromeronews εκτός από το κορυφαίο, επί της ουσίας,  ενημερωτικό ιστολόγιο της περιοχής  που έχει αναδείξει όλα τα σημαντικά  ζητήματα του Ξηρομέρου τα οποία  οι πάντες πλέον γνωρίζουν, προβάλλει την τέχνη και τον πολιτισμό.
Στην δραστηριότητά μας αυτή βρίσκουμε αντιμέτωπους ανθρώπους περιορισμένης νοημοσύνης και αντίληψης  και κάθε λογής «ηθικολόγους»  οι οποίοι μας στέλνουν υβριστικά μηνύματα.
Το xiromeronews δεν εκπροσωπεί τα σκοτάδια του πνεύματος,  εκπροσωπεί το ΦΩΣ της τέχνης και του πολιτισμού.
Θα συνεχίσουμε με συνέπεια, ανεπηρέαστοι από κάθε είδους σκοταδιστές και υβριστές, στο δρόμο της προσφοράς για καλύτερη κοινωνία με  πιο συνειδητούς, μεγαλόψυχους, ανοιχτόμυαλους, ώριμους και  εν τέλει περισσότερο ευτυχείς ανθρώπους.

 XIROMERONEWS
Η συντακτική Ομάδα

41 σχόλια:

  1. Ο πολιτισμός ( και ακόμα ειδικότερα τέχνη) και ο τρόπος με τον οποίο τον αφομοιώνεις
    σου δείχνει τον τρόπο(δρόμο)να συνειδητοποιείς και να αντιλαμβάνεσαι την τρέχουσα πραγματικότητα και τις εκφράσεις της.
    Ο πολιτισμός είναι πάνω από όλα Πολιτική στους Ανθρώπους.
    Κακός πολιτισμός και άρα κακή τέχνη σημαίνει εξίσου κακή πολιτική.
    Είναι επικίνδυνο μονοδιάστατα να ορίζεται πολιτισμός ότι αγγίζει την θρησκεία.
    Η Θρησκεία είναι δόγμα και σαν τέτοιο ΔΕΝ αμφισβητεί, ΔΕΝ εξελίσσεται και ΔΕΝ προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες.
    Ο πολιτισμός συνδιαλέγεται με την κοινωνία, αμφισβητεί , κριτικάρει και ακόμα σπουδαιότερα(η στρατευμένη τέχνη) μπορεί και να ανοίγει δρόμους στις αλλαγές των καιρών.

    Η εκκλησία στα του οίκου της (και πολύ καλά κάνει) , και ο πολιτισμός καλό είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες των καιρών και να αναδεικνύει το "σπουδαίο" και το "νέο"
    Σαφώς πατάει(και οφείλει να το κάνει) στην παράδοση(στο παλιό),αλλά το κυριότερο οφείλει να το συνομιλεί με το ΝΕΟ.

    Φυσικά όλα τα παραπάνω αφιερώνονται στους χριστιανο-ταλιμπάν της περιοχής που αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό μόνο τα έθιμα της Παναγούλας( το π με κεφαλαίο ή μικρό δεν έχεις σημασία) και του Παντελεήμονα.

    Η μεγαλύτερη εκδίκηση για αυτούς του χριστιανο-ταλιμπάν είναι η ίδια η ζωή.
    Τα παιδιά τους "αυνανίζονται" ατελείωτες ώρες στις οθόνες του facebook και των υπόλοιπων social media αναγάγοντας αυτά σε ένα νέο θεό-ειδωλο.

    Ξηρόμερο Νews προχώρα και αγνόησε τους μεσαιωνιστές και τους σύγχρονους "σταυροφόρους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς,έτσι είναι έχετε μεγάλο δίκιο....

      Διαγραφή
    2. Τί είναι το μεγάλο δίκιο; Είδος Δικαίου;

      Διαγραφή
    3. Προς 10.08, χαλαρωσε φιλε.... το οτι εμπλεξες τον πολιτισμό με την πολιτική δείχνει το φίλτρο με το οποίο αντιλαμβάνεσαι την πραγματικοτητα. Κανενας δεν ανέφερε αποκλειστικά ως πηγή του πολιτισμού μιας περιοχής μόνο την θρησκεία. Αυτα εσύ τα ΛΕΣ για να βγάλεις την χολή σου για την πιστη του καθενός, για δικούς σου προσωπικούς λόγους. Και λιγο σεβασμό στα παιδια του οποιουδήποτε κύριε "πολιτισμένε"δεν βλάπτει, γιατί δεν ξέρουμε και τι κάνουν τα δικά σου παιδια, αν έχεις και ακόμη τι κανεις εσύ ο ίδιος και χαίρεσαι...άιντε από δω!! Αυτα που λες περί θρησκείας δείχνουν οτι είσαι άσχετος με την θρησκεία και ειναι περίεργο το οτι οταν ένας θρήσκος σχολιάζει, ολοι πέφτετε να του βγάλετε τα μάτια, ενώ την ίδια στιγμή εκφερετε ΑΠΟΨΗ, άσχετη συνήθως, για τα περί θρησκείας θεματα και μάλιστα την θεωρείτε αυθεντία και ο αντίλογος απαγορεύεται. Αυτο ειναι τουλάχιστονυποκρυποκριτικό κύριε πολιτισμένε, αλλα ξέχασα και το θέατρο πολιτισμός ειναι.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς ''αυτοί'' πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εσείς συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση του κόσμου.
    Καλή συνέχεια..
    Κεραμίδι Αμφιλοχίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά συνεχίστε την ενημέρωση αυτοί δεν έχουν θεό,την τσέπη τους κοιτούν μόνο.Ο Δήμος Ακτίου -Βόνιτσας σας στηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο Δήμος Πατραίων είναι μαζί σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δίκιο είναι η ελευθερία του ανθρώπου κα εκφράζεται και να δρά, χωρίς να βλάπτει τους άλλους... Τα δικαιώματα αυτά είναι κατοχυρωμένα και αναγνωρίζονται στα Δίκαια των χωρών του σύγχρονου κόσμου, αμφισβητούνται μόνο από μια μερίδα υπανάπτυκτων και καθυστερημένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιο πολιτισμό μιλατε κυριοι και για ποια τεχνη;αν εννοείται τεχνη τα γυμνα που βαλατε ειστε βαθεια νυχτωμενοι.το μπλοκ σας κυριοι το βλεπουν και μικρα παιδια.εχετε ξεφυγει κατα πολύ την Έννοια της πληροφόρησης. Και με αναρτησεις τέτοιου τυπου ( γυμνα) θελετε να νας αποδειξετε οτι ειστε ανοιχτομυαλοι.οσο για την ωριμοτητα που λετε οτι εχετε θα μου επιτρεψετε να αμφιβαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Άρης που πήγε βρε παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓιΑννης κερναει γιαννης πινει.ησασταν το καλυτερο μπλοκ στην καλη ενημερωση.τωρα τελευταία τινει να γινει πορνομπλοκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί Φίλοι της συντακτικής ομάδας της ιστοσελίδας.

    Η απήχηση της ιστοσελίδας είναι τεράστια για αυτό ανησυχούν και υβρίζουν.

    Από Αθλιες, Αθλιότητες, Αθλίων ανώνυμων είμαι σίγουρος, ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ.

    Προχωρήστε στην ίδια κατεύθυνση.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρθε 30 αντη πολυ φορα πηρατε..δεν νομιζω να τους απειλεί κανεις.Έτσι το λενε για να γίνει ντορος.

      Διαγραφή
  10. ειναι τιμιο να βαζετε τα μηνύματα ολων των πολιτων αφου ειστε αξιοπιστοι κυριοι και κυριες! βαζετε και σεις τα σχολια που σας συμφερει μετα συγχωρησεων.... τεχνη και πολιτισμος ειναι οι φωτογραφιες απο εκδιδομενες του 1930 και που στη γαλλια; ειναι τοπικη ενημερωση καθε ποτε αυνανιζεται ο ελληνας; με τετοιου ειδους ενημερωσεις προκοψαμε, εγω προσωπικα εμπιστευομαι στον ιστοτοπο σας για καθε τι πληροφορια που συμβαινει στο τοπο μου και συγχαιρω αυτη την επικοδομητητη και καρποφορα προσπαθεια. μου ειναι λυπηρο ομως μια τετοια αξιοπιστια να γινεται εσπρεσσο του ξηρομερου!μη βαζετε οτι πουλαει και οτι προκαλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολυτα.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε 1:48 .Πεστα χρυσοστομε.

      Διαγραφή
    3. Δεν διαφωνεί κανείς μαζι σου 1.48. Θα αντεγραφα ΑΚΡΙΒΩΣ το κείμενο σου και θα το έκανα δικό μου σχόλιο. Με καλυψες πλήρως. Ακούτε η "συντακτική ομάδα";; Αληθεια, δεν μας λέτε και ποιοι απαρτίζουν την συντακτική ομάδα; ετσι για ενημερωση των αναγνωστών. Αλλωστε κάθε "Ρεπόρτερ" οφείλει αν δεν κανω λαθος να αναφερει στο τελος κάθε αρθρου το ονοματεπωνυμο του. Έτσι για να ξέρουμε ποιοί μας κουνάνε το δάκτυλο εκει στο blog και μας κανουν μαθηματα πολιτισμού και ηθικής. Είμαι σιγουρος οτι δεν θα δημοσιεύσετε καν το σχόλιό μου.

      Διαγραφή
  11. Εσείς που ασχολείστε με την τέχνη μήπως γνωρίζετε πότε κυκλοφορεί ο νέος δίσκος της Σαμπρίνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγόρια πήραμε μια γεύση απ΄τα ανωτέρω σχόλια τι περνάτε... Έτσι είναι όταν σε κρίνει ¨ο λαός", αν δεν το αντέχετε το άθλημα παρατήστε τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνω το blog το βλεπουν και παιδια η τεχνη, ο πολιτισμος, το να ειναι καποιος ανοιχτομυαλος δεν σημαινει οτι πρεπει να περνουμε να αναρταμε οτιδηποτε που βλεπουμε και ας ειναι πορνο. Μην ριχνετε το επιπεδο του blog ας ξαναγινει αυτο που ηταν πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς θεούσες (τύπου Λουκά)

    Το μπλοκ δεν αναγράφει πουθενά ότι διαπραγματευεται ΜΟΝΟ ζητήματα πολιτισμού, διότι ΕΑΝ το έκανε θα έπρεπε στις ειδήσεις του να ΜΗΝ μπαίνουν θέματα τοπικής αυτοδιοικησης , αθλητικά, πότε θα τελειώσει η Ιόνια Οδός , ποιός πολούσε παράνομα ακατέργαστο καπνό κ.λ.π.

    Το συγκεκριμένο μπλοκ θέλει (και καλά κάνει) να ασχολείται για όλα αυτά.

    Ηταν ενταγμένο σε θεματική ενότητα με τα πολιτιστικά η ανάρτηση με τις εκδιδόμενες και εγείρετε ενστάσεις σχετικά με το εάν είναι πολιτισμός αυτό;
    Ηταν αναρτημένο κάτω απο θεματική πολιτιστική ενότητα το πόσες φορές αυνανίζονται οι Ελληνες;
    Από τις θέσεις κάποιων σχολιαστών εδώ μέσα μάλλον (το ξαναλέω μάλλον) ο αυνανισμός είναι πολάκις και διαρκείας σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

    Δεν έχει σημασία που το παιδί κάθε ενός (σχεδόν όλων) επίδιδονται σε ένα διαρκές μπανιστήρι στα social media ...οι ειδήσεις του Ξηρώμερο νιους σας ενοχλούν.

    Και μη χειρότερα.

    ΥΓ
    Για τον φίλο που ρωτάει για τον νέο Δίσκο της Σαμπρίνας να τον πληροφορήσουμε ότι λόγω υπερέκθεσης στα σκυλάδικα του λεκανοπεδίου όλα τα προηγούμενα χρόνια , χρήζει ξεκούρασας κια μέχρι το τέλος του έτους θα "γαβγίσει" ξανά σε CD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσύ θεωρείς πολιτισμό τις φωτογραφίες στις οποίες αναφέρεσαι; μαλιστααααα..... Σε λιγο θα μας πεις οτι ο Σειρηνακης, ειμαι σιγουρος οτιντον ξέρεις, θα πρεπει να βραβευθει από την Ακαδημία Αθηνών...ασε μας ρε φιλε, θα μας τρελανεις; Έλεος, ο καθένας πετάει την ....του εδω μεσα και νομιζει οτι ειπε και καμια σοφία κιόλας.

      Διαγραφή
    2. Ξηρομεροnews φημολογείται οτι η Ακαδημία Αθηνών ετοιμάζει βράβευση της ιστοσελίδας για την προσφορά της στον πολιτισμό.

      Διαγραφή
  15. Εμένα σαν αρθρογράφο με απείλησαν , με έβρισαν με φράσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα. Αυτά τα αποδοκιμάζετε κύριε , που λέτε ότι πήρα φόρα. Αν ναι κάντε το επωνύμως.
    Αν όχι πάλι το ίδιο.

    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Axxx ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠ΄ΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι κύριοι, οι φωτογραφίες των εκδιδομένων γυναικών του 1930 είναι τέχνη και μάλιστα υψηλή !
    Όμως αν ζεις στην άγνοια και δεν εννοείς να καταλάβεις ότι η ερωτική επιθυμία και έκφραση είναι σημαντικό στοιχείο στη ζωή του ανθρώπου, αν είσαι γεμάτος ενοχές και όλα τα βλέπεις βρώμικα, καταστρέφεις πρώτα τον εαυτό σου και δυστυχώς τα παιδιά σου και τους γύρω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σιγά μη μπω στο ξηρόμερο να δω τσόντα, η παρέα εδω ξέρει τα καλύτερα. ολέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δωστε τσοντα στο λαο.να ξεχναει και τα προβληματα του.ολα για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κρίμα είναι μωρέ! Μέχρι εκεί παει το μυαλό της συντακτικής ομάδας για το τι είναι πολιτισμός. Μην τους κατηγορείτε. Μακάριοι οι πτωχοι τω πνεύματι... 😃😃😃😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωχουουου!!!! Το blog ειναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία θα δημοσιεύει οτι θέλει. Εμείς σαν κοινό αν θέλουμε το βλέπουμε αν όχι δεν το βλέπουμε. Δεν ειναί υποχρεωτική η παρακολούθηση του, δεν είναι διδακτική ύλη σε σχολεία, δε χρηματοδοτείται απ το κράτος. Όσο για τα δόγματα και τις θρησκείες αν είχε στόχο να προπαγανδίσει εναντίον της θρησκείας δε θα έβγαζε κάθε τόσο παπάδες και εκκλησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 9:47΄είσαι πολύ απαξιωτικός και βέβαια εντελώς άδικος. Μέχρι τώρα κανένας δεν μπόρεσε να δώσει αδιαμφισβήτητα τον ορισμό της τέχνης. Εσύ φωστήρα που τα ξέρεις όλα για πές μας, τι είναι τέχνη. Οι κοινωνίες υποφέρουν από ξερόλες, αυνάνες και ανόητους που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι... κάποια στιγμή οι ισορροπίες θα αντιστραφούν και θα ανατραπεί η δικτατορία του μ@λ@κ@ που ζούμε σήμερα, προσπάθεια χρειάζεται. Ένα μεγάλο μπράβο στο μπλόγκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαιρομαι που αυτοπροσδιορίζεσαι και σαν αυτοκράτωρ αλλά και σαν μ@λ@κ@ς!😂😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ καλύτερα απ όσο νομίζεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μετά το ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, με τι άλλο θα μας διασκεδάσει η συντακτική ομάδα; Θα τρελαθώ απο την αγωνία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ΞηρομεροNews είναι μια ιδιωτική σελίδα με τις απόψεις των ανθρώπων του, και σ΄ όποιον του αρέσει το επισκέπτεται. Απορίας άξιο είναι γιατί κάποιοι διαφωνούντες δεν φτιάχνουν τα δικά τους μπλογκ να εκφραστούν παρά μόνο θέλουν σώνει και καλά να φέρουν το ΞηρομεροNews στα μέτρα τους... ΞηρομεροNews έχεις γίνει καθεστώς, με τη καλή και την έννοια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο