Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Oι προτάσεις για το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπανδρέου στην Αιτωλοακαρνανία

        Αν και η επίσημη ανακοίνωση για την πολιτική πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού θωρείται βέβαιο πως θα γίνει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου,  έντονη κινητικότητα παρατηρείται και πολλές είναι οι προτάσεις  που έχει δεχθεί ήδη το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου για την συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου στην Αιτωλοακαρνανία, με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά νέα πρόσωπα, από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους.
     Το ίδρυμα Παπανδρέου και «στρατηγείο» του πρώην πρωθυπουργού, έχει γίνει τις τελευταίες μέρες δέκτης προτάσεων από διάφορους πολίτες αλλά και κινήσεις αυτοοργάνωσης απ’όλη την Ελλάδα για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του νέου κόμματος.
     Ήδη έχει συνταχθεί μια λίστα που υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των υποψηφίων που προβλέπονται και η λίστα αυτή διαρκώς εμπλουτίζεται.
     Στην Αιτωλοακαρνανία καταρχήν  θεωρείται βέβαιη η κάθοδος του νυν βουλευτή και πρώην υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη.
       Από την περιοχή του Ξηρομέρου  πολλές προτάσεις έχει δεχτεί το επιτελείο Παπανδρέου για τον γνωστό αυτοδιοικητικό, ιστορικό στέλεχος του πατριδοπολιτιστικού κίνηματος και συγγραφέα Νίκο Μήτση. Δυο γνωστοί νομικοί που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Αθήνα, βρίσκονται επίσης στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί: Πρόκειται για τους κ. Γ. Κουτσαγγέλη (από το Μεσολόγγι)  και Γ. Κόκκαλη (από το Ξηρόμερο). Επίσης από την περιοχή του Ξηρομέρου ακούγεται και το όνομα του κ. Ν. Κασόλα, προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ.......



     Δυο γνωστά στελέχη από τον χώρο του συνδικαλισμού, της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο πολλών προτάσεων που έχουν κατατεθεί στον Γιώργο Παπανδρέου ώστε να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του νέου κόμματος. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Ινάχου και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιο Τορουνίδη ο οποίος στάθηκε δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό και σε δύσκολες στιγμές αλλά και για τον γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της αστυνομίας και πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Αθ. Κατερινόπουλο ο οποίος προσεγγίζεται ξανά από το επιτελείο Παπανδρέου.
       Δυο νέα πρόσωπα επίσης από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης που πρόσφατα εξελέγησαν με πολύ καλές επιδόσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βρίσκονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Είναι ο Γιώργος Τσόγκας από την Αμφιλοχία και η Έφη Καρδάρα από τον Βάλτο.
     Έντονα ακούγεται το όνομα του γνωστού χειρουργού ορθοπεδικού της Αθήνας Βαγγέλη Γάκη με καταγωγή από την Αμφιλοχία.
      Η έντονη δραστηριοποίηση του γεωπόνου – εκπαιδευτικού Αλέκου Φαφούτη από το Αγρίνιο, επίσης δεν έχει περάσει απαρατήρητη και αποτελεί ακόμη μια πρόταση προς το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Μπροστά η νέα γενιά
      Σημαντικό είναι ακόμη το «στίγμα» της νέας γενιάς με πλήθος προτάσεων για νέους επιστήμονες, επαγγελματίες κλπ.  Συγκεκριμένα προτάσεις μεταξύ άλλων έχουν κατατεθεί για τον Αντώνη Ταμπάκη, την Βάσω Καραγκούνη, γεωλόγο, τον μηχανικό Δημ. Γιαννακόπουλο, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, τον Κ. Παπακωστόπουλο από το Θέρμο και την Διονυσία Κούσουλα από την ευρύτερη περιοχή του  Μεσολογγίου.

http://www.agriniopress.gr/


10 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει ελπίδα τελικά ,είμαστε καταδικασμένοι στην αυτοκαταστροφή μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη πολύ στεναχωριέστε παλικάρια . Τον ήλιο έχουν δικαίωμα να το κοιτάζουν ΟΛΟΙ. Ας γίνει και αυτό το κόμμα και ο λαός, ως μέγιστος κριτής , θα αποφασίσει. Δηλαδή , αν δεν γίνει το κόμμα του ΓΑΠ, θα μας σώσει η υπάρχουσα καθεστηκυία τάξη των καρεκλοκένταυρών στις θέσεις του ασθμένοντος (δημοσκοπικά) στο 2,90% ΠΑΣΟΚ ; Και γιατί τόοοοση πρεμούρα ; Τον Μάϊο του 2014 στις Ευρωεκλογές μας έλεγαν πάει το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε , τώρα έχουμε την ΕΛΙΑ. Τον Σεπτέμβρη του 2014 μας έλεγαν να τελειώσουμε με το ΠΑΣΟΚ και να φτιάξουμε τη ΔΗΜ.ΠΑΡ και μάλιστα είχε ανακοινωθεί και συνέδριο τόσον της ΕΛΙΑΣ όσον και της ΔΗΜ.ΠΑΡ. Τον Δεκέμβρη του 2014 τα ίδια άτομα που μας έλεγαν να υποστηρίξουμε ΕΛΙΑ και ΔΗΜ.ΠΑΡ τους πήρε τάχατες ο πόνος για το ΠΑΣΟΚ. Δεν πείθετε κανέναν. Το όψιμο ενδιαφέρον των "μεγαλοστελεχών " του σημερινού ΠΑΣΟΚ κρύβει ιδιοτέλεια . Τους ενδιαφέρει μόνον να διατηρήσουν τις έδρες τους και τίποτα άλλο, πράγμα που , αν κατέβει ο ΓΑΠ , δεν πρόκειται να δούν είσοδο στη βουλή ούτε με σφαίρες. Να μου το θυμηθείτε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπεί στη βουλή. Η επαρχία από γκάλοπ που έκανα τώρα τις γιορτές με τις ευχές στα τηλέφωνα από τους νομούς: Ηρακλείου Κρήτης, Αιτωλ/νία , Ξάνθη και Φθιώτιδα που έχω φίλους , διαπίστωσα ότι με τον ΓΑΠ είναι το 70% του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Καταλάβατε γιατί χύνονται κροκοδύλεια δάκρυα απ΄ αυτούς που κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ στο 2,90% ;;; Εξάλλου ας κάνει το κομμα ο ΓΑΠ και αν αποτύχει θα τον σβύσουν μια για πάντα...Λέμε , αν αποτύχει... Διαφορετικά ; Οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας του ΠΑΣΟΚ δεν θα τους λέει καλημέρα ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.Γιατί ; απλούστατα δεν θα μπούν στη βουλή. Εξάλλου ο Μάο Τσετούνγκ έλεγε : Αφήστε ΟΛΑ τα λουλούδια να ανθίσουν στους αγρούς. Και όχι σώνει και καλά με αυτά που θέλουν κάποιοι δηλ. οι έχοντες ιδία οφέλη , ήτοι αυτοί που νέμονται την εξουσία χρόνια τώρα και είναι γνωστοί στην "Ιερουσαλήμ" . Στις δημοκρατίες φίλοι μου , δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει παλι σχεδιο εκατο ημερων ο γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά στις δημοκρατίες φίλε μου 4:25' δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ διότι όλοι οι δρόμοι της οδηγούν στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών καθότι ουκ εξ άλλης Πολιτείας τυραννίς καθίσταται η εκ δημοκρατίας (Πλάτωνος Πολιτεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε αναγνωστη 4"25μ.μ. κατα αρχην καλη χρονια και δευτερον συμφωνω απολυτα με το μυνημα σου,συγχαρητηρια.Πανε ομως να του φωρτωσουν οπως και με το Δ.Ν.Τ. οτι παει να κοψει ψηφους απο τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτο κανει κομμα, θα ηθελα να διαβασω την αποψη σου για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους ! Για τον φίλο 2.12 π.μ . Δεν νομίζω ότι θα κόψει ψήφους ο ΓΑΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απ το ΠΟΤΑΜΙ ναι . Οι του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γυρίζουν με τίποτα. Θα φύγουν , αν και όταν και εφόσον.... ( υποθετικά γάρ ) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους ικανοποιήσει όταν γίνει κυβέρνηση. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι ο πολίτης θα μπαίνει μέσα στην κάλπη και θα γίνεται " μπούμπος" και δεν θα ξέρει κανείς τι ψήφισε. ΟΛΑ θα κριθούν και θα εξαρτηθούν απ΄ το τελευταίο 3ήμερο.Ο κόσμος έχει προβλήματα ( ανεργίες , αφραγκές κ.λπ) και έχει σε δεύτερη μοίρα να ασχολείται με το αν θα βγεί ή δεν θα βγεί ο ΓΑΠ ή από που θα πάρει ή δεν θα πάρει ψήφους. Προσωπικά , σας λέω, ότι : έτσι απλά και με τα χέρια στις τσέπες θα πάω να ψηφήσω - αν κάνει κόμμα - τον ΓΑΠ , ενώ είχα πάρει την απόφαση να μην πήγαινα να ψηφίσω . Προσέξτε τι λέω , έτσι απλά και με τα χέρια στις τσέπες ( δηλ. δεν ξέρω τι θα ψηφίσει η γυναίκα μου και τι τα παιδιά μου και ούτε μ΄ ενδιαφέρει ...εκεί φτάσαμε... 5 μέλη στο σπίτι να ψηφίζουμε ..6 κόμματα , το αντιλαμβάνεσθε ; Γιαυτό σας λέω ότι όλα θα κριθούν το τριήμερο προ των εκλογών. ).Επίσης πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί οπωσδήποτε 1ος. Θα μπορούσε να πάρει και αυτοδυναμία . Γιατί δεν θα πάρει ; Το γνωρίζουν καλύτερα οι ευρισκόμενοι στ΄ ανώτερα κλιμάκια του. Επιπρόσθετα πιστεύω ότι ΟΛΑ τα λουλούδια μπορούν ν΄ ανθίζουν στους αγρούς ! Καλή χρονιά σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΧ ΘΑΝΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΡΙΜΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γιωργος ειναι φαινομενο δεν αναλυεται ετσι απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο μικρός ψηφίζω πασοκ είμαι απο οικογένεια καπνοκαλλιεργειτων και απο τον Παπανδρέου φάγαμε ψωμί και ας λένε ότι θέλουν η νέα δημοκρατία μας κατέστρεψε και ειδικά ο Μητσοτάκης.αν κατέβει ο Γιώργος θα ψηφίσω Παπανδρέου μόνο και μόνο για το ονομα.ζητω ο Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο