Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Υποβολή στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας προτάσεων έργων προκειμένου να ενταχθούν στο Νέο ΕΣΠΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

       Προεκλογικά και μετεκλογικά πρότεινα να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις σε όλο το Δήμο με θέμα την προετοιμασία και την υποβολή προτάσεων του Δήμου εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Τούτο δεν έγινε με ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής.
   Την Δευτέρα 29-12-2014 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις προτάσεις του Δήμου για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 ( νέο ΕΣΠΑ).

Προτείνω για ένταξη τα παρακάτω έργα:
1)-Υδροδότηση Παλαίρου-Πογωνιάς-Στενού και ευρύτερης περιοχής με νερό από τη  περιοχή Κορπής.
2)-Κουκομίτσα-Σάλτινη δεν ενοικιάζονται, δεν παραχωρούνται, δεν πωλούνται. Προτείνω τοπικό δημοψήφισμα για να ενισχύσουμε τον κ. Δήμαρχο στις συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ. Δημιουργούμε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (είμαι στη διάθεση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία του). Σε άλλο άρθρο θα περιγράψω πως θα συνδεθεί το κέντρο με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου.
3)-Ολοκλήρωση του αναπτυξιακού δρόμου Πογωνιάς-Πλαγιάς.
4)-Προτείνω την εσωτερική οδική σύνδεση Μοναστηράκι- Παλαίρου......



5)-Δημιουργία δημοτικού ξενώνα στο Μοναστηράκι και σωστές παρεμβάσεις ώστε να γίνει κέντρο του χειμερινού (και όχι μόνο) τουρισμού του Δήμου.
6)-Άρδευση   όλων των  κάμπων του Δήμου.
7)-Ανάδειξη των κάστρων Βόνιτσας, Κεχροπούλας, Στέρνας, Πλαγιάς, Περατιάς και αλλού. Αξιοποίηση του Μουσείου στο Θύρρειο.
8)-Συντήρηση στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στη Πάλαιρο που καταρρέει.
Υπάρχει μελέτη. Ταυτόχρονα συντήρηση και ανάδειξη όλων των εκκλησιών.
9)-Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις –απτές αποδείξεις  μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου-Δέπος- Πογωνιάς.
Προτείνω  την αλλαγή της κατάληξης που αγωγού.
10)-Δημιουργία νέου Δημοτικού Σχολείου νοτιοδυτικά  στη Βόνιτσα και μετατροπή του πέτρινου δημοτικού σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο. Την πολιτιστική πολιτική θα παρουσιάσω σε άλλο άρθρο. Δημιουργία Εσπερινού Γυμνασίου στη Βόνιτσα και Γαλακτοκομικής σχολής.
11)-Να λειτουργήσουν τα σφαγεία Κατούνας και τα λουτρά Τρύφου ως δημοτικές επιχειρήσεις με την απαραίτητη χρηματοδότηση και τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό.
12)-Να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα  ανάδειξης  των ορεινών όγκων του Δήμου.
13)-Να γίνει η μαρίνα της Παλαίρου και τα αλιευτικά καταφύγια- λιμάνια σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά του Ιονίου πελάγους και του Αμβρακικού κόλπου.
14)-Δημιουργία κόμβου στη σταύρωση δρόμων Πλαγιάς-Περατιάς και δρόμου προς Λευκάδα.
15)-Δημιουργία γηπέδων διαστάσεων 5χ5 σε όλα τα χωριά του Δήμου που δεν υπάρχουν γήπεδα.
16)-Δημιουργία δεξαμενής για τα ζώα  στη θέση Λαγκάδα  (Πάλαιρος) και όπου αλλού χρειάζονται.
17)-Παράκαμψη  της Παλαίρου και του Αγίου Νικολάου.

9 σχόλια:

  1. ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.ΕΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ.Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΤΕ Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα καλησπέρα.
    Οι κάτοικοι διαβάζουν οσα γράφεις. Κατανοούν το τι συμβαίνει. Μην πτοείσαι απο τα παπαγαλάκια, είναι οι βολεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΓΩΝΙΑΣ ΛΥΘΗΚΕ?ΜΟΥΓΚΑ Ο 30ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ.ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΠΗ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα νέα έργα οδοποιίας, βορά στους επιτήδειους...
    Τα υπόλοιπα έργα μακάρι να υλοποιηθούν. Αυτό που λείπει πάντως από τον τόπο μας είναι το όραμα...Που θέλουμε να πάμε, πως και με τι κόστος.
    Ας αρχίσουμε με σεμινάρια στους επαγγελματίες κτηνοτροφίας, γεωργίας και παροχής υπηρεσιών για τους απασχολούμενους στον κλάδο του τουρισμού, καθότι οι τελευταίοι κατά κύριο λόγο δουλέυουν με στόχο το άμεσο κέρδος, αδιαφορώντας για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι Αναγνώστες
    Για το θέμα του νερού της Πογωνιάς παλεύω από τα μέσα του 2013.Για μένα είναι θέμα που παλεύω καθημερινά και ποικιλοτρόπως ξοδεύοντας χρόνο, δυνάμεις και χρήμα. Να είστε σίγουροι δεν λύθηκε ακόμη τίποτε οριστικά. Μπήκε όμως η αρχή και η γερή βάση για τη λύση του. Για μένα είναι έργο ζωής για να πιούμε νερό από την ΚΟΡΠΗ και πάλι. Ενημερώνω κάθε κατεύθυνση , γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Εγώ συνηθίζω να γελάω τελευταίος.
    Πολλοί που γράφετε ανώνυμα σας καταλαβαίνω ,αλλά ΄μπορούμε να συζητήσουμε όπως εσείς νομίζετε. Είμαι ανοιχτός σε κάθε διάλογο .
    Οι βολεμένοι και τα παπαγαλάκια πρώην και νυν αν θέλουν ας βγάλουν τη μάσκα της ανωνυμίας και τότε θα πούμε πολύ περισσότερα. Κυρίως όμως θα πούμε για πολιτικές πρώην και νυν υπευθύνων. Ψυχραιμία και υπομονή. Εγώ δεν καταλαβαίνω ούτε από μηνύματα να σιωπήσω,ούτε από εμπόδια για να μην μάθω. Το ξέρω ενοχλώ πολλούς, έρχομαι απέναντι σε συμφέροντα .Αυτό το κάνω γιατί υπηρετώ αρχές και αξίες.
    Η προσπάθεια θα είναι πολύχρονη ,επίμονη και κοπιώδης.
    ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΩ ΟΜΩΣ.
    Με υγεία το 2015
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Κώστας θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα καλησπέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

    Αν αυτό το πρόγραμμα τα είχες παρουσιάσει προεκλογικά , είναι σίγουρο ότι θα είχες εκλεγεί. Τώρα, σταχυολόγησες όλα τα προγράμματα των εκλεγέντων, πήρες τα πιασιάρηκα και νομίζεις ότι λες κάτι νέο. Σε προκαλώ : Μπορείς να μας παρουσιάσεις και τις χρηματοδοτήσεις για κάθε ένα έργο ; Γιατί τα έργα δεν είναι ανέξοδες ζωγραφιές στο χαρτί. Δυστυχώς, έχω σοβαρότερη δουλειά να κάνω. Συνέχισε εσύ και περίμενε τη σειρά σου να γελάσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 5.44 30/12/2014
    Μιλάς για τα ποσά που θέλει κάθε έργο. Συνεπώς προέρχεσαι από τον κύκλο του δημαρχείου. Αν είσαι από εκεί, διάβασε τα τελευταία εντάλματα και πες μας αν έγιναν τα εργα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο