Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μπάρι: Με καμένα πόδια αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες


-Έδεσε επιτέλους Ιταλία το Spirit of Piraeus
-Συγκλονιστικές εικόνες - Ανακούφιση μετά από ώρες αγωνίας για 49 διασωθέντες που έφτασαν στην Ιταλία

       Κατάφερε τελικά να δέσει μετά από περιπλάνηση που θυμίζει Οδύσσεια στα λιμάνια της Ιταλίας το Spirit of Piraeus με τη βοήθεια ρυμουλκών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Το ελληνόκτητο φορτηγό που ήταν από τα πρώτα πλοία που έφτασαν κοντά στο πληγωμένο Norman Atlantic, κατάφερε να περισυλλέξει συνολικά 49 ναυαγούς, εκ των οποίων οι 25 Έλληνες και νωρίτερα το βράδυ αποδεσμεύτηκε και έπλευσε προς το Μπρίντιζι για να αποβιβάσει τους ναυαγούς.....Μάλιστα ήδη στην Ιταλία, στο Λέτσε, κοντά στο Μπρίντιζι, έφτασε ένα C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να παραλάβει τους Έλληνες ναυαγούς. 
    Στις εικόνες που έδειξαν τα Ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, εξαντλημένοι και με εγκαύματα στα πόδια οι πρώτοι διασωθέντες αποβιβάζονται στο λιμάνι.
     Στο Μπρίντιζι ο καιρός ήταν άγριος, οι άνεμοι δυσχέραναν την προσπάθεια του μεγάλου πλοίου να μπει στο λιμάνι και μάλιστα με ελάχιστη βοήθεια από το μοναδικό ρυμουλκό του λιμανιού – καθώς τα άλλα έχουν σπεύσει κοντά στο Norman Atlantic – και τελικώς αποφασίσθηκε το Spirit of Piraeus να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Μπάρι για να βρει εκεί καταφύγιο.

www.protothema.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο