Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τη γιορτή Τσιγαρίδας αύριο Κυριακή στην Κατούνα
        Χριστουγεννιάτικες μέρες και η Κατούνα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ετοιμάζεται για τη μεγάλη της εκδήλωση, την Γιορτή Τσιγαρίδας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο  Κυριακή  28  Δεκεμβρίου 2014, πρωί στις 10:30, στην Πλατεία του χωριού από τον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχαία Μεδεώνα».
        Όλο το χωριό επί ποδός, βοηθάει στις προετοιμασίες για την γιορτή  με την παραδοσιακή Τσιγαρίδα να έχει την τιμητική της. Ήδη οι εθελοντές του συλλόγου από το πρωί σήμερα αφού έσφαξαν τα γουρούνια (αυστηρά από ντόπια Ελληνικά κρέατα), άρχισαν το γδάρσιμο και το κόψιμο του λίπους, για να γίνει έπειτα το κόψιμο του κρέατος σε μικρά τεμάχια. Αύριο πρωί από νωρίς τα τεμάχια κρέατος θα τα βάλουν σε μεγάλα καζάνια να βράσουν και να ψηθούν οι πεντανόστιμες τσιγαρίδες τις οποίες θα προσφέρουν δωρεάν στον κόσμο......     Η Τσιγαρίδα είναι ενα παμπάλαιο Ξηρομερίικο έθιμο των Χριστουγέννων και θα αναβιώσει αύριο για δεύτερη συνεχή χρονιά ως έμπρακτη προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
       Όλοι αύριο Κυριακή στην Κατούνα, για να δείτε από κοντά την αναβίωση ενός εθίμου, να λάβετε μέρος στην διαδικασία και φυσικά να γευτείτε λαχταριστές, ξεροψημένες και ευωδιαστές τσιγαρίδες…
1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο