Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

ΣΤΙΣ 04-02-2014 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ. ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΜΑΓΓΙΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ (1964 - 1970).
Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ........

ΤΟ 1974 ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
Η ΚΗΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 6/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 4:00 ΜΜ ΣΤΟ Α΄ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 



14 σχόλια:

  1. Καλο ταξιδι αγαπημενε ξαδελφε χαριλαε. Τιμη μου που σε γνωρισα και εγινα συγγενης σου. Παντα θα θυμαμαι την ευγενια της ψυχης σου την. Καλοσυνη και την ζεστασια που τοσο απλοχερα μοιραζες σ ολους μας. Χαρα μακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι Μαγγινες που αναφερεται ειναι απογονοι του ΄΄αγωνιστη΄΄του 21 πληρεξουσιου ξηρομερου,βουλευτη και υπουργου Τατση Μαγγινα που ελαβε μερος στην μαχη τις αραχωβας.Ας δουμε τι λεει η εφημεριδα τις εποχης΄΄Γενικη Εφημεριδα Ελλαδος΄΄.
    Η «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος», αναγγέλλοντας θριαμβευτικά τη νίκη, έγραφε: «Πληροφορούμεθα παρά των μοναχών του κατά τον Παρνασσόν μοναστηρίου Ιερουσαλήμ [...] ότι αυτοί οι ίδιοι εχθροί, εις το μοναστήριον διασωθέντες, ομολογούν εν συνειδήσει ότι το κατά την Ράχοβαν πάθος των ήτo αληθώς κατά θείαν βούλησιν, και ρητώς παραδειγματίζουν οι ίδιοι την δυστυχίαν των Γάλλων μετά την εις Μόσχαν αναχώρησιν, αν πρέπει τις να παραβάλλη τα μικρά προς τα μεγάλα». Και πρόσθετε πως από την Αράχοβα ως το μοναστήρι, τέσσερεις ώρες δρόμος, «κείτονται σωρηδόν τα εχθρικά πτώματα».

    Ανάμεσα στα κεφάλια των σκοτωμένων που έφεραν οι αγωνιστές στον Καραϊσκάκη ήταν και των δύο Τούρκων αρχηγών του Κεχαγιάμπεη και του Μουστάμπεη.

    Μα κουβάλησαν ακόμα τα παλικάρια κι ένα Ρωμιό που πιάσανε ανάμεσα στους Τούρκους τον ΤΑΤΣΗ ΜΑΓΓΙΝΑ. «Αυτός απήρχετο πολιτικός άρχων», γράφει ο Σπηλιάδης, «διορισθείς εις τας επαρχίας της Δυτικής Ελλάδος υπό του Κιουταχή, συνοδευμένος, με τον Μουστάμπεη και τα ύπ' αυτόν στρατεύματα, ν' αγρυπνεί και συμβουλεύει τους υποτεταγμένους, να μένωσι πιστοί ραγιάδες του Σουλτάνου και να καταπείσει όσους τυχόν ήθελαν αποστατήσει να προσκυνήσουν». Ο "καλός" αυτός πατριώτης, όργανο του Μαυροκορδάτου, ήταν ένας απ' όσους με φανατισμό γύρεψαν και πέτυχαν να κηρυχθεί προδότης ο Καραϊσκάκης. Όταν είδε να του τον φέρνουν μπροστά του, πετάχτηκε πάνω:

    - Hθελες εσύ, πουλημένο τομάρι στον Κιουτάγια, να με βγάλεις εμένα προδότη. Σε κρατώ τώρα και σε κάνω ό,τι θέλω. Μα όχι, χαμένο κορμί, δε θα λερώσω τα χέρια μου παίρνοντας τη ζωή σου.
    Και δίνοντάς του μια σπρωξιά του λέει:
    - Θα σε στείλω στην Κυβέρνηση κι αυτή ας σε τιμωρήσει όπως σου αξίζει.
    Και πραγματικά η κυβέρνηση τον τιμώρησε, τον έστειλε πληρεξούσιο στην Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας κι αργότερα ο Όθωνας τον έκανε υπουργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παρέμβασή μου έχει καθαρά ιστορικό χαρακτήρα ( κατατοπιστικό μέσα από ιστορικές πηγές )και σε καμία περίπτωση δεν την συσχετίζω και δεν πρέπει να την συσχετίσετε και σεις με τον αείμνηστο Χαρίλαο Μαγγίνα.
    Πράγματι ο Τάτσης Μαγγίνας (1792-1880) ήταν γιος του Κοτζάμπαση Κώστα Μαγγίνα από το Δραγαμέστο. Φοίτησε το 1807 , ως γιός Κοτζάμπαση και κατά τα ειωθότα στην αυλή του Αλή Πασά όπου και έμαθε τα πρώτα του γράμματα αλλά και την πολιτική του τέχνη. Τον διόρισε ο Αλή Πασάς στα Τρίκαλα, πρίν την επανάσταση του ΄21 , Γραμματέα του γιου του Βελή Πασά. Στα μέσα του 1823 κι αφού χάθηκε ο Αλη Πασάς , έρχεται στην Ελλάδα και διορίζεται απ΄ τον Αλέξ. Μαυροκορδάτο ως Επιθεωρητής των στρατευμάτων της Δυτ. Ελλάδος με έδρα το Αιτωλικό και , το 1824 διετέλεσε ένας απ΄ τους δικαστές του Καραϊσκάκη στο Αιτωλικό ( 1 Απρ. 1824 ). Ήταν μέλος της 3μελους Επιτροπής [ Πάνος Γαλάνης (Μαχαλάς), Παπα Οικονόμου (Αιτωλικό) και Τάτζης Μαγγίνας (Δραγαμέστο)] που παρέδωσαν με ατιμωτικούς όρους το Αιτωλικό στους Τούρκους (13 Μαρτίου 1826).Ο πολύς Πάνος Γαλάνης αιχμαλωτίστηκε από τους Τούρκους στην Αρτα όπου και βρίσκει ΤΟ 1828 οικτρό θάνατο από τους άλλοτε ευεργέτες του τούρκους ( υπήρξε Αγιάν Βιλαετλής του Κάρλελι με έδρα το Αγρίνιο δηλ. διοικητής της Αιτωλ/νίας διορισμένος και υπόλογος στις τουρκικες αρχές κατευθείαν στην Υψηλή Πύλη). Ο δε Τάτσης Μαγγίνας ακολούθησε τον Κιουταχή , ως μυστικοσύμβουλός του και στην μάχη της Αράχωβας (24 Νοεμ. 1826) πιάνεται αιχμάλωτος στη σκηνή του Κεχαγιάμπεη και Μουστάμπεη ( ανώτεροι αξιωματικοί του Κιουταχή).Παρότι ήταν όργανο του Κιουταχή , ο Καραϊσκάκης δεν τον "καθάρισε" αλλά τον έστειλε στη Διοίκηση στο Ναύπλιο να πάρει η διοίκηση τις αποφάσεις της....για τις παρασπονδίες του Τάτζη Μαγγίνα. Αφού διασώθηκε ,εκλέγεται το 1827 πληρεξούσιος του Ξηρομέρου στην Γ΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας και αργότερα βουλευτής (1845), Γερουσιαστής και υπουργός στις κυβερνήσεις του Όθωνα .Το 1830 επι Καποδίστρια διορίστηκε μέλος του "Πανελληνίου" . Μαζί με τον Ιωάννη Κωλέττη είχε ενεργό συμμετοχή στον εμφύλιο του 1832 στην βουλή της Περαχώρας Κορινθίας. Το 1865 αποτυγχάνει να εκλεγεί βουλευτής.Η επιτροπή στρατιωτικών εκδουλεύσεων του 1865 με την υπ΄ αριθ. 22 απόφαση της 116ης συνεδριάσεώς της τον κατέταξε στην Β΄ τάξη των πολιτικών με αριθ. Μητρώου 43 επιδικάζοντας ότι έχει λαμβάνειν από το κράτος και 13.825 γρόσια τα οποία φυσικά και ουδέποτε έλαβε. [Α.Ε.Π τ.3,4,16, Αρχείο Γιαννάκη Ράγκου σελ.81, Λεξικό Ελληνικής Επανάστασης τ.Γ΄σελ.141 ,Δ. Φωτιάδης α.Επανάσταση του ΄21 σελ.304 β.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ σελ. 327 , Γ.Γαζή Λεξικό σελ.117, Αρχείο Μαυροκορδάτου VI σελ. 361 , Απομν. Σπηλιάδη τ.Γ΄].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συγκεκριμένη οικογένεια και η άλλοι μαγγιναίοι του Αστακού δεν εχουν
    σχέση με τον Τάστη Μαγγίνα είναι εντελώς ξεχωριστός κλάδος οι απόγονοι
    του Τάτση Μαγγίνα δεν υπάρχη ούτε ένας Το λέω κατόπιν έρευνας όποιος
    μπορεί ας αποδείξει το αντίθετο αλλά με έγγραφα στοιχεία που να δένουν το
    ένα με το άλλο τα υπόλοιπα είναι αυθαιρεσίες μόνο με έγγραφα.Κ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΕ 11.26 Π.Μ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΙΞΕΙ Π.Χ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΣΤΑΚΩ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΕΣ ΜΑΓΓΙΝΑΙΟΥΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΤΖΗ ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ (και λόγω συντομίας χώρου , παρουσιάζονται πολύ λίγα ). ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΜΦΟΤΕΡΙΖΟΝΤΑ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΤΖΗ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ; ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ; ΑΝ ΟΧΙ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο 10.34Μ.Μ 5-2-2014 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΤΖΗ ΜΑΓΓΙΝΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ ( 10.34Μ.Μ ) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΑΓΓΙΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΤΑΤΖΗ ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ; ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω καλύτερες πήγες εγώ για το
    βίο και την πολιτεία του Τάτση
    Μγγίνα ανέκδοτες όσο για το αν
    θέλει να θίξει κάνης κανέναν εγώ
    δεν ανέφερα κάτι τέτοιο
    σε συζητήσεις ώμος καμιά φορά
    γίνεται ταύτιση το ξεκαθαρίζω
    για ιστορικούς και λογούς.
    Τα θερμά συλλυπητήρια στην
    Οικογένεια του προσφιλούς
    Και αγαπητού πατριώτη
    Χαρίλαου Μαγγίνα Κ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άρθρο που φιλοξένησε ο κύριος που έχει την ιστοσελίδα
    Αν δεν κάνω λάθος αναφέρεται στον εκλιπόντα αντί να
    γράψει όποιος ήθελε δύο λόγια για το μακαρίτη το Χαρίλαο
    έγραψαν με δήθεν ερώτηση για την ιστορία του Τάτση Μαγγίνα
    να φτιάξετε μια ξεχωριστή στήλη με το θέμα περί κοτζαμπάσηδων
    και εκεί να γράψει ο κάθε ένας για το θέμα αυτό τα υπόλοιπα η
    είναι εκ του πονηρού η είστε έκτος θέματος τέλος ο περεταίρω
    διάλογος είναι μάταιος. Εγώ δεν ανταπαντώ. Και τους απογόνους
    του Γεωργίου Μγγίνα πατέρα του Τάτση να ψάξετε αλλού να τους βρείτε αν σας ενδιαφέρει το θέμα απογόνων Τέλος. K.Σ.δημοσιεύστε το δεύτερο σας παρακαλώ το πρώτο έχω κάνει μια λέξη παράλειψη ευχαρίστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τις αναφέρετε αγαπητέ 11.19 μ.μ να τις μάθουν κι άλλοι . Κι ως πολιτικός απ΄ το 1827 ως το 1860 σίγουρα θα είχε κάνει και κάποια καλά . Αλλά τ΄ αρνητικά του (μέλος του δικαστηρίου που δίκαζε τον Καραϊσκάκη, παράδοση των Αιτωλικιωτών στους Τούρκους, Μυστικοσύμβουλος του Κιουταχή όπου και πιάστηκε αιχμάλωτος στην μάχη της Αράχωβας, η συμμετοχή του στον Εμφύλιο του 1832 στην Περαχώρα και η καθαίρεση του απ την βουλή (ΑΕΠ τ.Γ΄σελ.46), η αποδοχή του μέσα στο κοινοβούλιο που είπε ότι: ναι ήταν με τους τούρκους αλλά το ίδιο έπραξαν κι άλλοι πολιτικοί - καρφώνοντας έτσι τον Ι. Κωλετη ( εφημ. ΝΕΑ οι ιδρυτές της νεότερης Ελλάδος Ι. Κωλέτης /2010). Μετά την πτωση του Μεσολογγίου συνεχώς πάσχιζε να πείσει τους Έλληνες να προσκυνήσουν τους τούρκους ( Απομ. Σπηλιάδη τ. Γ΄ σελ.456) , είναι στοιχεία που βαραίνουν πολύ αγαπητέ πατριώτη. Και είναι πιο βαριά απ΄ τα καλά που πιθανά να έκανε τόσα χρονιά ως πολιτικός. Ναι υπάρχουν κι άλλα στοιχεία ( προσωπικά τα έχω ) αλλά ο χώρος δεν μας ευνοεί να τα δημοσιεύσουμε εδώ στο φιλόξενο μπλόκ . Όπως για να λέμε και την αλήθεια , ως βουλευτή - όσες φορες εκλέχτηκε (νομίζω 3 ) τον εξέλεγε ο ίδιος ο λαός του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ( οι βουλευτες τότε εκλέγονταν κατά επαρχία). Και ως υπουργό αλλά και Γερουσιαστή ( που χρημάτισε πολλά χρόνια) φυσικά τον διόριζε ο βασιλέας Οθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητέ 2.55π.μ /9-2-2014 ο πατέρας του Τάτζη Μαγγίνα ονομάζονταν Κωνσταντίνος. ο Γεώργιος ήταν ο αδελφός του ο οποίος διετέλεσε και Δήμαρχος Αστακού (1837-1844) και, ο άλλος αδελφός του ονομάζονταν Θεόδωρος ο οποίος έφτασε κανονικά στο βαθμό του Χιλίαρχου (Γ.Α.Κ φάκ.62 )και όταν ο αδελφός του (Τάτζης) ήταν Επιθεωρητής των στρατευμάτων το 1825 στο Μεσολόγγι , ονομάστηκε σκανδαλωδώς αντιστράτηγος (Γ.Α.Κ πολ. φακ.159. Και επι Καποδίστρια 1828 ονομάστηκε (υποβιβάστηκε) Εκατόνταρχος (Γεν.Φροντ.φακ.10). Ο Τάτζης άφησε 2 γιους ήτοι τους Σπύρο (1839-1920) καθηγητής πανεπιστημίου ιατρικής Αθηνών αποβιώσας άγαμος και τον Αριστείδη (1853-1920) διατελέσας αξιωματικός Πυροβολικού. Πιθανόν να είχε και άλλους κατιόντες.Δεν το γνωρίζω. Ως το 1865 ο Τάτζης Μαγγίνας φέρεται καταγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Αστακου φέρων αυξ. αριθ. 244 στα δημοτολόγια του Αστακού και καταγεγραμμένος ως εξης : Τάτζης Μαγγίνας του Κώστα 80 ετών κτηματίας ( Συλ. Βλαχ. Εκλογ. φακ.6 ).Και όλα αυτά προς αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας και μόνο. Δεν μπορείτε όμως να μέμφεσθε τους γράφοντας και να ισχυρίζεσθε λάθος πατρώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΕ 2.55Π.Μ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣΤΕ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 2 ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΜΑΓΓΙΝΑ ή ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ -ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑΣΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΤΣΗ ΜΑΓΓΙΝΑ ; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ....ΗΔΗ Η ΝΕΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΜΑΓΓΙΝΑ , ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ή ΥΠΟΥΡΓΟΣ ή ΠΡΟΕΔΡΟΣ -ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ... ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΜΑΓΓΙΝΑ , ΤΑ ΕΞΗΣ : ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ !ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ του 1974 [ που τότε αυτός ο χαρακτηρισμός είχε πέρασή , ενώ σήμερα τους πολιτικούς και πονηρούς (κατά το άσμα) πολιτευτές τους φτύνουν...]ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ,ΓΡΙ ΛΕΞΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (και λίγα του γράφουν) του ΤΑΤΖΗ ΜΑΓΓΙΝΑ ; ΑΡΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ;ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ . ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γράψε Επώνυμα και θα σου απαντήσω σε ότι θέλεις εφόσον το συνεχίζεις και
    Θα σου απαντήσω και εγώ επώνυμα αλλιώς άστο βγάλε τα απωθημένα σου
    Απάντηση δεν πρόκειται να πάρεις ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστά Κωνσταντίνος ήτανε το μικρό του όνομα λάθος δικό μου παραπέρνει και το χέρι καμιά φορά.Άλλη απάντηση δεν έχει._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απωθημένα ; αυτό σας συμφέρει να λέτε κ.12.58μ.μ. απωθημένα για έναν που έζησε το 1821 ;γιατι τον γνώριζα από τότε ; μάλλον εσείς έχετε πρόβλημα και απ΄ ότι φαίνεται μάλιστα είναι και μεγάλο ! είδατε στο φως της δημοσιότητας κάποια πράγματα - με αδιάσειστα στοιχεία- και επειδή δεν έχετε τι να πείτε , λέτε να γράψω επώνυμα ! Μα εσείς προηγείσθε εμού με ανωνυμία ! ήδη αυτοαναιρείστε μόνος σας... εξάλλου ο ρόλος των μπλοκ αυτός είναι τον οποίον φυσικά - ΥΠΟΘΈΤΩ λόγω ηλικίας σας - δεν μπορείτε να τον καταλάβετε. Πατήστε στο GOOGLE τη λέξη Κοτζάμπασης και θα πάρετε την απάντηση. Απάντηση όχι από εμένα αλλά από την ίδια την ιστορία . Δεν χρειάζεται το δικό μου όνομα για να πάρετε απάντηση. Μην διστάζετε , ένα κλικ θα κάνετε και θα δείτε τι θα πει η λέξη Κοτζάμπασης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://www.youtube.com/watch?v=30NP2rueHzQ Να σου αφιερώσω και ένα τραγούδι με ένα καλό μου φίλο
    Για να μην ασχολείσαι συνέχεια με τον κοτζαμπάση και
    Δε σου κάνη καλό αυτό σου κάνη καλό προς τον 2΄55 π.μ.
    Ο 12΄58 μ.μ. over

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο