Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Χρήστος Ζαχαράκης

         Επίσημα, ο Χρήστος Ζαχαράκης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ» δήλωσε ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα διεκδικήσει σαν Δήμαρχος τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. 

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Κύριε Ζαχαράκη...
-Κατ αρχήν να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη που παραχωρείτε στην εφημερίδα μας. Ελπίζω οι απαντήσεις που θα δώσετε στα παρακάτω ερωτήματα να δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες μας να βγάλουν κάποια συμπεράσματα ενόψει και των δημοτικών εκλογών του Μαιου.
-Κύριε Φράγκο σας ευχαριστώ. Είμαι τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας σας και σας συγχαίρω........



-Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έκαναν να διεκδικήσετε την Δημαρχία στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας;
-Η αγάπη για τον τόπο μου, η διάθεση προσφοράς και το ενδιαφέρον μου για την πολιτική θεωρία και πράξη είναι σε όλους γνωστά.
 Οι δημοτικές εκλογές είναι κατ’ εξοχήν πολιτική πράξη.
 Σαν Έλληνας δεν θα μπορούσα παρά να προσφέρω τον εαυτό μου για την κοινή ωφέλεια, που πρέπει να είναι ο σκοπός και η αποστολή της Δημοτικής Αρχής.
     Αξιόλογα στελέχη, με την ίδια αγάπη για τον τόπο μας, με την ίδια αποφασιστικότητα για προσφορά και την ίδια αγωνία για το μέλλον, κουρασμένοι από τις κενές υποσχέσεις και την αναποτελεσματικότητα των διοικούντων είναι μαζί μου, ώστε να γίνει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα: Ο Δήμος να αποτελεί το καταφύγιο των πολιτών και όχι οι δημότες το εργαλείο των πολιτικών για την απόκτηση της εξουσίας.
     Αυτές οι αρχές του Ανθρωπισμού, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημοκρατίας, λίγο πολύ λησμονημένες και καταπατημένες, είναι και οι λόγοι που μας υποχρεώνουν να διεκδικήσουμε την Δημαρχία.

-Με εξαίρεση το 2002 που καταφέρατε να φτιάξετε συνδυασμό, στις επόμενες εκλογές, τόσο το 2006, όσο και το 2010 δεν καταφέρατε τελικά να κάνετε συνδυασμό. Θα καταφέρετε αυτή τη φορά να φτιάξετε συνδυασμό και να διεκδικήσετε το δημαρχιακό αξίωμα;
-Το ζητούμενο για τον κάθε διεκδικητή του Δημαρχιακού Αξιώματος είναι η ικανότητά του να ανταποκριθεί στην αποστολή του Αξιώματος.
  Το 2002, διεκδίκησα την Δημαρχία με αξιόλογα στελέχη κατά γενική ομολογία. Η εμπιστοσύνη τους με τιμά.
  Το 2006 και το 2010 συνειδητά δεν έλαβα μέρος στις εκλογικές αναμετρήσεις.
     Τώρα, αποφασισμένος να αναλώσω τον εαυτό μου για το κοινό συμφέρον, χωρίς ιδιοτέλεια, απευθυνόμενος στην κοινωνία, διαπιστώνω ανταπόκριση από αξιόλογους δημότες και συμπαράσταση από τον κόσμο. Αυτά με εμψυχώνουν και με βεβαιώνουν για το θετικό, τελικά, αποτέλεσμα.

-Πώς κρίνετε το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει πράγματα για τον Δήμο μας τα οποία δεν έγιναν. Συμμερίζεστε και εσείς την άποψη ορισμένων που υποστηρίζουν πως η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι η χειρότερη από όσες έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο μας.
-Είναι βέβαιο ότι πάντοτε τα πράγματα μπορούν να είναι καλύτερα. Σ’ αυτό αποσκοπούμε.
Εμείς συγκρίνουμε αυτά που έγιναν και αυτά που γίνονται με το πρέπον και το εφικτό.
Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για μια Διακυβέρνηση πρότυπο.
Ουδέποτε θα αδιαφορήσουμε.

-Μέχρι σήμερα δύο θεωρούνταν ως σίγουρες υποψηφιότητες για την διεκδίκηση του Δήμου. Από την μία μεριά ο νυν αντιδήμαρχος κ. Ευθύμιος Φερεντίνος και από την άλλη ο πρώην Δήμαρχος κ. Αποστολάκης Γεώργιος.
Πιθανή είναι βέβαια και η υποψηφιότητα του κ. Νικόλαου Μωραΐτη. Θα ήθελα την άποψή σας για τα τρία αυτά πρόσωπα.
-Σεβόμαστε τους πάντες.
Η δυναμική και η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται καθημερινά από τους συμπολίτες μας.

-Αν στις εκλογές του Μαΐου το εκλογικό σώμα αποφασίσει να δώσει σε σας την νίκη ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις ορκιστείτε δήμαρχος.
-Η επιλογή της κοινωνίας να ηγηθούμε του Δήμου δεν θα είναι νίκη προσωπική.
Από την πρώτη στιγμή θα αρχίσουμε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και ανοιχτές διαβουλεύσεις την εκτέλεση της αποστολής μας.
Οι εξελίξεις καθορίζουν και τις προτεραιότητες.
Μία από τις βασικές μας θέσεις είναι και η αξιοποίηση συμπατριωτών μας που ζουν εκτός Δήμου και των οποίων, ενώ έχουν τεράστιες δυνατότητες προσφοράς -χωρίς να βλάπτονται- ουδέποτε εζητήθη η γνώμη και η βοήθειά τους.


-Πιστεύετε ότι ο Καλλικράτης τελικά ωφέλησε την τοπική αυτοδιοίκηση ή όχι και γιατί.
-Το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί πλέον την νέα πραγματικότητα και πορευόμενοι με αυτήν οφείλουμε να ενεργούμε για την ευημερία και πρόοδο του τόπου.
Οι πρώην Δήμοι έχουν ο καθένας διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη όλης της περιοχής.
Η επιτυχία ή αποτυχία της νέας δομής είναι και απόρροια των δράσεων των υπευθύνων.
Ο Καλλικράτης, σίγουρα ωφέλησε τις εξουσίες.

-Την τελευταία τετραετία προέκυψαν πολλά θέματα με κορυφαία αυτά της Σάλτινης και της Κουκουμίτσας και την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ. Ποιά είναι η θέση σας πάνω σε αυτά τα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα.
Πιστεύετε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή τα διαχειρίστηκε σωστά.
 -Για τα θέματα αυτά περισσότερα έγραψαν στην εφημερίδα σας παρά συζήτησαν δημοσίως. Κατά την γνώμη μου ήταν μεγάλο και σοβαρό θέμα που έπρεπε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να αποφασίσουν οι δημότες για την αγορά τους, ώστε τα οφέλη από την αξιοποίηση να περιέρχονται εσαεί στον τόπο μας.

-Λουτρά Τρύφου και σφαγεία Κατούνας τα τελευταία χρόνια παραμένουν αναξιοποίητα. Τι θα κάνετε εσείς αν αναλάβετε την Δημοτική Αρχή για την αξιοποίησή τους.
-Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί με επιχειρηματικό πνεύμα-πείσμα σε όλους τους τομείς ώστε να εισρέουν χρήματα γιατί διαφορετικά η περιοχή όλο και περισσότερο θα μαραζώνει.
Έχουμε θέσεις – προτάσεις εφαρμόσιμες.
Η έλλειψη σφαγείων επιβαρύνει το ήδη μικρό και βασανιστικό εισόδημα των κτηνοτρόφων της περιοχής.
Το σχέδιό μου είναι η κατασκευή σφαγείων με προδιαγραφές ΕΟΚ.
Τα λουτρά Τρύφου χρειάζονται παρεμβάσεις, ώστε να γίνουν πόλος έλξεως ιαματικού τουρισμού. Οι δράσεις μας θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας.

-Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε για ποιους λόγους θα πρέπει οι κάτοικοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να σας δώσουν την ψήφο τους.
-Η ψήφος είναι η κατ’ εξοχήν απάντηση των πολιτών σε όσα γίνονται ή παραλείπονται. Με αυτή αποφασίζουν για τον τόπο τους και τη ζωή τους.
Με ειλικρίνεια απευθυνόμαστε στους συμπατριώτες μας και τους βεβαιώνουμε ότι τα οφέλη του Δήμου θα αντανακλώνται στους ίδιους.
Ελάτε μαζί μας να συγκροτήσουμε το μεγάλο ρεύμα που θα αλλάξει την περιοχή.
Ας δώσουμε μαζί ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας.
Εμπιστευθείτε μας.

2 σχόλια:

  1. ΧΡΗΣΤΟ ΩΣ ΒΕΡΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΣΟΛΔΑΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΗ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΑΖΙ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για έναν αξιόλογο Πατριώτη που είχα την τύχη να τον έχω Λοχαγό ως έφεδρος Αξιωματικός που ήμουν στις Καλυθιές της Ρόδου. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που τον διέπαν ήταν το πάθος για ότι έκανε, να είναι δίκαιος, γνήσιος δημοκράτης και να αντιμετωπίζει το κάθε πρόβλημα που προέκυπτε αποτελεσματικά. Στους 18 μήνες, περίπου, συνεργασίας που είχαμε, μου μιλούσε συνέχεια με πολύ αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Διαπιστώνω ότι, αυτό το πάθος για το χωριό του, τον οδήγησε να θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Σαν ξηρομερίτης του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία για την υποψηφιότητά του. Θα επιδιώξω οσονούπω να έχουμε βλεμματική επαφή....
    Τσίπης Μιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο