Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 12ο ΔΗΜOTIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: «Τριχωνίδα, Υγρότοπος Ζωής»

«Τριχωνίδα, Υγρότοπος Ζωής» είναι το θέμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και ώρα 10:00 π.μ.. με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Προσκεκλημένος ομιλητής ο περιβαλλοντολόγος κ. Μαμάσης Διονύσης M.Sc. ειδικός σε θέματα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών......


Ο κ. Μαμάσης θα ενημερώσει τους μαθητές για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι, τη διεθνή σύμβαση Ραμσάρ και τους ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας ενώ θα εστιάσει στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα. Η λίμνη χαρακτηρίζεται ως πολύτιμη περιβαλλοντική κληρονομιά για τη χώρα μας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα. Αναφορά θα γίνει στις αξίες και λειτουργίες της, στη πλούσια βιοποικιλότητα που διαθέτει με την φυσική ομορφιά αλλά και στα προβλήματα που καταγράφονται συνεχώς από τις αλόγιστες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις περνώντας περιβαλλοντικά μηνύματα και διαμορφώνοντας θετικές συμπεριφορές απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.
   Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή υπογράφηκε το 1971, η ομώνυμη Σύμβαση για την προστασία και διαχείριση των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας. Η Ελλάδα ήταν η 7η χώρα που υπέγραψε και ενεργοποίησε την Σύμβαση ανακηρύσσοντας 10 υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας.

      Για το λόγο αυτό ο Διευθυντής  του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Χριστοδούλου Φώτιος , στα πλαίσια ετήσιου περιβαλλοντικού προγράμματος «Τριχωνίδα: Μια θάλασσα στην καρδιά της Αιτωλ/νίας», που υλοποιείται από την περιβαλλοντική ομάδα της ΣΤ τάξης και με συντονιστή τον υποδιευθυντή κ. Ηλία Κυρίο, και με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων σας προσκαλούμε στην περιβαλλοντική εκδήλωση-ενημέρωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου  Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με τίτλο «Τριχωνίδα, Υγρότοπος Ζωής». Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο