Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

37 οδικά έργα στα ορεινά του νομού

Με 8 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια ετοιμάζεται για μια συνολική παρέμβαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών διαμερισμάτων της Αιτωλοακαρνανίας.


Ένας μακρύς κατάλογος οδικών έργων, με έμφαση στα ορεινά διαμερίσματα του νομού μας, περνά απ’ την κρίση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα......


Πρόκειται για συνολικά 37 οδικά έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει στα 8.000.000,00 ευρώ. «Πραγματικά λεφτά, όχι αέρας», σχολιάζει στο agrinioreport.com ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ο οποίος θα κάνει και τη σχετική εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Εκεί, με δεδομένο ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και είναι μάλιστα άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα (έχει προηγηθεί η διαδικασία των μελετών, προεγκρίσεων κτλ), δεν αναμένεται να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Πρόκειται άλλωστε για παρεμβάσεις απολύτως απαραίτητες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε περιοχές όπως η Κυρα-Βγαίνα, η Καλλιθέα, τα όρια του νομού με την Ευρυτανία, ο Πρόδρομος, τα Αμπέλια, ο Άγιος Δημήτριος, η Περδικόβρυση, η Μακρυνεία και πολλές άλλες ορεινές κατά κύριο λόγο περιοχές, όπου το δίκτυο είναι επικίνδυνο και η διέλευση  προβληματική.
Με την εν λόγο μεγάλη παρέμβαση των 37 έργων, εκτέλεση των οποίων θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση μέχρι την άνοιξη, δεκάδες χωριά και οικισμοί θα αποκτήσουν, επιτέλους, ασφαλή πρόσβαση, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας.

agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο