Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ρε Μπαγάσα!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης*
Συνταγματάρχης ε.α.-Πολιτευτής Ν.Δ.

      Δεν το κρύβω ότι είμαι πολύ μπερδεμένος με όσα βλέπω κι ακούω. Πήραμε τα μονίμως τελευταία μέτρα. Τα ψηφίσαμε στη βουλή. Κατ αρχήν υπάρχει Έλληνας να πιστεύει ότι είναι τα τελευταία; Δεν το νομίζω! Είναι τα τέταρτα, πέμπτα τελευταία μέτρα κι έχει ο Θεός ή αν όχι αυτός, θα έχει ο διάολος. Ωραία λοιπόν, τι γίνεται τώρα; Ας υποθέσουμε ότι παίρνουμε τη δόση του Νοεμβρίου. Που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Τα 26.5 από  τα 31.5 δις της δόσης  θα τα πάρουν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους. Επιπλέον, 4 δις θα πάνε σε πληρωμές  τοκοχρεολυσίων του δημοσίου προς τους ξένους και μόνο το υπόλοιπο 1 δις θα πάει για πληρωμή  χρεών του δημοσίου προς  Ελληνικές επιχειρήσεις. Ούτε δραχμή σε αναπτυξιακά έργα και νέες επενδύσεις.....



         Και συνεχίζω να ρωτώ, πως θα βγούμε απ το τέλμα, αφού το μόνο που κάνουμε είναι να κόβουμε απ τους Έλληνες  σήμερα και να ράβουμε τα δάνεια  του χτες. 
     Μάλλιασε η γλώσσα του πρωθυπουργού, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά και προεκλογικά, να μιλάει για την ανάπτυξη και τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα του Ζαππείου. 
        Τα τελευταία ΄΄απεδείχθησαν ακατάλληλα΄΄ αφού οι ΄΄κατακτητές΄΄ δεν τα δέχτηκαν, με τη περιβόητη ανάπτυξη τι θα γίνει; Πως θα επιτευχθεί; Χειροπιαστά πράγματα. Όχι παπαρολογίες και ευχολόγια. Ούτε γενικές μπουρδολογίες. 
        Αγαπητοί στη κυβέρνηση, φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, άλλα λέγαμε πριν τις εκλογές άλλα κάνουμε. Η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι.           Άλλωστε το μεγάλο κόστος θα το χρεωθεί ο Αντώνης Σαμαράς κι η Νέα Δημοκρατία. Αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση και δεν στραφεί προς τον πολίτη, τον νέο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, με συγκεκριμένα μέτρα, σαφή και μετρήσιμα, τότε η τύχη του ΠΑΣΟΚ περιμένει και τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά ειλικρινώς, μπροστά στη σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για τα κόμματα, τα οποία άλλωστε φέρουν τη κύρια ευθύνη της καταστροφής της χώρας, σοσιαλιστικά, δεξιά και οπωσδήποτε τα ΄΄αθώα΄΄ αριστερά, μη απαλλασσόμενου του λαού, όπως πάντα υπογραμμίζω.
       Αν λοιπόν δεχτούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο και εκτιμώ και στηρίζω, διαφωνώντας σε κάποιες επιλογές του, ΕΠΡΕΠΕ να προχωρήσει στο δρόμο αυτό της ΄΄προσωρινής΄΄ υποταγής στους ξένους, τώρα θα πρέπει να προχωρήσει στις επιλογές που ΗΘΕΛΕ για το καλό του τόπου. Δεν υπάρχει χρόνος. 
      Η πρώτη κίνηση με τη συμφωνία ΧΙΟΥΛΕΤ ΠΑΚΑΡΝΤ- ΟΛΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δείχνει ότι αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Χρειάζονται τόσα πολλά να γίνουν που πραγματικά δεν ξέρω αν ΄΄προκάνουμε΄΄, πριν μας ξεκάνουνε.  
       Να ξεκολλήσουν τα έργα στους εθνικούς δρόμους. Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο σοβαρός, αν μη τι άλλο, από τους λίγους άλλωστε  της κατηγορίας αυτής, στο πολιτικό κατεστημένο, δουλεύει σ αυτή τη κατεύθυνση και αναμένονται εξελίξεις. 
     Να επαναπροσδιοριστεί η αγροτική μας πολιτική με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και αποφάσεις. Το επαναλαμβάνω, συγκεκριμένα πράγματα, πρακτικά κι όχι θεωρητικά. Μετρήσιμα, ενα, δυο, τρία.  Απλά, να ξέρουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας  που κινούνται.
     Να εφαρμοστούν προγράμματα για την απασχολησιμότητα των νέων.  Αλλά και γι αυτά απαιτούνται πιστώσεις. Που θα βρεθούν τα κεφάλαια αυτά, αν όλα τα χρήματα της δόσης πάνε για την αποπληρωμή δανείων και χρεών; Εδώ είναι το μπέρδεμα που είπα και στην αρχή. Φαύλος κύκλος; Πιθανόν! Καλείται όμως η κυβέρνηση να δώσει λύσεις.

     Και μέσα σ όλα λυπάμαι και τον Ρουπακιώτη. Κατ αρχήν το κοντοκουρεμένο μαλλί, το οποίο για να είμαστε δίκαιοι δεν το επέλεξε, δεν του πηγαίνει καθόλου. Χάνει  εκείνη την επαναστατική του κραυγή, που το αλαφιασμένο αλά Μαρξ,  άσπρο μαλλί του έδινε. Υπογράφει τα μέτρα, αλλά μετά φέρνει τροπολογία για την κατώτατη αμοιβή των δικηγόρων και την υποχρεωτική τους παρουσία στις αγοραπωλησίες. Μη ξεχνάμε και το παρελθόν μας. Τόσα χρόνια πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ήτανε... Να μην υπερασπιστεί τα προνόμια τους; Τι τραγωδία κι αυτοί οι αριστεροί ρε παιδί μου. Για λύπηση είναι...
      Πάντως μη στεναχωριέσαι Νεοέλληνα, υπάρχει ο Αλέξης, ο σε αναμονή πρωθυπουργός, ο οποίος θα κηρύξει τον πόλεμο κατά των ευρωπαίων και του παγκόσμιου κεφαλαίου και θα νικήσουμε. Και θα ευτυχίσουμε. Πως το είπε αυτό το τελευταίο; Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας...Εμένα τώρα γιατί με πιάνει ένα σύγκρυο;


      Αλλά κι αυτός ο Θεός των Ελλήνων ρε παιδί μου, τώρα τελευταία αδιαφορεί παντελώς. Κάνε κάτι μεγάλε. Παντοδύναμος είσαι! Ρίξε μάνα απ τον ουρανό, ξέρω εγώ. Ο κόσμος πεινάει. Α, και κρυώνει. Κατάργησε το χειμώνα. Δεν είναι καλή πρόταση αυτή;
      Φταίω εγώ τώρα να αναφωνήσω, αυτό που ο φτωχοδιάβολος της δεκαετίας του εβδομήντα Νικόλας Άσημος τραγουδούσε:
                         Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω;
                         Μιαν ανάσα γυρεύω για να γιάνω.
                         Δεν το πιστεύω να με χλευάζεις
                         σαν σε χαζεύω δε χαμπαριάζεις.
                         Πρότεινέ μου κάποια λύση
                         δε θα σου παρακοστήσει....

        Καλά, μάλλον τον τραβάει τον αφορισμό  ο  οργανισμός μου… Χιούμορ κάνουμε αδέλφια, μη βαράτε, έστω  μαύρο χιούμορ. Τούτη την ώρα για άσπρο είμαστε; Μη τα παίρνετε τοις μετρητοίς...

Πάντως εσείς, ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!

-*Από τη μόνιμη συνεργασία του με την εφημερίδα «Γεγονός»/Στήλη «Αθιβολές»
e-mail: arvanitisdimi@yahoo.com

2 σχόλια:


  1. Τελικά, η Ιστορία θα καταγράψει τον Αντώνη Σαμαρά ως τον μοιραίο άνθρωπο. Το έχει η μοίρα του να είναι αυτός ο οποίος καταδικάζει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Απαριθμούμε:
    - Ταφόπλακα 1: Ηταν πρωτοκλασάτος υπουργός και δελφίνος των κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Τελικά, έγινε «πατροκτόνος» και προκάλεσε την πτώση της ίδιας του της κυβέρνησης...
    - Ταφόπλακα 2: Ιδρυσε την Πολιτική Ανοιξη, για να γίνει στη συνέχεια και παιδοκτόνος, όταν διαπίστωσε ότι το αποστεωμένο πολιτικό του σχήμα δεν «τραβούσε» με τίποτα. Το... σκότωσε και έμεινε για χρόνια στον πάγο.
    - Ταφόπλακα 3: Ηρθε στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό με υποσχέσεις πως κάτι θα αλλάξει στη ζωή του και πως θα αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Δεν έκανε τίποτε από αυτά, αλλά αρκείται να το παίζει «καλός μαθητής» της Μέρκελ και να βυθίζει τον μέσο Ελληνα όλο και βαθύτερα στον εξευτελισμό, τη φτώχεια, την πείνα. Αξιος συνεχιστής του Γιωργάκη, δηλαδή.
    - Ταφόπλακα 4: Αφού έβαλε τη σφραγίδα του στον οικονομικό θάνατο των Ελλήνων, τη βάζει πλέον και στο βιολογικό μας θάνατο. Αποδέχθηκε τη ρύθμιση για τη δραστική ουσία όπως ακριβώς τη ζήτησε η τρόικα, κι ας γνωρίζει πολύ καλά ότι καταδικάζει σε άμεσο θάνατο παιδιά, εγκύους, γέροντες. Κι ας γνωρίζει πολύ καλά ότι κόβει χρόνια από τις ζωές όλων των Ελλήνων.
    Τέλος. Ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι εθνικά επικίνδυνοι. Κάθε μέρα που παραμένουν στην εξουσία, περιορίζονται ασφυκτικά οι πιθανότητες του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει ποτέ ξανά.
    επίσης Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

    Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους. Χτες.

    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/255475/tafoplaka-stin-ygeia-ton-ellinon-me-ypografi-samara#ixzz2CycMReHa

    πιστευω να σας φτανουν ολα αυτα , δεν ειναι για κλαματα ? μονο που ο ελληνας πλεων δεν εχει ουτε μαντιλι να κλαψει αγαπητε . ΠΑΣΟΚ & ΝΔ το ενα και το αυτο, δυο σε ενα . καταστρεψαν την ελλαδα . αυτοι καλα κανουν , αφου τους ξαναψιφησαν καλα να παθουν . αλλα τι φταιμε τα χλωρα να καιγωμαστε με τα ξηρα .αφηστε οτι και να πειτε δεν το σώζετε , οι μασκες πεσανε !!θα φτιαξουν και καινούργιο κώμα τωρα , δεν τους παίρνει αλλιώς . ΖΗΤΩ Η ΝΔΠΑΣΟΚ
















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Αντώνης Σαμαράς χρηματοδότησε με 11,5 εκατ. ευρώ τον… αδελφό του!
    Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που με τις αποφάσεις του οδηγεί καθημερινά τον λαό στην πείνα και στην εξαθλίωση, μόλις 22 ημέρες αφού ορκίστηκε, έδωσε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ στον… αδερφό του, Αλέξανδρο.


    ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ,,,,, οι ελληνες εχουν τον τελευταιο λογο . πολλοι το λενε γουδι , αλλοι καπως αλλιως .... εγω πραγματικα δεν εχω λογια ...και εις ανώτερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο