Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κωνωπίνα: Υπό καθεστώς ομηρίας!


          Με ιδιαίτερη ανησυχία και μεγάλη θλίψη καταγράφουμε τα απανωτά  κρούσματα και παρακολουθούμε την ραγδαία αύξηση κάθε μορφής  εγκληματικότητας  που συντελείτε τον τελευταίο καιρό στο τόπο μας και ιδιαίτερα στο χωριό μας, σε μια χρονική συγκυρία που  η τοπική κοινωνία ταλανίζεται από χίλια-μύρια προβλήματα και έχει  ανάγκη όσο ποτέ, τουλάχιστον να είναι ασφαλής!
      Οι ζωοκλοπές πλέον έχουν γίνει ρουτίνα και έχουν «ξεπεραστεί», οι διαρρήξεις  οικιών σύνηθες φαινόμενο, ακόμη και κλοπή τρακτέρ συγχωριανού μας, κατεγράφη ως συμβάν, χωρίς όμως να βρεθούν οι δράστες από την Αστυνομία!....

  
         Πράγματα αφύσικα, στα οποία τελευταία προστέθηκε και η σκληρή μορφή του εγκλήματος με την ληστεία σε βάρος συγχωριανής μας, από κουκουλοφόρους, όπου βιαιοπράγησαν στην άτυχη, ηλικιωμένη γυναίκα, προξενώντας της στο κεφάλι τραύματα που την οδήγησαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
       Και όλα αυτά συμβαίνουν στο χωριό μας.., συμβαίνουν στο τόπο μας !
       Είναι κοινώς παραδεκτό και αναγνωρίζεται από όλους μας, ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα που βιώνει το χωριό μας και κατ’ επέκταση η περιοχή μας, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, που  μας κατατρώει σαν σαράκι αργά και σταθερά, απειλώντας θανάσιμα την μικρή μας κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε απόγνωση, αισθανόμενη απροστάτευτη, φοβισμένη και καθημαγμένη από την αναποτελεσματικότητα  των αρμόδιων φορέων του κράτους.

    Η Εφημερίδα μας “ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας”, σε παλαιότερα φύλα της, έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη το πρόβλημα της εγκληματικότητας, ως κυρίαρχο πρόβλημα της περιοχή μας, που εγκυμονεί  μεγάλους κινδύνους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, είναι εξόχως επικίνδυνη και γεννά από μόνη της ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχουν οδυνηρά αποτελέσματα.
       Εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη από αυτή που διαφαίνεται, χτυπάμε την καμπάνα για μια ακόμη φορά δυνατά και θέτουμε προ των ευθυνών τους, τους  φορείς της πολιτείας που είναι εντεταλμένοι  να διασφαλίσουν την έννομη τάξη και να εμπεδώσουν το αίσθημα δικαιοσύνης σε φιλήσυχους ανθρώπους που βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας…!

Η Συντακτική Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας”, φύλλο (69)

3 σχόλια:

  1. Ο άγραφος νόμος της σιωπής ζει και βασιλεύει γιαυτό και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στη Κωνωπίνα.
    Όλοι γνωρίζουνε τους κλέφτες και τους λήσταρχους και η αστυνομία πρώτη και καλύτερη που κάνει στραβά μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα γράφετε φίλοι κωνωπινιώτες αλλά με το να τα γράφετε δεν βγένει τίποτες άμα δεν ξεσηκωθήτε ολοι μαζί και να τους σακατέψεται στο ξύλο αυτή τη σκατοφάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή οι γονείς μου στις αρχές του 60 είχαν σχέση και έμενα σ’ αυτό το χωριό και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια παρακολουθώ μέσα από τις αναρτήσεις σας και διαβάζω διάφορα για την Κωνωπία. Με εντυπωσίασε και εμένα αυτό το άρθρο και δεν μπορω να καταλάβω γιατί αυτή η αδιαφορία των αρχων.
    Συγχαρητήρια στο σύλλογο για τη προσπάθειά του και μπράβο σ’ όλους όσους βοηθούν στη σύνταξη της εφημερίδας γιατί είναι ένα καλό αξιόλογο έντυπο.
    Γιάννης Πριόβολος
    Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο