Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για την ίδρυση κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων στο Δήμο Ξηρόμερου


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ»

         Στα πλαίσια της μείωσης του κόστους λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για το κράτος εντάσσεται και η συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. στις περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί και η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αστακού, η οποία αναγκάζει τους κατοίκους της περιοχής να μετακινούνται στην πόλη του Αγρινίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διανύουν απόσταση τουλάχιστον 60 χλμ. για να φτάσουν στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου και λόγω του κακού οδικού δικτύου αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος και χρόνο μετακίνησης και αναμφισβήτητα τεράστια ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους......     Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναλογιστούμε τους ηλικιωμένους κατοίκους, για τους οποίους καθίσταται σχεδόν αδύνατο να μετακινούνται σε τόσο μεγάλη απόσταση.
      Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα με απόφασή του διαθέτει χωρίς μίσθωμα πλήρως εξοπλισμένο χώρο μέσα στο δημοτικό κατάστημα στον Αστακό, προκειμένου να λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ). Με αυτό τον τρόπο οι Δημότες θα ανακουφιστούν τουλάχιστον σε ένα μικρό βαθμό και θα διευκολυνθούν στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργος :
     Θα ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου στους δήμους όπου θα λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) με σκοπό τη διευκόλυνση των δημοτών; 

Αθήνα, 15−11−2012

Ο ερωτών Βουλευτής
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: