Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας


ΘΕΜΑ: «Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας»

      Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε σχετικά με μία πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης την οποία έχουν δρομολογήσει από κοινού οι σχολικές κοινότητες του Γυμνασίου και του Λυκείου Ματαράγκας.
     Με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας αναζητήσαμε τρόπο να αντιδράσουμε και να ενισχύσουμε την πλέον ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα παιδιά που βρίσκονται στεγασμένα σε ιδρύματα κοινής ωφέλειας.....     Οργανώσαμε λοιπόν από τον Οκτώβριο του 2012 ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας, το οποίο απευθύνεται στους ντόπιους παραγωγούς και τους καλεί να συμμετάσχουν προαιρετικά. Οι προσφερόμενες ποσότητες ελαιολάδου θα συγκεντρωθούν και θα συσκευαστούν από εθελοντές γονείς, καθηγητές και μαθητές στα κατά τόπους ελαιοτριβεία, προκειμένου να προωθηθούν σε ιδρύματα προστασίας της παιδικής ηλικίας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον. Οι παραδόσεις ποσοτήτων υπολογίζουμε να αρχίσουν από το νέο έτος, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των φορέων.
       Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από πολλούς ντόπιους παραγωγούς και έχουν εξασφαλιστεί δοχεία αποθήκευσης μετά από σχετική προσφορά της Μεταλλοπλα-στικής Αγρινίου. Επίσης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ποικίλους φορείς για χορηγία της προσπάθειάς μας.
      Σημειώνουμε τέλος ότι η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί και με άλλες σχολικές δραστηριότητες, όπως προγράμματα καλλιτεχνικά και αγωγής υγείας, τα οποία θα σχετίζονται με την πατροπαράδοτη καλλιέργεια της ελιάς.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να προωθηθεί και να υποστηριχθεί περαιτέρω η κοινή πρωτοβουλία μας.
Ο Διευθυντής του
Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

ΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Θεολόγος

Ο Διευθυντής του
Γυμνασίου Ματαράγκας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Τεχνολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια: